Δελτίο Τύπου για την εκδήλωση διάχυσης των αποτελεσμάτων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+/ΚΑ2

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Δευτέρα 20.02.2023 η εκδήλωση διάχυσης των αποτελεσμάτων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+/ΚΑ2Gamification for intercultural education” που διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας και υποστηρίχθηκε από το Δήμο Λαμιέων και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί της Β/θμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης εκπρόσωποι από κάθε συμμετέχοντα εταίρο παρουσίασαν τις πτυχές της Παιχνιδοποίησης στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση καθώς και την  σπουδαιότητα/αναγκαιότητα της ανάπτυξής της.

Ο Διευθυντής της ΔΔΕ Φθιώτιδας κ.Σπαλιώρας Κωνσταντίνος μίλησε για την Ηθική της Παιχνιδοποίησης, ενώ για το πόσο επίκαιρο είναι το θέμα της Παιχνιδοποίησης μίλησε ο εκπρόσωπος της Τουρκίας Mr Ilker Nigar. Η κα.Παντίδου Γεωργία απάντησε στο πώς η Δημιουργική Γραφή βοηθάει στην προώθηση της διαπολιτισμικής ευαισθησίας ενώ ο εκπρόσωπος της Β.Μακεδονίας Mr Adnan Ademi για τον τρόπο ανάπτυξης των παιχνιδιών. Ο κ.Ιωάννης Δήμος παρουσίασε με τη βοήθεια μαθητών του 4ου Γυμνασίου Λαμίας, μερικά από τα παραγόμενα παιχνίδια, ενώ την εκδήλωση έκλεισαν οι κα.Μπότη Σταυρούλα και κ.Χρυσόστομος Μαλάτος οι οποίοι μίλησαν για τα «Παιχνιδοτράγουδα Διαφορετικότητας» και στο τέλος τραγούδησαν το τραγούδι που εμπνεύστηκαν με μαθητές από διαφορετικά πολιτισμικά υπόβαθρα. Ο συντονιστής του Προγράμματος Mr Krzysztof Krakowski παρουσίασε στους παρευρισκόμενους τις προτεραιότητες και τα αποτελέσματα του προγράμματος.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος της πόλης κ.Καραϊσκος Ευθύμιος, η Διευθύντρια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Στερεάς Ελλάδας κα.Μπενιάτα Ελένη, ο Προϊστάμενος των ΠΕΚΕΣ κ.Μαρκαντώνης Χρίστος και ο Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής Με Εφαρμογές Στη Βιοϊατρική κ.Αθανάσιος Κακαρούντας.

Η ΔΔΕ Φθιώτιδας σχεδιάζει τη συνέχιση του προγράμματος με σκοπό τη διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής της Παιχνιδοποίησης.

Print Friendly, PDF & Email
Κοινή Χρήση

Σχολιάστε