Προκήρυξη πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς ταξιδιωτικά γραφεία για κατάθεση προσφορών για επταήμερη εκδρομή στην Ιταλία (συμμετοχή στο 8ο Μαθητικό Ευρωπαϊκό Συνέδριο στη Ρώμη)

 

Το Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Υπάτης, προσκαλεί τα ενδιαφερόμενα Γραφεία Γενικού Τουρισμού τα οποία διαθέτουν σε ισχύ άδεια λειτουργίας σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, να καταθέσουν σε σφραγισμένο φάκελο στο σχολείο οικονομική προσφορά για την επταήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία (συμμετοχή στο 8° Μαθητικό Ευρωπαϊκό Συνέδριο στη Ρώμη) σύμφωνα με την υπ’ αρ. 20883/ΓΔ4/12- 02-2020, ΦΕΚ 456/τ.Β’/13-02-2020, Υ.Α.

 

Προορισμός Ρώμη και παρακείμενες περιοχές
Αριθμός ημερών 7 ημέρες (6 διανυκτερεύσεις – 2 εκ των οποίων στο πλοίο)
Μετάβαση Ακτοπλοϊκώς και οδικώς
Ημερομηνίες μετακίνησης 24 Νοεμβρίου- 30 Νοεμβρίου
Αριθμός μαθητών 20
Αριθμός εκπαιδευτικών 2

 

Ενδεικτικό πρόγραμμα εκδρομής

 

24/11/23, 1η Ημέρα: ΥΠΑΤΗ – ΡΩΜΗ

Συγκέντρωση και αναχώρηση. Άφιξη, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.

25/11/23, 2η Ημέρα :  ΜΠΑΡΙ -ΠΟΜΠΗΙΑ – ΡΩΜΗ

 

26/11/23, 3η Ημέρα : ΡΩΜΗ (ξενάγηση)  

 

27/11/23, 4η Ημέρα :  ΡΩΜΗ

 

28/11/23, 5η Ημέρα : ΡΩΜΗ -ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – ΜΠΟΛΩΝΙΑ

 

29/11/23, 6η Ημέρα : ΜΠΟΛΩΝΙΑ – ΑΓΚΩΝΑ

 

30/11/23, 7η Ημέρα : ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

 

Μετακινήσεις  μαθητών

 

Η αναχώρηση των μαθητών από Ελλάδα για Ιταλία μπορεί να γίνει είτε από το λιμάνι της Πάτρας είτε, αν είναι οικονομικά συμφέρον για τους μαθητές, από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Η μετάβαση στο λιμάνι θα γίνει οδικώς με σύγχρονο λεωφορείο από την Υπάτη.

Όλες οι οδικές μετακινήσεις θα γίνονται με σύγχρονο λεωφορείο 40 τουλάχιστον θέσεων κ όχι mini bus (με όλες τις προδιαγραφές – ΚΤΕΟ, δελτίο καταλληλότητας , ζώνες ασφαλείας κλπ) και πλήρωμα που πληροί τις προδιαγραφές ασφαλούς μετακίνησης των μαθητών, βάσει της  κείμενης σχετικής νομοθεσίας. Δεν θα πρέπει να υπάρχει κανένας περιορισμός στις ώρες μετακίνησης των μαθητών/τριών και των συνοδών εκπαιδευτικών και το λεωφορείο θα πρέπει να είναι στη διάθεσή του σχολείου για οποιαδήποτε μετακίνηση σύμφωνα με το τελικό πρόγραμμα που θα συμφωνηθεί με το ανάδοχο πρακτορείο. Κατά συνέπεια θεωρείται απαραίτητη και θα συνεκτιμηθεί η ύπαρξη δύο (2) οδηγών στο λεωφορείο. Οι  εκδρομείς να συνοδεύονται από επαγγελματία και έμπειρο συνοδό του ταξιδιωτικού γραφείου.

Η επιστροφή των μαθητών θα πραγματοποιηθεί ακτοπλοϊκώς και οδικώς με λεωφορείο μέχρι την Υπάτη.

 

Ξενοδοχεία

 

Τα ξενοδοχεία θα είναι τεσσάρων αστέρων (κατά προτίμηση) ή τριών αστέρων και θα βρίσκονται στην πόλη της Ρώμης. Τα δωμάτια θα είναι δίκλινα, τρίκλινα ή τετράκλινα (χωρίς ράντζα) για τους μαθητές και μονόκλινα για τους συνοδούς εκπαιδευτικούς. Η τιμή προσφοράς θα συμπεριλαμβάνει πρωινό και θα πρέπει     να υπάρχει και πρόταση για ημιδιατροφή (σε ξεχωριστή τιμή).

Πρόγραμμα Επισκέψεων – Ξεναγήσεις

 

Στο πρόγραμμα της εκδρομής θα περιλαμβάνεται τουλάχιστον συμμετοχή στο 8ο Μαθητικό Ευρωπαϊκό Συνέδριο στη Ρώμη με ξενάγηση στην πόλη της Ρώμης και επίσκεψη στο Βατικανό.

Θα εκτιμηθεί πρόταση για προαιρετική ημερήσια εκδρομή σε κοντινή πόλη.

 

Το σχολείο διατηρεί το δικαίωμα να διαμορφώσει το πρόγραμμα της εκδρομής κατά την κρίση του, προκειμένου να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή έκβαση της εκδρομής χωρίς να παρεκκλίνει από τους βασικούς όρους που αναφέρονται στην παρούσα προκήρυξη.

