Αναπλήρωση Υποδιευθυντών σχολικών μονάδων

Με αφορμή ερωτήματα που τέθηκαν στην Υπηρεσία μας που αφορούν στη διαδικασία αναπλήρωσης κενών και κενούμενων θέσεων Υποδιευθυντών σχολικών μονάδων – Προϊσταμένων διθέσιων και τριθέσιων δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων σας γνωρίζουμε ότι οι θέσεις αυτές καλύπτονται με αναπλήρωση, ως εξής
Α. Αναπλήρωση Υποδιευθυντών
Για την αναπλήρωση υποδιευθυντών ισχύει η παρ.2 της περ. Ε΄ του άρθρου 11 του Ν.1566/1985 (Α΄167) όπου ορίζεται ότι αν δεν υπάρχει υποδιευθυντής σχολικής μονάδας ή απουσιάζει, τα καθήκοντα αυτά ασκεί ο ανώτερος σε βαθμό από τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στην ίδια σχολική μονάδα.
Αν υπάρχουν ομοιόβαθμοι εκπαιδευτικοί, καθήκοντα υποδιευθυντή ασκεί ο εκπαιδευτικός που ορίζεται με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης, ύστερα από γνώμη του οικείου περιφερειακού υπηρεσιακού συμβουλίου.
Για το χρονικό διάστημα που ασκεί τα καθήκοντά του ο αναπληρωτής υποδιευθυντής παίρνει το επίδομα που προβλέπεται για την αντίστοιχη θέση.
Επισημαίνουμε ότι ο υποδιευθυντής αναπληρώνεται στα καθήκοντά του και στην περίπτωση που ασκεί καθήκοντα αναπληρωτή διευθυντή.

η εγκύκλιος

Print Friendly, PDF & Email
Κοινή Χρήση

Σχολιάστε