10-09-21 Μήνυμα της Υφυπουργού Παιδείας κ. Ζέττας Μακρή για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

 rsz img 20210903 wa0003

10-09-21 Μήνυμα της Υφυπουργού Παιδείας κ. Ζέττας Μακρή για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου καλωσορίζουμε με χαρά μαθήτριες, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς στο σχολείο, το νέο σχολείο των δεξιοτήτων, των καινοτόμων θεματικών, των επιλογών!

Το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς θα σημάνει την επιστροφή στην κανονικότητα της διά ζώσης λειτουργίας των σχολικών δομών, όπου οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές θα συναντηθούν ξανά στο φυσικό τους χώρο, μέσα στις τάξεις και θα ενταχθούν με ασφάλεια στο σχολικό περιβάλλον.

Και αυτό που θα τους περιβάλλει θα είναι η ασπίδα προστασίας που ενεργοποιούμε με τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα αλλά και με την αποδεδειγμένη θωράκιση που εξασφαλίζει ο εμβολιασμός για όλους.

Παροτρύνουμε τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί να αξιοποιήσουν αυτήν την δυνατότητα.

Στεκόμαστε δίπλα στους γονείς, στις ανησυχίες και τις αγωνίες τους, με σεβασμό και μέριμνα, τους προτρέπουμε να εμπιστευτούν την Επιτροπή των Ειδικών και την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, τις έγκυρες  απαντήσεις σε όλα τα εύλογα ερωτήματα σχετικά με τον εμβολιασμό ανηλίκων, να εμβολιάσουν και να προστατεύσουν τα παιδιά τους, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο και στη μείωση της διασποράς του ιού.

Στόχος μας είναι η σχολική χρονιά να ξεκινήσει με ασφάλεια και τα σχολεία μας να παραμείνουν ανοιχτά.

Προτεραιότητά μας η απρόσκοπτη παροχή ποιοτικής παιδείας, η ισόρροπη γνωστική, συναισθηματική και πνευματική ανάπτυξη όλων των μαθητών στο σχολικό περιβάλλον.

Με την υπευθυνότητά μας, τη συνειδητή μας στάση απέναντι στην προάσπιση της ατομικής και δημόσιας υγείας, την ευλαβική εφαρμογή των κανόνων πρόληψης και προστασίας από την πανδημία θα πάμε όλοι στον αγιασμό και η ευχή για καλή σχολική χρονιά θα γίνει πραγματικότητα!

Αγαπητές μαθήτριες, μαθητές, εκπαιδευτικοί και οικογένειες, μια δημιουργική και ευοίωνη σχολική χρονιά ξεκινά! Καλή αρχή και καλή πρόοδο!

Source: Minedu

Print Friendly, PDF & Email
Κοινή Χρήση

Σχολιάστε