ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΩΝ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ)

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΩΝ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΑΜΙΑΣ)
ΒΡΑΒΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΠΟΥ ΑΡΙΣΤΕΥΣΑΝ ΣΤΙΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2020
Τηρώντας μια παράδοση εδώ και περισσότερα από δέκα χρόνια το ΔΣ του Παραρτήματος Λαμίας του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών τίμησε και φέτος τους μαθητές των Λυκείων της Φθιώτιδας, οι οποίοι αρίστευσαν με τη βαθμολογία τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις του 2020, και τους απένειμε πάπυρο-έπαινο και μια εικόνα της Παναγίας ως συμβολικό δώρο. Η βράβευση αυτή των μαθητών, βέβαια, λόγω των συνθηκών και των μέτρων προστασίας έλαβε χώρα εφέτος δια του … ταχυδρομείου και οι έπαινοι και τα αναμνηστικά δώρα απεστάλησαν στους μαθητές προσωπικά, ενώ μέχρι και τον περασμένο Σεπτέμβριο η τελετή της απονομής – ως γνωστόν – πραγματοποιούταν στον συνεδριακό χώρο του Κάστρου, συνοδευόταν από ξενάγηση των μαθητών και των οικογενειών τους στο αρχαιολογικό Μουσείο από ξεναγό αρχαιολόγο και είχαμε όλοι την ευκαιρία να γνωριστούμε και να ευχηθούμε δια ζώσης στα παιδιά «Καλή Σταδιοδρομία» απολαμβάνοντας τον φιλόξενο περίβολο του Κάστρου της πόλης μας.
Παρόλο που τα φετινά δεδομένα ανέστειλαν την καθιερωμένη εκδήλωσή μας, η παράδοση αυτού θεσμού συνεχίζεται, καθώς πιστεύουμε ακράδαντα ότι η αθάνατη ομηρική κληρονομιά του «αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων» καθοδήγησε γενιές Ελλήνων σε έργα θαυμαστά και αξιοπρόσεκτα και ότι «όπου υπάρχει άμιλλα, υπάρχει και νίκη» (Αριστοτέλης). Η ευγενής άμιλλα μας κινητοποιεί όχι μόνο για πνευματική, ηθική ή υλική βελτίωση αλλά και για διάκριση από τον συνάνθρωπο σε κάποιο τομέα προς το καλύτερο με γνώμονα την αξία μας και όχι με την ταπείνωση του συνανθρώπου μας. Με τον τρόπο αυτό, η επιβράβευση και διάκριση μιας επιτυχίας που είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, αποτελεί κίνητρο για περαιτέρω εξέλιξη και δημιουργικότητα.
Συγχαίρουμε, λοιπόν, και δημόσια τους μαθητές που με τεράστιο προσωπικό μόχθο και υπομονή, προσηλωμένοι στο στόχο τους, κατάφεραν να τον επιτύχουν, με αρωγό, βέβαια, τους δασκάλους τους και την οικογένειά τους, που τους στήριξε ποικιλοτρόπως : υλικά, ηθικά, συναισθηματικά. Τους πρόσφερε και θα συνεχίζει να τους προσφέρει τα αναγκαία εφόδια για τον στίβο της ζωής δίνοντάς τους τη σκυτάλη, για να τρέξουν τον δικό τους δρόμο και αγώνα. Και, όπως ο χορός των παίδων σε γιορτές στην αρχαία Σπάρτη, δήλωνε ως υποσχετικό όρκο : «Άμμες δε γεσόμεθα πολλώ κάρρονες», έτσι και οι νέοι μας σήμερα έχουν το υπόβαθρο να ξεπεράσουν τη γενιά των γονιών τους και να γίνουν καλύτεροι.
ΤΟ Δ.Σ.

Print Friendly, PDF & Email
Κοινή Χρήση

Σχολιάστε