Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΑΙΘ σε σχολεία της Λαμίας

Την Τρίτη 22 Μαρτίου 2022 ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ κ. Αλέξανδρος Κόπτσης, βρέθηκε στη Λαμία με αφορμή την ημερίδα με τίτλο «Εκπαίδευση Προσφύγων: Προκλήσεις και Προοπτικές», που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων, από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με το Αυτοτελές Τμήμα Παρακολούθησης και Συντονισμού της Εκπαίδευσης των Προσφύγων.

Ο Γενικός Γραμματέας πραγματοποίησε επίσκεψη σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μεταξύ των οποίων ήταν το 2ο Γυμνάσιο Λαμίας, το 2ο ΓΕΛ Λαμίας, το Εσπερινό Γυμνάσιο και το Εσπερινό ΓΕΛ Λαμίας, όπου συναντήθηκε με τους Διευθυντές και τους συλλόγους διδασκόντων των εν λόγω σχολείων καθώς και του 3ου εσπερινού ΕΠΑΛ Λαμίας. Είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί τους, να αφουγκραστεί τα προβλήματά τους και τις προτάσεις τους, δείχνοντας εμπράκτως τη διάθεσή του να βρεθούν ρεαλιστικές λύσεις.

Επίσης, έγινε τηλεδιάσκεψη του κ. Κόπτση και της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης κ. Ελένης Μπενιάτα με τους Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με τους οποίους συζήτησε μεταξύ άλλων το νέο πολύπλευρο μεταρρυθμιστικό σχέδιο για το σύγχρονο σχολείο.

Ο Γενικός Γραμματέας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξαιρετική κατάσταση των σχολείων και ευχαρίστησε όλους τους εκπαιδευτικούς για τη συνεργασία.

Print Friendly, PDF & Email
Κοινή Χρήση