ΠΡΩΤΗ ΠΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΡΟΝΤΟ ΚΑΝΑΔΑ ΓΙΑ … ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΡΟΝΤΟ ΚΑΝΑΔΑ ΓΙΑ … ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ

ADMITTANCE LETTER – Kiafis, Panagiotis Paraskevas

Πρώτη πτήση για Τορόντο Καναδά για … το Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας!!!

Το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο – Γυμνάσιο Λαμίας ευρίσκεται στην ιδιαιτέρως ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έγκριση της δωρεάν φοιτήσεως στο τμήμα της Ορθόδοξης Θεολογίας της Πατριαρχικής Ορθόδοξης Θεολογικής Ακαδημίας του Τορόντο του αποφοίτου του Σχολείου μας Κιάφη Παναγιώτη-Παρασκευά. Ο νυν δεκαεννιάχρονος φοιτητής αποφοίτησε κατά το προηγούμενο σχολικό έτος, 2020-2021, έχοντας έλθει στο Σχολείο μας από την Πελοπόννησο, από το Άργος, όπου ζει η οικογένειά του.

Όπως είναι γνωστό, η ορθόδοξη παρουσία και μαρτυρία στην Αμερική είναι έντονη και διαρκώς ελκύει όλο και περισσότερους ανθρώπους οι οποίοι αναζητούν όαση στην πνευματική έρημο του σύγχρονου πολιτισμού. Έτσι, η Πατριαρχική Ορθόδοξη Θεολογική Ακαδημία του Τορόντο, στον Καναδά, προσφέρει μία ευκαιρία δωρεάν σπουδών ορθόδοξης θεολογίας, υπό ιδιαίτερα προνομιακές συνθήκες, ειδικά για τους αποφοίτους Εκκλησιαστικών Λυκείων. Η εν λόγω Θεολογική Ακαδημία συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο St. Paul στην Οττάβα του Καναδά και χορηγεί, μετά από τετραετή φοίτηση, πτυχίο Ορθόδοξης Θεολογίας, ιερατικής κατεύθυνσης (Bachelor of Orthodox Theology), διεθνώς αναγνωρισμένο.

Τα δίδακτρα, τα οποία ανέρχονται σε 6.500 δολάρια Καναδά κατ’ έτος, καλύπτονται εξ ολοκλήρου από την Ακαδημία για τους αποφοίτους Εκκλησιαστικών Λυκείων και περιλαμβάνουν την εγγραφή, καθώς και την πλήρη σίτιση και διαμονή. Μοναδική υποχρέωση των φοιτητών είναι η επί δίωρο καθημερινή εργασία σε διάφορους τομείς για την Ιερά Μητρόπολη Τορόντο. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι η Μητρόπολη εγγυάται στο καναδικό κράτος για τους εξ Ελλάδος φοιτητές, οπότε αυτοί απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής της σχετικής, ύψους 12.475 δολαρίων, εγγύησης την οποία, σε διαφορετική περίπτωση, θα έπρεπε να καταβάλουν.

Επομένως, οι απόφοιτοί του Εκκλησιαστικού Λυκείου Λαμίας,  που τυχόν θα εγγραφούν στην Πατριαρχική Ορθόδοξη Θεολογική Ακαδημία του Τορόντο, εξασφαλίζουν:

  1. δωρεάν φοίτηση
  2. απαλλαγή από την ακριβή σχετική φοιτητική εγγύηση
  3. δωρεάν διαμονή και σίτιση στους χώρους της Σχολής

Το πρόγραμμα μαθημάτων, το οποίο απαιτεί καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας, περιλαμβάνει μαθήματα όπως Βυζαντινή Μουσική, Δογματική, Λειτουργική, Πατρολογία κ.ά..

Το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο – Γυμνάσιο Λαμίας, λοιπόν, καλεί τους ενδιαφερομένους αποφοίτους του να προσέλθουν στο Σχολείο, ή να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά (τηλ.: 22310 21 381) με τον Διευθυντή κ. Ιωάννη Ζαχαράκη, προκειμένου να λάβουν περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτή την δελεαστική ευκαιρία δωρεάν ορθόδοξων θεολογικών σπουδών στον Καναδά υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Καναδά.

Εκπροσωπώντας σύμπασα την σχολική μας κοινότητα, συγχαίρουμε τον απόφοιτο του Σχολείου μας, Παναγιώτη Κιάφη, για την εισαγωγή του στο τμήμα της Ορθόδοξης Θεολογίας της Πατριαρχικής Ορθόδοξης Θεολογικής Ακαδημίας του Τορόντο!

Ευχόμαστε δε, μεσιτείαις των Αγίων Νεκταρίου, Στυλιανού και Αικατερίνης, εφόρων και ανικήτων προστατών της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας, μαζί με τον προ ημερών αγιοκαταχθέντα Όσιο Βησσαρίωνα Αγαθωνίτη, ο μεν Παναγιώτης να έχει καλές και δημιουργικές σπουδές, άλλοι δε απόφοιτοί μας να αντιληφθούν και να εκμεταλλευθούν θετικά τις ευκαιρίες που απλόχερα προσφέρει για κατά Θεόν προκοπή βίου η εκατόχρονη Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας!

Γένοιτο!

 

Print Friendly, PDF & Email
Κοινή Χρήση

Σχολιάστε