Απονομή “Μουστάκειων Βραβείων” σε αριστούχους μαθητές

Η Διευθύντρια Δ.Ε. Φθιώτιδας μετά από πρόσκληση του διευθυντή του 3ου ΓΕΛ Λαμίας παραβρέθηκε στη γιορτή του σχολείου την αφιερωμένη στην εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Με συγκίνηση παρακολούθησε την απονομή των «Μουστάκειων Βραβείων» των αριστευσάντων μαθητών των τριών τάξεων του Λυκείου και την πρόοδο των φοιτώντων στο συγκεκριμένο σχολείο.  

Τα «Μουστάκεια Βραβεία» είναι χρηματικά βραβεία συνολικού ποσού 10000 ευρώ, που κατατίθενται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των αριστούχων μαθητών, σύμφωνα  με την επιθυμία του διαθέτη του Κληροδοτήματος Κ. Μουστάκα.

Όταν υπάρχουν βραβεία εκεί ακριβώς αναδεικνύονται και άριστοι πολίτες, γιατί ακριβώς έχουν ενδιατρίψει στην παιδεία και έχουν υπηρετήσει την αρετή. Η παιδεία εφοδιάζει τον άνθρωπο με γνώσεις, κριτική ικανότητα, ήθος και συνείδηση ευθύνης.  

Τα βραβεία παρέδωσαν στους αριστούχους μαθητές, ο Δήμαρχος Λαμιέων Ευθύμιος Καραΐσκος, ως πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής του Μουστάκειου Κληροδοτήματος, οι βουλευτές Φθιώτιδας Γιώργος Κοτρωνιάς, Θέμης Χειμάρας και Γιάννης Σαρακιώτης, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπεσλεμές, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ελένη Μπενιάτα, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμητρα Τσιάκα, η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αικατερίνη Καλογήρου και ο Διευθυντής του σχολείου Ανδρέας Αγγελακόπουλος.

«Σοφία ανθρώπου φωτιεί πρόσωπον αυτού». Μακάρι όλοι οι νέοι να αγωνίζονται να κατακτήσουν τη γνώση και τη σοφία, να αναπτύσσουν  τον ορθό λόγο, το στοχασμό και να θέτουν τα θεμέλια για την κατάκτηση της αληθινής παιδείας.  

Print Friendly, PDF & Email
Κοινή Χρήση

Σχολιάστε