ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ-ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΚΛ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ ΕΠΙ ΤΗ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ_10-12-2022 σε μορφή pdf

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ

 Λαμία, 10 Δεκεμβρίου 2022

 Με ιδιαίτερη ικανοποίηση και χαρά σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου – Γυμνασίου Λαμίας δέχθηκε την ευχάριστη είδηση για την ευαρέσκεια της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, σχετικά με την ονοματοδοσία του Σχολείου μας σε «Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο – Γυμνάσιο Λαμίας “Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης”», καθώς επίσης και για την πρόθεση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου να παραστεί στην τελετή ονοματοδοσίας και στον  επίσημο εορτασμό επί τη συμπληρώσει 100 ετών λειτουργίας και προσφοράς της γεραράς Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας. Οι εν λόγω εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 21 Ιανουαρίου 2023, στο πλαίσιο του πρώτου εορτασμού της μνήμης του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου στις 22 Ιανουαρίου 2023.

Θα θέλαμε, εκ μέρους ολοκλήρου της σχολικής μας κοινότητος, να ευχαριστήσουμε θερμά τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο για την πρόθεσή του να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις του Σχολείου μας, καθώς επίσης και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος και Πρόεδρο της Σχολικής μας Εφορείας κ.κ. Συμεών, μέλος της ΔΙΣ αυτής της περιόδου, για τις άοκνες, συνεχείς και ουσιαστικές πρωτοβουλίες αγάπης, στήριξης και περαιτέρω αναβάθμισης του Εκκλησιαστικού μας Σχολείου!

Ευχόμαστε, μεσιτείαις των Αγίων Νεκταρίου, Στυλιανού και Αικατερίνης, εφόρων και κραταιών προστατών της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και της εκατόχρονης Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας, αλλά, πλέον, και μεσιτείαις του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, ακοιμήτου φρουρού και ιλαρού συμπαραστάτου καθηγητών, μαθητών, προσωπικού και αποφοίτων της, η Σχολή μας να συνεχίσει κατά Θεόν την ανηφορική πορεία της και κατά τον δεύτερο αιώνα λειτουργίας της, επ’ αγαθώ της Εκκλησίας του Χριστού, επ’ αγαθώ της πατρίδας μας, επ’ αγαθώ της οικουμένης!

Print Friendly, PDF & Email
Κοινή Χρήση

Σχολιάστε