Διάκριση μαθητών του διαγωνισμού “200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821”

Τέχνη είναι η ελεύθερη δημιουργική έκφραση του ανθρώπου με έργα που διέπονται από κανόνες ωραιότητας και συγκινούν αισθητικά. Βασίζεται στην εμπειρία και στο ταλέντο. Προβάλλει το ωραίο που μας περιβάλλει ή το δημιουργεί μόνη της. Όταν συνδεθεί όμως με την Ιστορία μετουσιώνει τα ιστορικά γεγονότα σε καλλιτεχνική πραγματικότητα που συγκινεί και συνάμα διδάσκει. Ταξιδεύει τον άνθρωπο μέσα στο χρόνο και το χώρο και τον βοηθά να αντιληφθεί το παρελθόν και να διορθώσει, όσο γίνεται, τα λάθη και τις επαναλήψεις των ίδιων συνηθειών. Η Τέχνη είναι επίσης μια πραγματικότητα, που τη συνθέτει ο καλλιτέχνης, ο δημιουργός, με στοιχεία τα οποία δανείζεται τις περισσότερες φορές από την Ιστορία, τα περνάει όμως μέσα από τη δική του προσωπικότητα, μεταγγίζοντάς τους τα δικά του χαρακτηριστικά. Αυτό ακριβώς κατάφεραν και οι νέοι δημιουργοί που βραβεύθηκαν το Σάββατο το μεσημέρι στις 16 Οκτωβρίου του 2021 στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Στερεάς Ελλάδας. Οι νεαροί μαθητές μας πρόβαλαν τα ποιοτικά δημιουργήματά τους μέσα από τη Λογοτεχνία, την Ποίηση και τη Ζωγραφική και μας εξέπληξαν με την πρωτοτυπία και το ταλέντο τους αλλά και τις γνώσεις τους πάνω στην τοπική Ιστορία.  

Συγχαίρουμε λοιπόν όλους τους μαθητές που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό αλλά πολύ περισσότερο τους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας που πήρε το 1ο Βραβείο, τους μαθητές της Α’ τάξης του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας, που πήρε το 3ο Βραβείο και την μαθήτρια Δήμητρα Μπούρχα του Γυμνασίου Πελασγίας που πήρε τιμητικό έπαινο.  

Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας και του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας παραβρέθηκαν και παρέλαβαν τα βραβεία τους ενώ η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης παρέλαβε τον έπαινο της μαθήτριας Δήμητρας Μπούρχα του Γυμνασίου Πελασγίας.  

Άξιες επαίνου είναι και οι δύο φιλόλογοι η Χαλδούπη Ελένη του 4ου Γυμνασίου Λαμίας και η Στράτου Αγγελική του 6ου Γυμνασίου Λαμίας, μέλη της κριτικής επιτροπής που μελέτησαν ενδελεχώς τα έργα των μαθητών και τα αξιολόγησαν.  Ας γίνει η τέχνη ο άρρηκτος δεσμός που θα συνενώσει τους ανθρώπους και τους λαούς καταργώντας τα σύνορα του μίσους και οι μαθητές μας οι εμπνευστές της.  


Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΣΙΑΚΑ

Print Friendly, PDF & Email
Κοινή Χρήση