Με το ισχύον σύστημα οι Εισαγωγικές για όσους φοιτούν τώρα στην Α? Λυκείου

Οριστικά από την επόμενη κυβέρνηση θα αποφασιστεί το νέο εξεταστικό σύστημα. Οπως ανέφερε ο κ. Μπαμπινιώτης, το θέμα αυτό θα αποτελέσει «αντικείμενο της νέας κυβέρνησης», παρότι χαρακτήρισε το σχετικό νομοσχέδιο «δουλεμένο, ώριμο και με σύγκλιση απόψεων». Η αιτιολόγηση της αναβολής ήταν ότι «έλειπε μια συζήτηση πιο λεπτομερής στην τελική μορφή του σχεδίου από τις Ομοσπονδίες από τους εκπαιδευτικούς».
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου διευκρίνισε ότι οι μαθητές που φοιτούν φέτος στην Α? Λυκείου θα εισαχθούν τελικά στην ανώτατη εκπαίδευση με το ισχύον σύστημα εισαγωγής. Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά ανακοίνωση που αφορά αυτούς τους μαθητές. Αρχικά, όταν ανακοινώθηκε το νέο πρόγραμμα του Ενιαίου Λυκείου είχε γίνει γνωστό ότι θα ήταν οι πρώτοι που θα εξετάζονταν με το νέο σύστημα. Στη συνέχεια, όταν δημοσιοποιήθηκε το νέο εξεταστικό από την κ. Διαμαντοπούλου (το οποίο όμως δεν πήγε στη Βουλή) προβλεπόταν ότι αυτά τα παιδιά θα εξετάζονταν με ένα ενδιάμεσο σύστημα που θα ίσχυε μόνο για εκείνα. Τώρα έμαθαν ότι θα εξεταστούν με το ισχύον σύστημα. Επίσης εισάγονται στο ωρολόγιο πρόγραμμα της Β? Λυκείου η Ερευνητική Εργασία και τα μαθήματα επιλογής Αρχές Οικονομίας και Πολιτική και Δίκαιο. Οι προσθήκες ισχύουν για το επόμενο σχολικό έτος 2012-2013.
Οσον αφορά τον αριθμό εισακτέων σε ΑΕΙ – ΤΕΙ, διευκρινίστηκε ότι θα διατηρηθεί περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Πέρυσι οι εισακτέοι ήταν 74.440, εκτός αστυνομικών και στρατιωτικών σχολών. Σε αυτές πιθανότατα θα υπάρξει μείωση, καθώς προβλέπεται στο Μνημόνιο. Τέλος, ο υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξει ξανά πρόβλημα καθυστέρησης με τα βιβλία.
πηγή: ΤΑ ΝΕΑ
Υ.Γ τα βασικά στοιχεία του ισχύοντος συστήματος εισαγωγής στη τριτοβάθμια εκπαίδευση εδώ

Print Friendly, PDF & Email
Κοινή Χρήση

Σχολιάστε