Επεξήγηση της διευκρίνησης του myschool για την προαγωγή στην Α Λυκείου

Στις 25/6/2014 έχει αποσταλεί στα σχολεία το παρακάτω μήνυμα από το myschool:
Αξιότιμοι Διευθυντές,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο ΠΣ myschool εφαρμόστηκε το ΠΔ 68/2014 για Α? ΓΕΛ, Α? εσπερινό ΓΕΛ, Β? εσπερινό ΓΕΛ.
Μέχρι τώρα, στις Φυσικές Επιστήμες, αν ο μαθητής σε ένα από τα κλαδικά μαθήματα (Φυσική, Χημεία, Βιολογία) είχε βαθμό κάτω από τη βάση, τότε παραπεμπόταν στο μάθημα.
Πλέον, αν σε ένα από τα κλαδικά μαθήματα (Φυσική, Χημεία, Βιολογία) έχει βαθμό κάτω από τη βάση, αλλά ο βαθμός του μαθήματος «Φυσικές Επιστήμες» (που προκύπτει από τα 3 κλαδικά μαθήματα) είναι πάνω από τη βάση, τότε ο μαθητής προάγεται.
Παρακαλείστε να προβείτε σε νέα έκδοση αποτελεσμάτων.
Με εκτίμηση,
Ε.Μπίτσικας
Ομάδα Υποστήριξης myschool
Σχόλιο του Διαχειριστή:
Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με το Κο Ε.Μπίτσικα μου διευκρίνισε ότι λέγοντας βάση στα κλαδικά μαθήματα  Φυσική, Χημεία, Βιολογία εννοεί το 8 και όχι το 10. Έτσι για να προαχθεί ένας μαθητής στο μάθημα των Φυσικών Επιστημών αρκεί  να έχει Μ.Ο στα τρία κλαδικά μαθήματα τουλάχιστον 8. Αυτό λέει άλλωστε και το ΠΔ 68/2014 στη σελίδα 3794:
” α. Για την προαγωγή και απόλυση των μαθητών στην Α΄ τάξη Ημερήσιου και στις Α΄ και Β΄ τάξεις Εσπερινού Γενικού Λυκείου απαιτείται:
i) Γενικός βαθμός προαγωγής ίσος ή ανώτερος του δέκα (10) και
ii) βαθμός ετήσιας επίδοσης σε κάθε διακριτό διδακτέο αντικείμενο ? κλάδο των μαθημάτων «Ελληνική Γλώσσα» και «Μαθηματικά» τουλάχιστον δέκα (10) και σε καθένα από τα υπόλοιπα μαθήματα τουλάχιστον οκτώ (8).
Όταν μαθητής δεν πληροί τις προϋποθέσεις i και ii, επαναλαμβάνει τη φοίτηση.
Όταν μαθητής δεν πληροί την προϋπόθεση ii, παραπέμπεται σε ειδική εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους, με τον τρόπο και τη διαδικασία των προαγωγικών εξετάσεων του Ιουνίου και προάγεται ή επαναλαμβάνει τη φοίτηση κατά τα οριζόμενα ως άνω.
Καλοδήμος Δ.

Print Friendly, PDF & Email
Κοινή Χρήση

Leave a Comment