ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΓΑΘΩΝΟΣ

ΕΝΕΕΓΥΛ ΛΑΜΙΑΣ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΑΝΟΚΛΑΔΙΟΥ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΓΑΘΩΝΟΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ κ.κ. ΣΥΜΕΩΝ

Το πρωινό της 24ης Απριλίου πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή με συμμετοχή του ΕΝΕΕΓΥΛ Λαμίας και του Γυμνασίου Λιανοκλαδίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Αγάθωνος, στα πλαίσια του Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων «Ο Θρησκευτικός τουρισμός στον Νομό Φθιώτιδας» που υλοποιείται από το ΕΝΕΕΓΥΛ Λαμίας. Η επίσκεψή μας στον ιερό χώρο του ησυχαστηρίου πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρόσκληση που απηύθυνε στα δύο σχολεία ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ.κ. Συμεών, ο οποίος υποδέχτηκε προσωπικά εκπαιδευτικούς, μαθητές και μαθήτριες. Αφού εισήλθαν στον χώρο του ιστορικού μοναστηριού, οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο εσωτερικό του, να πληροφορηθούν για την ίδρυση και την εξέλιξή του, να προσκυνήσουν το άφθαρτο σκήνωμα του Αγίου Βησσαρίωνος, να λάβουν την ευλογία και επιπλέον να συμμετάσχουν με τη δέουσα κατάνυξη και ευλάβεια στην προσευχή που πραγματοποιήθηκε από τον Σεβασμιότατο εντός του ναού.

Κατόπιν επισκέφθηκαν και το μουσείο Φυσικής Ιστορίας που στεγάζεται στο εσωτερικό της μονής αλλά και τον χώρο που βρίσκονταν τα άγρια ζώα και πτηνά. Στο τέλος παρατέθηκε γεύμα στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές και τις μαθήτριες των δύο σχολείων από τον Σεβασμιότατο στην τράπεζα της μονής. Η επίσκεψή μας στον ιερό χώρο ενθουσίασε, χαροποίησε και συγκίνησε μικρούς και μεγάλους και θα μείνει ανεξίτηλα αποτυπωμένη στις ψυχές μας. Αν μάλιστα σταθούμε στην εμπνευσμένη και παραινετική φράση με την οποία ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας έκλεισε την ομιλία του «Κάθε μικρή ή μεγάλη στιγμή στη ζωή μας είναι μοναδική και ανεπανάληπτη και ως τέτοιες πρέπει να καταγράφονται και οι στιγμές που ζούμε στην Ιερά Μονή», τότε έχουμε λόγους να αισθανόμαστε την ημερήσια αυτή εξόρμησή μας ως πραγματική ευλογία που θα παραμείνει για πάντα στη μνήμη μας.

Γι’ αυτή λοιπόν τη μοναδική και αξιόλογη πνευματική μας εμπειρία, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς πρώτα απ’ όλα τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ.κ. Συμεών, την ιερή αδελφότητα της μονής για την φιλοξενία και την αγάπη που μας περιέβαλαν, όπως επίσης και τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό καθώς και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ηλία Σανίδα, που κάλυψαν το κόστος της μετακίνησης των μαθητών και μαθητριών των δύο σχολείων. Τους ευχαριστούμε θερμά και ελπίζουμε να συνεχιστούν και στο μέλλον τέτοιες αξιόλογες δράσεις.

Print Friendly, PDF & Email
Κοινή Χρήση

Σχολιάστε