Αστεροσχολείο Υπάτης

 

ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΕΙΟ ΑΣΤΕΡΟΣΧΟΛΕΙΟ ΥΠΑΤΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΕΚΦΕ ΔΔΕ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

“ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2023-24  ”

Όπως και τα προηγούμενα έτη έτσι και κατά το σχολικό έτος 2023-24 το Κακογιάννειο Αστεροσχολείο Υπάτης θα δέχεται σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε πρωινές επισκέψεις εντός σχολικού ωραρίου ως τμήμα του ΕΚΦΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα Αστρονομίας και Διαστημικής. 

Για το σχολικό έτος 2023-2024 το Κακογιάννειο Αστεροσχολείο Υπάτης θα λειτουργεί τις ημέρες:

 Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή εκτός αργιών  09.00 – 12.30.

Οι επισκέψεις δεν έχουν κόστος για εκπαιδευτικούς και μαθητές και μπορούν να γίνουν σε ομάδες ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΧΡΙ ΑΤΟΜΑ 30 ανά ζώνη λειτουργίας.

1η Ζώνη : 9.00 – 10.30 (35 Άτομα)

2η Ζώνη: 11.00 – 12.30 (35 Άτομα)
Κάθε ζώνη διαρκεί μία ώρα και 30 λεπτά  (μπορεί να αλλάζει) και περιλαμβάνει:

  • Ενημερωτική Παρουσίαση ευαισθητοποίησης στο Αμφιθέατρο του Αστεροσχολείου με διάρκεια περίπου 45min.
  • Περιήγηση μέσω προγράμματος εξομοίωσης, στο γνωστό μας Σύμπαν στο Αστροθέατρο-Θόλο / Πλανητάριο με διάρκεια περίπου 45min.

Ο προγραμματισμός μιας πρωινής επίσκεψης με την σχολική σας ομάδα (09.00 – 12.30) στο
Αστεροσχολείο μπορεί να γίνει :
Α) Με συμπλήρωση των στοιχείων του σχολείου και προτιμήσεων ως προς την ημερομηνία της επίσκεψης και τη θεματολογία ενημέρωσης στην παρακάτω φόρμα : https://forms.gle/sAAWgYrBgfwDw3Y38
Β) Με τηλεφωνική κλήση στο τηλ. 2231053542 (EKΦΕ Φθ/δας) ή στο 6948123620 (Λούβαρης Κώστας)
Γ) Με αποστολή email στο mail@ekfe.fth.sch.gr (αναφέροντας πιθανές ημερομηνίες – ώρες – αριθμό επισκεπτών μαθητών καθώς και συνοδών εκπαιδευτικών).
ΝΕΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το Κακογιάννειο Αστεροσχολείο Υπάτης μετά τις 15 Φεβρουαρίου 2024 θα μπορεί να προσφέρει στους μαθητές νέες επιπλέον δραστηριότητες – προγράμματα:
1) Γνωριμία με έναν Αυτόματο Μετεωρολογικό Σταθμό Εδάφους και ενημέρωση για τον Kαιρό, για το Kλίμα και την Κλιματική Αλλαγή
2) Γνωριμία με ένα Σεισμόμετρο και παρακολούθηση σεισμικών γεγονότων της τρέχουσας ή άλλης μέρας και ενημέρωση για τους Σεισμούς και την Αντισεισμική Προστασία.
Η αρχική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση στα θέματα αυτά μπορεί να γίνει και στο Σχολικό Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του ΕΚΦΕ Φθιώτιδας στο χώρο του 6ου ΓΕΛ Λαμίας ( Σόλωνος 53).

Κατά την επίσκεψη στο Αστεροσχολείο Υπάτης οι συνοδοί εκπαιδευτικοί θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με ενυπόγραφο Έγγραφο με τον συνολικό αριθμό των Μαθητών και τον αριθμό Συνοδών Εκπαιδευτικών με σφραγίδα Σχολικής Μονάδας.
Για ειδικές περιπτώσεις σχολείων που η επίσκεψή τους δεν μπορεί για αντικειμενικούς λόγους να ενταχθεί στις παραπάνω ζώνες λειτουργίας ( π.χ. σχολεία από μεγάλη απόσταση με περισσότερους από 70 μαθητές) θα πρέπει να προηγηθεί έγκαιρα τηλεφωνική επικοινωνία στο
τηλ. 6948123620 (Λούβαρης Κώστας) ώστε να υπάρξει διαθέσιμος χρόνος και προσωπικό για τη δεσμευμένη ημερομηνία.
Για επίσκεψη ομάδων, συλλόγων ή μεμονωμένων ατόμων εκτός σχολικού ωραρίου μπορείτε να απευθύνεστε στο Σύλλογο Ερασιτεχνών Αστρονόμων Φθιώτιδας (Σύλλογος Ερασιτεχνών Αστρονόμων Φθιώτιδας seaf.gr )

Print Friendly, PDF & Email
Κοινή Χρήση