Ιστορικός περίπατος Υπάτης 17/6/2022

Σας προσκαλούμε στον ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΥΠΑΤΗΣ, την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022 και ώρα 19.00  στην Υπάτη, που συνδιοργανώνουν ο Όμιλος Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων, το Σωματείο «Φίλοι Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και Σύγχρονης Ιστορίας Ρούμελης , το Τμήμα Γενικών Αρχείων Κράτους Φθιώτιδας, ο Εκπολιστιστικός – Επιμορφωτικός Σύλλογος Υπάτης «Αινιάνες» και ο Όμιλος Φίλων του Δάσους,  στο πλαίσιο των Εκδηλώσεων Μνήμης του Ολοκαυτώματος Υπάτης από τα γερμανικά στρατεύματα Κατοχής (17-6-1944), οι οποίες πραγματοποιούνται στις 17, 18 και 19 Ιουνίου 2022 στην Υπάτη, από τον Δήμο Λαμιέων, τη Δημοτική Κοινότητα Υπάτης και τον Εκπολιτιστικό – Επιμορφωτικό Σύλλογο Υπάτης «Αινιάνες».

 Την ιστορική επιμέλεια του Ιστορικού Περιπάτου έχει η  Βασιλική Λάζου, Δρ. Ιστορίας. 

Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί από τις : Βασιλική Λάζου, Σοφία Βακιρτζηδέλη και Μαρία Λαϊνά, η οποία βασίζεται σε ιστορικές πληροφορίες και προφορικές μαρτυρίες Υπαταίων, που έζησαν τα γεγονότα της Κατοχής .

 Στον Ιστορικό Περίπατο η Γεν. Γραμματέας του Ομίλου Ειρήνη Πασχαλίδη θα αναγνώσει λογοτεχνικά κείμενα  της  Αντίστασης και της Κατοχής.

Print Friendly, PDF & Email
Κοινή Χρήση

Σχολιάστε