Αστεροσχολείο Υπάτης

“ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΕΙΟ ΑΣΤΕΡΟΣΧΟΛΕΙΟ ΥΠΑΤΗΣ”

ΤΜΗΜΑ ΕΚΦΕ ΔΔΕ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

  Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι το Αστεροσχολείο Υπάτης δέχεται επισκέψεις σχολείων για το σχολικό έτος 2021 – 22.  Για να κλείσετε ραντεβού πρωινής επίσκεψης (08.00 – 13.00) , απευθυνθείτε στο τηλ. 2231053542 (τηλ. EKΦΕ Φθ/δας) ή στο 6948123620 (Λούβαρης Κώστας) ή αποστείλατε email στο mail@ekfe.fth.sch.gr (αναφέροντας πιθανές ημερομηνίες – ώρες – αριθμό τμημάτων και επισκεπτών μαθητών καθώς και συνοδών εκπαιδευτικών). Το Α.Υ εξυπηρετεί σχολεία σε πρωινές επισκέψεις εντός σχολικού ωραρίου Πέμπτες και Παρασκευές εκτός αργιών. Οι επισκέψεις δεν έχουν κόστος για εκπαιδευτικούς και μαθητές σύμφωνα με το κληροδότημα του ζεύγους Κακογιάννη και περιλαμβάνουν:

  • Ενημερωτική Παρουσίαση στο Αμφιθέατρο του Α.Υ με διάρκεια περίπου 30min.
  • Περιήγηση μέσω εξομοίωσης (Starry Night), στο γνωστό μας Σύμπαν στο Αστροθέατρο-Θόλο / Πλανητάριο με διάρκεια περίπου 30min.

(Για δύο τμήματα των 25 μαθητών οι παρουσιάσεις γίνονται ταυτόχρονα και εναλλάξ)

  Το Αστεροσχολείο Υπάτης τηρεί όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφάλειας και προστασίας από την διάδοση της νόσου COVID-19 όπως αυτά ορίζονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά την τρέχουσα περίοδο.

Κατά τον προγραμματισμό της επίσκεψης στο Αστεροσχολείο Υπάτης οι συνοδοί εκπαιδευτικοί θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους τα εξής:

  • Η επίσκεψη σε όλους τους χώρους του Αστεροσχολείου γίνεται ανά τμήμα χωρίς ανάμιξη μαθητών.
  • Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη την διάρκεια της επίσκεψής και σε όλους τους χώρους του Αστεροσχολείου.
  • Οι μαθητές (με ευθύνη των συνοδών εκπαιδευτικών) θα πρέπει σε όλη την διάρκεια της επίσκεψής να τηρούν την προβλεπόμενη απόσταση των 2 μέτρων* ο ένας από τον άλλον.*(ή όποια άλλη απόσταση προβλέπεται από τα τρέχοντα Υγ. Πρωτόκολλα).
  • Οι ομάδες μαθητών και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί εισέρχονται στο Αστεροσχολείο Υπάτης κατόπιν παράδοσης Ενυπόγραφης Αναλυτικής Κατάστασης με σφραγίδα Σχολικής Μονάδας που να αναφέρεται σε κάθε έναν επισκέπτη ξεχωριστά (Εκπαιδευτικούς – Μαθητές) και βεβαιώνει ότι υπάρχουν και έχουν ελεγχθεί :

Α. Πιστοποιητικά εμβολιασμού, (να έχουν παρέλθει 14 ημέρες μετά την ολοκλήρωσή του)

ή

Β. Πιστοποιητικά νόσησης  (που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά)

ή

Γ. Δηλώσεις αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου self test 24 ωρών όπως χρησιμοποιούνται για το σχολείο.

Ειδικά σε ό,τι αφορά στην επίσκεψή σας στο Αμφιθέατρο προβολών:

Η πληρότητα δε μπορεί να υπερβαίνει τα 30 άτομα (μόνον καθήμενοι).

Ειδικά σε ό,τι αφορά στην επίσκεψή σας στο Αστροθέατρο – Θόλο / Πλανητάριο:

Η πληρότητα δε μπορεί να υπερβαίνει τα 30 άτομα (μόνον καθήμενοι).

Υπεύθυνοι Επισκέψεων Σχολείων: Κουτσούμπας  Παναγιώτης – Λούβαρης Κώστας

Print Friendly, PDF & Email
Κοινή Χρήση