Εθελοντική Δράση του 4ου Γ/σιου Λαμίας

Το 4ο Γυμνάσιο Λαμίας ενημερώνεται και συμμετέχει σε εθελοντικές δράσεις σε συνεργασία με το Δήμο Λαμιέων

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών,  οι μαθητές/τριες του 4ου Γυμνασίου Λαμίας  είχαν την ευκαιρία να εμπλακούν σε διάφορες δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης.

Η αρχή έγινε την Τρίτη 21/11/23 καθώς πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου ενημερωτική συνάντηση των μαθητών/τριών τη Γ  Γυμνασίου, με την κα Τσαδήμα Αικατερίνη, Προϊσταμένη και  Κοινωνιολόγο στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δ. Λαμιέων, την κα Σκυλίτση Ιωάννα, Ψυχολόγο στον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δ. Λαμιέων και την κα Φλέγγα Κων/να, παιδοψυχολόγο προκειμένου να μιλήσουν για το ευαίσθητο θέμα της βίας κατά των γυναικών.

Ακολούθησε επίσκεψη και συμμετοχή των μαθητών/τριών του σχολείου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δ. Λαμιέων την Παρασκευή 24/11/23. Στη συνεδρίαση παρουσιάστηκε το σχέδιο δράσης για την ένταξη της Ισότητας των Φύλων που εκπονήθηκε από τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας και τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Λαμιέων.

Η δράση ολοκληρώθηκε το Σάββατο 25/11/23, όπου σε συνεργασία με μέλη της Δ.ΕΠ.ΙΣ. (Δημοτική Επιτροπή Ισότητας), τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών,  μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών του 4ου Γυμνασίου,  πραγματοποιήθηκε διανομή  σε τοπικά εμπορικά καταστήματα και σε καταστήματα εστίασης αυτοκόλλητου ειδικά σχεδιασμένου στα πλαίσια της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών.

Συγχαίρουμε τους μαθητές/τριες του σχολείου μας για την ωριμότητα και ευαισθητοποίηση που υπέδειξαν σε αυτή τη σημαντική δράση και δεσμευόμαστε για μελλοντική εμπλοκή του σχολείου μας σε αντίστοιχες ενέργειες, καθώς επιθυμία του σχολείου μας είναι η καλλιέργεια του εθελοντισμού.

Ευχαριστούμε θερμά την κα Τσαδήμα για την πρόσκληση συμμετοχής μας τόσο στη συγκεκριμένη δράση όσο και σε άλλες που θα ακολουθήσουν.

Print Friendly, PDF & Email
Κοινή Χρήση

Σχολιάστε