20-09-22 Ελληνική διάκριση στο 33ο Ευρωπαικό Διαγωνισμό Νέων Επιστημόνων 

rsz 2

20-09-22 Ελληνική διάκριση στο 33ο Ευρωπαικό Διαγωνισμό Νέων Επιστημόνων 

Ελληνική διάκριση σημείωσε η εθνική αποστολή μαθητών που συμμετείχε στον 33ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Νέων Επιστημόνων 2022 (EUCYS) στο Λάιντεν (Leiden) της Ολλανδίας από τις 13 έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2022, αποτελούμενη από τους μαθητές Αλίκη Ράγκου, Κωνσταντίνο Μαζαράκη, Δημήτρη Δελιακίδη, Άγγελο-Μιχαήλ Χουβαρδά και Λέανδρο Κουρτίδη, καθώς η συμμετοχή της εφαρμογής e-Αιμοδότες κατέκτησε το 3ο βραβείο με τους μαθητές Άγγελο-Μιχαήλ Χουβαρδά και Λέανδρο Κουρτίδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον 33ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Νέων Επιστημόνων 2022 (EUCYS) παρουσιάστηκαν 85 διαφορετικά projects από 132 νέους επιστήμονες, 14 έως 20 ετών, από 33 χώρες. Η βραβευμένη εφαρμογή e-Αιμοδότες έχει τη δυνατότητα να καταγράφει τις έκτακτες ανάγκες αιμοδοσίας και τις προγραμματισμένες εξορμήσεις που διοργανώνουν τα νοσοκομεία διαφόρων περιοχών και να ενημερώνει σχετικά τους χρήστες με τη λήψη ειδοποιήσεων στο κινητό από τις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας.

Η εθνική αποστολή συγκροτήθηκε κατόπιν διεξαγωγής του Εθνικού Διαγωνισμού Νέων Επιστημόνων 2022 από τη Διεύθυνση Νεολαίας της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας εκφράζει τα συγχαρητήριά της στους Έλληνες μαθητές και στους καθηγητές του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής για την ξεχωριστή διάκριση της χώρας μας με μία εφαρμογή με κοινωνική διάσταση και όφελος, καθώς επίσης και σε όλα τα μέλη της εθνικής αποστολής  για την αξιόλογη εκπροσώπηση της χώρας στον 33ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Νέων Επιστημόνων 2022 (EUCYS). Η διάκριση αυτή των Ελλήνων μαθητών φέρνει ξανά τη χώρα στις πρώτες θέσεις του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Νέων Επιστημόνων μετά από 26 χρόνια.

Print Friendly, PDF & Email
Κοινή Χρήση