8η Πανελλήνια Ημέρα αθλητικών εκδηλώσεων στα σχολεία της Δ.Δ.Ε Φθιώτιδας

Η 24η Σεπτεμβρίου, θεωρείται ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Στο πλαίσιο του εορτασμού της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας αθλητικών εκδηλώσεων υλοποιήθηκαν σε όλα τα σχολεία του νομού μας αθλητικές δραστηριότητες με σύνθημα:

«Το Σχολείο σε Κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά».

Η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας μαζί με την Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών θεμάτων επισκέφθηκαν σχολεία της πόλης για να συμμετάσχουν και να απολαύσουν από κοντά τις αθλητικές δραστηριότητες των μαθητών.

Αρχικά βρέθηκαν στο φιλόξενο περιβάλλον του 4ου Γυμνασίου Λαμίας και στη συνέχεια παρακολούθησαν αγώνες και αθλοπαιδιές στο 1ο Γυμνάσιο Λαμίας. Όλοι ακολουθούσαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τους κανόνες προστασίας κατά του covid-19.

Επισκέφθηκε όλους τους χώρους του 4ου Γυμνασίου Λαμίας και έμεινε κατενθουσιασμένη με την απερίγραπτη εργατικότητα των εκπαιδευτικών. Κάθε γωνιά είχε και μια καλλιτεχνική έκπληξη και κάθε χώρος είχε τη δική του πρωτοτυπία. Η αγάπη και η συνεργασία ήταν αποτυπωμένη στα πρόσωπα των ανθρώπων που στόλιζαν τον χώρο με την καλοσύνη τους. Σκοπός τους η πνευματική προσήλωση στο παιδαγωγικό τους καθήκον και μέτρο τους η ανάδειξη των ηθικοπαιδαγωγικών αξιών των μαθητών. Και η Διεύθυνση δημιουργική και δυναμική αποτύπωνε και στήριζε τις έμφυτες προτεραιότητες του ανθρωπιστικού ρόλου. Η γωνιά της Τεχνολογίας, της Μουσικής, των Μαθηματικών, των Φιλολογικών μαθημάτων ακόμη και της ανακύκλωσης, είχαν παντού χαραγμένη μια εικαστική πινελιά. Άνθρωποι πραγματικά ελεύθεροι και επιστήμονες που ως εμψυχωτές καθοδηγούν την σκέψη και τη γνώση νέων «δυνάμει» μελλοντικών επιστημόνων.

Στη συνέχεια σε ένα πολύ καλό κλίμα συζήτησης άκουσαν τους προβληματισμούς και τις αγωνίες των συναδέλφων του 1ου Γυμνασίου Λαμίας και έδωσαν ευχές για δύναμη, υγεία και αγαστή συνεργασία.

Μακάρι οι σχέσεις των εκπαιδευτικών να είναι ζεστές και ουσιαστικές και μέριμνά τους να είναι η συνεργασία, η άμιλλα και η προκοπή των μαθητών.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΣΙΑΚΑ

 

Print Friendly, PDF & Email
Κοινή Χρήση

Σχολιάστε