ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ” ΣΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΔΕ ΦΘ/ΔΑΣ ΚΩΝ/ΝΟ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΔΕ ΦΘ/ΔΑΣ ΚΩΝ/ΝΟ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟ

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Λαμίας, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας, πραγματοποίησαν «εκδήλωση – αφιέρωμα» στη μνήμη του αείμνηστου Διευθυντή Δ/θμιας Εκπ/σης Φθ/δας Κωνσταντίνου Αργυρόπουλου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Λαμίας το Σάββατο 20 Νοεμβρίου και ώρα 10:00.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Λαμίας Νικόλαος Τζήμας, ενώ για τον εκλιπόντα μίλησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών, ο Βουλευτής Γιώργος Κοτρωνιάς, ο Δήμαρχος Λαμιέων Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Αθανάσιος Καρακάντζας, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας Ελένη Μπενιάτα, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμητρα Τσιάκα και η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αικατερίνη Καλογήρου.

Η κ. Ελένη Μπενιάτα αναφέρθηκε  στη συμπόρευσή της με ένα πολύτιμο και έμπιστο συνεργάτη σε νευραλγική θέση, για τον αγαπημένο συνάδελφο και άνθρωπο, επισημαίνοντας:

«…  όλα αυτά τα χρόνια γνώρισα και εκτίμησα έναν άνθρωπο με ήθος και ευγένεια, έναν εξαιρετικό συνάδελφο, επιστήμονα, εργατικό, οργανωτικό, έντιμο, έναν εκλεκτό φίλο με τον οποίο μοιραστήκαμε τα υπηρεσιακά αλλά και προσωπικά μας θέματα, όλα όσα μας έκαναν να χαιρόμαστε ή μας στενοχωρούσαν, αυτά που μας προβλημάτιζαν ή μας έκαναν να ελπίζουμε, τα κοντινά ή και μακροπρόθεσμα σχέδια μας…..  και μέσα από αυτά, γνώρισα και εκτίμησα τον Κώστα ως άνθρωπο,… που αντιμετώπισε με αξιοπρέπεια και δύναμη το χαμό της αγαπημένης του συζύγου, τον Κώστα που στεκόταν με επιτυχία ως μητέρα και πατέρας μαζί για τις δυο αγαπημένες του κόρες, τη Λίλη και την Έφη, ένιωθα την αγωνία του όταν έπρεπε να τις δώσει συμβουλές για θέματα που μόνο μια μητέρα μπορεί να μοιραστεί με τις κόρες της, για τον τρόπο που καμάρωνε και ήταν περήφανος για τις επιτυχίες και την πορεία τους στη ζωή…. Τον Κώστα που φρόντιζε με αγάπη και αφοσίωση τον αγαπημένο πατέρα του, Τον Κώστα που υπεραγαπούσε, σέβονταν και άκουγε πάντα τον μεγάλο, αγαπημένο του αδελφό, τον Ηλία…»

Η κ. Δήμητρα Τσιάκα τόνισε την ακεραιότητα του χαρακτήρα του και την πνευματική του δραστηριότητα, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Σε όλη του τη ζωή υπηρέτησε τον άνθρωπο, το μαθητή και την επιστήμη, αλλά και το χρονικό διάστημα που ανέλαβε θέσεις ευθύνης άφησε ως παρακαταθήκη ένα σοβαρό έργο καθ’ όλα άξιο, δίκαιο και τεκμηριωμένο. Με γνώση και ευαισθησία αφουγκράζονταν τις ανησυχίες, τους πόθους και τα προβλήματα των εκπαιδευτικών. Στάθηκε πάντα επικεφαλής της ζωής και προσπάθησε να κρατήσει αδιαφιλονίκητη την αξία του εκπαιδευτικού και του μαθητή. Στη θέση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης χάραξε το στίγμα του, το οποίο διακρίνονταν για τη στοχαστική του διάθεση, τη διορατικότητα και την οξυδέρκεια. Είμαι συγκινημένη διότι συνεχίζω το πολύτιμο έργο του και κάθε στιγμή που πρόκειται να πάρω μια σοβαρή απόφαση η μεταφυσική δύναμη της παρουσίας του μέσα από τα γραπτά του με κατευθύνει».

Επίσης, η στενή του συνεργάτιδα κ. Αικατερίνη Καλογήρου μίλησε τόσο για την επιστημονική του καλλιέργεια και τις θέσεις ευθύνης που κατείχε, όσο και για την ανέφελη και γεμάτη εμπειρίες ζωής συνεργασία μαζί του, αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«Συνδύαζε ανοιχτό και προοδευτικό πνεύμα, επιστημονική επάρκεια, πνεύμα συνεργασίας με τους γύρω του. Ο σεβασμός και η ευγένειά του προς τους συναδέλφους και το προσωπικό της εκπαίδευσης ήταν αδιαπραγμάτευτη και την παρείχε γενναιόδωρα προς όλους. Δεν ήταν απλά ένας εξαιρετικός εκπ/κός και Δ/ντής, υπήρξε κυρίως ένας σπουδαίος παιδαγωγός!

Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του είχε συνεργαστεί αρμονικά και δημιουργικά με όλους τους φορείς της πόλης και του νομού μας καθώς και με την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος. Σεβόταν και τιμούσε απεριόριστα το πρόσωπο του Σεπτού Ποιμενάρχη μας.

Η μεγάλη προσφορά του στην εκπαίδευση και η καλοσύνη που τον διέκρινε, αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη τόσο για τα παιδιά του όσο και για τους συναδέλφους του, τους φίλους του και τον ευρύτερο κοινωνικό περίγυρο.

Όλοι εμείς οι συνάδελφοί του που εργαστήκαμε κοντά του, αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε το θαυμασμό μας στο μεγαλείο της ψυχής του. Μας δίδαξε τι σημαίνει ανθρωπιά και αξιοπρέπεια με έναν τρόπο μοναδικό και ξεχωριστό.

 Θα μου επιτρέψετε στο σημείο αυτό να καταθέσω και μία προσωπική μου μαρτυρία. Και αναφέρομαι στη σφοδρή επιθυμία του, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως Διευθυντή Δ/θμιας Εκπ/σης Φθιώτιδας, να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες εκπαίδευσης σε όλα τα επίπεδα, δημιουργώντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις για μια ποιοτική και ουσιαστική παιδεία στον τόπο μας.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήσαμε επισκέψεις στα περισσότερα Σχολεία, επιχειρώντας να ακούσει από κοντά τα προβλήματα του κάθε Σχολείου, αλλά και των εκπαιδευτικών. Πεποίθησή του ήταν ότι τα προβλήματα επιλύονται καλύτερα και πιο γρήγορα μέσα από την άμεση επικοινωνία μεταξύ της διοίκησης και των εκπαιδευτικών μονάδων.

Παρά το γεγονός ότι η παραμονή του στη θέση του Δ/ντή της Δ/θμιας Εκπ/σης υπήρξε σύντομη, φρόντισε τόσο για τον εξωραϊσμό των κτιριακών εγκαταστάσεων, οι οποίες ήταν σε άσχημη κατάσταση, όσο και για την καλύτερη οργάνωση της διεύθυνσης, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι το εργασιακό περιβάλλον επιβάλλεται να είναι ευχάριστο και καλαίσθητο για όλους, εργαζόμενους και επισκέπτες.

Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε ότι το Γραφείο του ήταν ανοιχτό προς όλους και το λαμπερό του χαμόγελο φανέρωνε την ευγένεια και την καλοσύνη του. Δεν δίσταζε να επιστρατεύσει αρκετές φορές το διακριτικό του χιούμορ, προκειμένου να επιχειρηματολογήσει και να ξεπεράσει επικίνδυνους σκοπέλους. Απεχθανόταν το κλίμα αντιπαλότητας ή της στείρας και άγονης αντιπαράθεσης.

Δεν ήθελε να στενοχωρεί κανέναν είτε ήταν συνεργάτης του είτε ήταν επισκέπτης. Ιδιαίτερα, εμείς που συνεργαστήκαμε μαζί του, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι ήταν πάντα γεμάτος κατανόηση προς όλους. Ήθελε να είναι πάντα δίπλα μας και να στηρίζει το έργο μας».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η μικρή του κόρη Ευαγγελία, η οποία ευχαρίστησε όλους συγκινημένη, μεταφέροντας και τις θερμές ευχαριστίες της αδελφής της Ευσταθίας που βρίσκεται στο εξωτερικό.

Πολλοί ήταν εκείνοι που έδωσαν το παρών στην εκδήλωση για να τιμήσουν τη μνήμη του. Ανάμεσά τους, ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας Ιωάννης Σαρακιώτης, ο ομότιμος Καθηγητής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνος Τσαμαδιάς και ο αγαπημένος αδελφός του και πρώην Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ηλίας Αργυρόπουλος.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε επίσης η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας Βασιλική Ηλιοπούλου, ο Οργανωτικός Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Στερεάς Ελλάδας Χρίστος Μαρκαντώνης, πολλοί διευθυντές και διευθύντριες σχολικών μονάδων, εκπαιδευτικοί, συγγενείς και φίλοι.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου, ξενάγησε τους προσκεκλημένους στο Εργαστήριο Φυσικών Σπουδών που φέρει το όνομα «Κώστας Αργυρόπουλος» από το Δεκέμβριο του 2020.  Εκεί εκτός από το βιογραφικό του, ηχούσε και η μουσική των αγαπημένων του Pink Floyd, με το τραγούδι «Wish you were here…».

Θα είναι πάντοτε στις καρδιές όλων μας!

Ευχόμαστε η μνήμη του να παραμείνει αιώνια!

Print Friendly, PDF & Email
Κοινή Χρήση

Σχολιάστε