Erasmus+ “Gamification in Intercultural Education”

Η ΔΔΕ Φθιώτιδας στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του Προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “Gamification in Intercultural Education” – “Η Παιχνιδοποίηση στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση”, υλοποίησε σχετική εκπαιδευτική δράση την οποία  επιμελήθηκε η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου κα.Παπαντωνίου Ελένη ως μέλος της ομάδας υλοποίησης του έργου.

Η δράση διεξήχθη στο 2ο Γυμνάσιο Λαμίας την Παρασκευή 30.09.2022 και συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες με διαφορετικό πολιτισμικό και εθνικό υπόβαθρο. Σε αίθουσα διδασκαλίας του σχολείου μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου (ανάμεσά τους Ρομά της περιοχής και προσφυγόπουλα από τη Δομή Θερμοπυλών) παίξανε το επιτραπέζιο παιχνίδι με ψηφιακές κάρτες-διαφάνειες κάτω από τις οδηγίες της κα.Παπαντωνίου. Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι το οποίο ως παιδαγωγικό εργαλείο αλληλεπίδρασης μαθητών-τριών ενδυνάμωσε τη σχέση των μαθητών μεταξύ τους και βοήθησε στην ανάπτυξη των γλωσσικών δεξιοτήτων των μαθητών της διαπολιτισμικής.

Στη συνέχεια, ακολούθησε παρουσίαση και συζήτηση σε θέματα της Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης με τη Δ/ντρια και τους/τις εκπαιδευτικούς του σχολείου. Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Δ/ντης της ΔΔΕ Φθιώτιδας, κος Κ. Σπαλιώρας.

Ευχαριστούμε θερμά το σχολείο για τη φιλοξενία και τη διάθεση του χρόνου τους, αλλά και τις εκπαιδευτικούς από τη ΜΚΟ Solidarity και τον Μεταφραστή της Δομής για την παρουσία τους.

 

Print Friendly, PDF & Email
Κοινή Χρήση

Σχολιάστε