 

Κατάθεση προσφορών

Στην προσφορά τους τα Γραφεία Γενικού Τουρισμού οφείλουν να συμπεριλάβουν:

 

  1. Αναλυτική περιγραφή των παρεχόμενων υπηρεσιών (π.χ. Όνομα και κατηγορία καταλύματος, με ημιδιατροφή ή μόνο με πρωινό, όνομα ακτοπλοϊκής εταιρείας) ώστε να μη δημιουργηθούν ασάφειες.
  2. Ακτοπλοϊκά εισιτήρια στις 24/11 και 29/11 με κάλυψη όλων σε καμπίνες. Επισύναψη έγγραφης βεβαίωσης από την ακτοπλοϊκή εταιρεία στο όνομα του σχολείου για την κράτηση των καμπινών.
  3. Οι κρατήσεις για τις επισκέψεις στα μουσεία να έχουν γίνει από το πρακτορείο και τα κόστη να περιλαμβάνονται στην τιμή. Όπως επίσης να περιλαμβάνεται οποιαδήποτε άλλη επιβάρυνση.
  4. Εκδρομές με ξενάγηση από επίσημο ελληνόφωνο ξεναγό.
  5. Υπεύθυνη δήλωση ότι το Γραφείο Γενικού Τουρισμού διαθέτει ειδικό σήμα λειτουργίας, το οποίο βρίσκεται σε ισχύ.
  6. Υπεύθυνη δήλωση ότι το ξενοδοχείο διαθέτει νόμιμη άδεια λειτουργίας και ότι πληρούνται όλοι οι όροι ασφάλειας και υγιεινής.
  7. Βεβαίωση του ξενοδοχείου ότι έχει δεσμεύσει αριθμό δωματίων, που καλύπτει τις ανάγκες για διανυκτέρευση των μαθητών/τριών και συνοδών εκπαιδευτικών, στις ημερομηνίες που προαναφέρονται. Σε περίπτωση απουσίας της βεβαίωσης οι προσφορές δεν θα ληφθούν υπόψη.
  8. Υποχρεωτική ασφάλιση ευθύνης διοργανωτή σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και πρόσθετη προαιρετική ασφάλιση η οποία να καλύπτει τα έξοδα σε περίπτωση ατυχήματος ή ασθένειας με πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (Όνομα Ασφαλιστικής Εταιρείας, Αριθμός Ασφαλιστηρίου Συμβολαίου Αστικής Ευθύνης) για περίπτωση ατυχήματος ή ασθένειας μαθητή ή συνοδού εκπαιδευτικού.
  9. Αποδοχή από το πρακτορείο ποινικής ρήτρας σε περίπτωση αθέτησης των όρων του συμβολαίου από τη μεριά του.
  10. Σε περίπτωση μη συμμετοχής μαθητή/τριας στην εκπαιδευτική εκδρομή λόγω ανωτέρας βίας (π.χ. ασθένεια, covid), επιστρέφεται το αντίστοιχο χρηματικό ποσό.
  11. Ζητείται η τελική συνολική τιμή του οργανωμένου ταξιδιού, αλλά και η επιβάρυνση ανά μαθητή/μαθήτρια, στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται όλες οι λοιπές χρεώσεις (π.χ. ΦΠΑ, φόροι ξενοδοχείων, κτλ).
  12. Η αποδοχή των όρων της παρούσας πρόσκλησης δεσμεύει το Τουριστικό Γραφείο και οι όροι αυτοί πρέπει υποχρεωτικά να αναφέρονται στη σύμβαση.
  13. Αναλυτικά το πρόγραμμα των μετακινήσεων και ξεναγήσεων για κάθε ημέρα.
  14. Μετά την αποσφράγιση των προσφορών και την αξιολόγησή τους από την αρμόδια επιτροπή, το σχολείο διατηρεί το δικαίωμα να μην πραγματοποιήσει την εκδρομή εφόσον δε συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός μαθητών ή σε περίπτωση ανυπέρβλητου κωλύματος.
  15. Η επιλογή του γραφείου με το οποίο θα συνεργαστούμε θα γίνει με κριτήρια οικονομικά σε συνδυασμό με την ΠΟΙΟΤΗΤΑ και την ΠΟΣΟΤΗΤΑ των προσφερόμενων παροχών.
  16. Το Σχολείο διατηρεί το δικαίωμα ακύρωσης της εκδρομής, λόγω μη συμπλήρωσης του αριθμού των μαθητών, μη έγκρισης της μετακίνησης ή λόγω άλλης σοβαρής αιτίας.

Εφόσον η προσφορά δεν περιέχει τα απαιτούμενα κατά την παρούσα στοιχεία, θα θεωρείται άκυρη και δεν θα λαμβάνεται υπόψη. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις προσφορές τους μέσα σε σφραγισμένο φάκελο στο Λύκειο Υπάτης TK:35016,  Υπάτη  το αργότερο μέχρι την Τετάρτη , 25  Οκτωβρίου 2023 – και ώρα 11:00πμ .

Μετά την παραλαβή των προσφορών, θα πραγματοποιηθεί η αξιολόγηση τους για την επιλογή του τουριστικού γραφείου. Κατά την αξιολόγηση των προσφορών από την επιτροπή, θα ληφθούν υπόψη ποσοτικά αλλά και ποιοτικά κριτήρια, όπως η εμπειρία των γραφείων σε πολυήμερες σχολικές και εκπαιδευτικές εκδρομές, καθώς και οι παρεχόμενες υπηρεσίες.

 

Η Διευθύντρια

 

 

Ελένη Τραχανά

 

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *