Το 1ο ΕΠΑΛ στις Βρυξέλλες

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ 1ου ΕΠΑΛ ΛΑΜΙΑΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ PARLAMENTARIOUM ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ Κ. Γ.ΚΥΡΤΣΟΥ.

 

Με επιτυχία υλοποιήθηκε η εκπαιδευτική επίσκεψη του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας στις Βρυξέλλες στο Ευρωκοινοβούλιο και στο Parlamentarioum στις 26, 27 και 28 Απριλίου 2023.Οι  μαθητές της  Γ΄Τάξης  Βοηθών Φυσικοθεραπευτών Αμαλία Κουραβάνα, Βαλεντίνα Καράι, Ελένη Μίρτσεβα, Παπαναγιώτου Αρετή, Μπλούνας Άγγελος, Κυρμιτσής Ευάγγελος και της Β΄Τάξης του Τομέα Υγείας, Πρόνοιας, Ευεξίας, Παρασκευή Ράπτη, Αικατερίνη Φούρλα και  Ζαγγανάς Χρήστος,   έπειτα από αίτηση της υπεύθυνης καθηγήτριας του προγράμματος και υπεύθυνη της Γ΄τάξης Βοηθών Φυσικοθεραπευτών ( ΠΕ 87.08) κ. Ελένης Φουντούκη και Αρχηγό της Εκδρομής καθώς και οι Συνοδοί Καθηγητές Ράμμος Χαράλαμπος (Υποδιευθυντής – ΠΕ02) και Νικολαίδου Ανατολή ( ΠΕ 04.02)  πραγματοποίησαν την επίσκεψή τους στο Ευρωκοινοβούλιο , προσκεκλημένοι του Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή κ. Γ. Κύρτσου, όπου ξεναγήθηκαν στις αίθουσες του Ευρωκοινοβουλίου, συνομίλησαν και ενημερώθηκαν για το πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις από την ολομέλεια, ενώ  έθεσαν ερωτήματα αλληλεπιδρώντας με τον κ. Κύρτσο.

Οι  στόχοι της εκπαιδευτικής επίσκεψης των μαθητών μας  ήταν η  καλλιέργεια της  δημοκρατικής τους συνείδησης,η  συνειδητοποίηση των αξιών της Ε.Ε και η οικείοποίησή τους  με τον τρόπο λειτουργίας  καθώς και η αποκόμιση εικόνων από την ταξιδιωτική τους εμπειρία σε μία Ευρωπαική χώρα γεμάτη ιστορία και πολιτισμό.

Οι μαθητές μας εκτός από την πόλη των Βρυξελλών  και τα περίφημα αξιοθέατα της πόλης όπως την Χρυσή πλατεία – Γκρανπλας  με τα περίτεχνα  και ανυπέρβλητα σε αρχιτεκτονική κτήρια, γεύτηκαν και τις περίφημες σοκολατένιες γεύσεις μιας και η πόλη φημίζεται για τις σοκολάτες , τις βάφλες  και τις  πατάτες της.

Την επόμενη μέρα οι μαθητές μας είχαν την τύχη να επισκεφθούν την πόλη της Μπρυζ,, την πράσινη Βενετία της Ευρώπης,  μια παραμυθένια πόλη που σε παραπέμπει στην Μεσαιωνική εποχή, γεμάτη με κανάλια και παραδοσιακά μαγαζιά.

Ολες αυτές οι εικόνες  του ταξιδιού έμειναν ανεξίτηλα χαραγμένες στις ψυχές των μαθητών οι οποίοι έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε δημόσια τον Ευρωβουλευτή κ. Γ. Κύρτσο ο οποίος ανταποκρίθηκε στην αίτηση της  κ. Φουντούκη Ελένης και έδωσε την ευκαιρία στο 1ο ΕΠΑΛ Λαμίας να πρωτοτυπήσει προσκαλώντας μαθητές και εκπαιδευτικούς από την πόλη της Λαμίας στο Ευρωκοινοβούλιο και στο Parlamentarioun.

  

 

Print Friendly, PDF & Email
Κοινή Χρήση

Σχολιάστε