Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πραγματοποίηση πολυήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής των μαθητών της Α΄ τάξης του 3ου Γενικού Λυκείου Λαμίας στα πλαίσια του 8ου Πανευρωπαϊκού Μαθητικού Συνεδρίου, με προορισμό τη Ρώμη

Το 3ο ΓΕΛ Λαμίας δέχεται οικονομικές προσφορές από ταξιδιωτικά γραφεία για την πραγματοποίηση πολυήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής των μαθητών  της Α΄ τάξης του 3ου Γενικού  Λυκείου Λαμίας στα πλαίσια του 8ου Πανευρωπαϊκού Μαθητικού Συνεδρίου, με προορισμό τη Ρώμη

Προορισμός: Ρώμη

Διάρκεια: Επτά (07) ημέρες, έξι (06)  διανυκτερεύσεις συνολικά από τις οποίες οι δυο (02) στο πλοίο

Μεταφορικό μέσο: Λεωφορείο – πλοίο

Ημερομηνία αναχώρησης: Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

Ημερομηνία επιστροφής: Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023.

Αριθμός μαθητών: 32, Συνοδοί: Τρεις (03) εκπαιδευτικοί.

Η αναχώρηση των μαθητών και συνοδών από Ελλάδα για Ιταλία θα γίνει είτε από το λιμάνι της Πάτρας είτε από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας (ό,τι συμφέρει οικονομικά τους μαθητές)

Πρόγραμμα Εκπαιδευτικής εκδρομής

1η ημέρα 26-11-2023: από τον χώρο του σχολείου αναχώρηση με το λεωφορείο για Πάτρα ή Ηγουμενίτσα. Τακτοποίηση στις καμπίνες, απόπλους για Αγκόνα

2η ημέρα 27-11-2023: Αγκόνα – Ρώμη

3η ημέρα 28-11-2023: Ρώμη, Μαθητικό Συνέδριο, ξενάγηση

4η ημέρα 29-11-2023: Ρώμη περιήγηση πόλης

5η ημέρα: 30-11-2023: Ρώμη – Ορβιέτο – Σιένα

6η ημέρα: 1-12-2023: Ρώμη – Αγκόνα, απόπλους για Πάτρα ή Ηγουμενίτσα

7η ημέρα 2-12-2023: Πάτρα ή Ηγουμενίτσα – Λαμία

Στην προσφορά θα πρέπει να αναφέρεται:

  • Ασφάλιση Ευθύνης Διοργανωτή, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
  • Πρόσθετη ατομική ασφάλιση, που καλύπτει τα έξοδα σε περίπτωση ατυχήματος ή ασθένειας για κάθε εκδρομέα.
  • Φ.Π.Α.
  • Υπεύθυνη Δήλωση, ότι το ταξιδιωτικό γραφείο διαθέτει ειδικό σήμα λειτουργίας το οποίο βρίσκεται σε ισχύ.
  • Προσφορά συνολικού κόστους της εκδρομής και κόστος ανά μαθητή. Οι αποδείξεις θα κοπούν στα ονόματα των μαθητών και όχι στο σχολείο.
  • Μεταφορές μαθητών και περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο, σύμφωνα με το πρόγραμμα και χωρίς επιπλέον κόστος.
  • Ξενοδοχείο τριών ή τεσσάρων αστέρων μέσα στην πόλη της Ρώμης με γνωστοποίηση στο σχολείο της ονομασίας του, της κατηγορίας του και του ιστοτόπου του. Να είναι καθαρό με ευγενικούς υπαλλήλους.
  • Με την κατάθεση της προσφοράς να επισυναφθεί και αποδεικτικό Διαθεσιμότητας καμπινών στο όνομα του σχολείου από την ακτοπλοϊκή εταιρεία.

Θα πρέπει να αναφέρεται ο τύπος, η ακριβής θέση και απόσταση από το κέντρο της πόλης, η κατηγορία, το επίπεδο ανέσεων, ο χαρακτηρισμός και η τουριστική κατάταξη σύμφωνα με τη νομοθεσία του κράτους υποδοχής. Το ξενοδοχείο θα πρέπει να πληροί όλες τις προδιαγραφές της ισχύουσας νομοθεσίας συμπεριλαμβανομένων και των υγειονομικών διατάξεων, θα πρέπει να είναι διαθέσιμο για ολόκληρο το συμφωνημένο χρονικό διάστημα, να διαθέτει θέρμανση, τουαλέτα για κάθε δωμάτιο, ζεστό νερό και όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι του να βρίσκονται σε λειτουργία και στη διάθεση των συμμετεχόντων στη μετακίνηση. Η πρόταση του τουριστικού γραφείου θα πρέπει να συνοδεύεται από αποδεικτικό διαθεσιμότητας του ξενοδοχείου.

Ενδιαφερόμαστε για δίκλινα, τρίκλινα ή και τετράκλινα δωμάτια (χωρίς ράντζα) για τέσσερις διανυκτερεύσεις, καθώς και παροχή πρωινού (ξεχωριστή τιμή για την περίπτωση ημιδιατροφής). Για τους συνοδούς μονόκλινα δωμάτια στον ίδιο όροφο. Πρέπει να μας γνωστοποιηθεί το όνομα του ξενοδοχείου με την προσφορά. 

Οι άλλες δυο διανυκτερεύσεις θα είναι στο πλοίο κατά τη μετάβαση και την επιστροφή.

  • Το γραφείο που θα αναλάβει την οδική μετακίνηση από το αεροδρόμιο θα έχει φροντίσει να υπάρχει εκπρόσωπός του για να περιμένει την αποστολή των μαθητών/τριων και των συνοδών εκπαιδευτικών τους στον τερματικό σταθμό με ευκρινές σήμα.
  • Αρχηγός – ελληνόφωνος συνοδός εκδρομής πρακτορείου σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής που να γνωρίζει καλά το πρόγραμμα της εκδρομής και να το τηρεί απαρέγκλιτα. Στην τιμή της προσφοράς θα πρέπει να περιλαμβάνονται κάθε είδους ξεναγήσεις, περιηγήσεις και επισκέψεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα, καθώς επίσης και η παροχή γευμάτων, με αναφορά στις επικρατέστερες επιλογές τόπων εστίασης και των χαρακτηριστικών τους. Οι χώροι που επιλέγονται για τη διαμονή, εστίαση και ψυχαγωγία των μαθητών/τριών πρέπει να διαθέτουν νόμιμη άδεια λειτουργίας και να πληρούν τους όρους ασφάλειας και υγιεινής της νομοθεσίας της χώρας υποδοχής.
  • Αποδοχή από το Πρακτορείο ποινικής ρήτρας για την περίπτωση υπαίτιας αθέτησης ή πλημμελούς εκτέλεσης της συμφωνίας και πέρα από την επιστροφή χρημάτων που θα έχει λάβει μέχρι εκείνη τη στιγμή το ταξιδιωτικό γραφείο.
  • Σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθεί η μετακίνηση στις προβλεπόμενες ημερομηνίες λόγω ανωτέρας βίας (αλλαγή στις ώρες/μέρες πτήσεων, κ.λ.π.) αλλά πραγματοποιηθεί σε διαφορετικές ημερομηνίες, δε θα υπάρξει πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση στην τιμή ανά συμμετέχοντα/ουσα μαθητή/τρια και συνοδό εκπαιδευτικό.
  • Σε περίπτωση που η μετακίνηση δεν πραγματοποιηθεί λόγω ανωτέρας βίας, δε θα υπάρξει καμιά επιβάρυνση του σχολείου ή των μαθητών/τριων και εφόσον το γραφείο έχει εισπράξει χρήματα υποχρεούται να τα επιστρέψει. Αναλόγως σε περίπτωση ασθένειας ή ανωτέρας βίας που αφορά μαθητή/τρια ή συνοδό εκπαιδευτικό, αυτός/η και το σχολείο θα απαλλάσσεται από οποιαδήποτε οικονομική υποχρέωση αφορά στη μετακίνηση.
  • Για τις παραπάνω υπηρεσίες ζητείται η τελική συνολική τιμή (με ΦΠΑ) της οργανωμένης μετακίνησης και η επιβάρυνση ανά μαθητή/τρια χωριστά.
  • Σημείωση: Να ληφθεί υπόψη και η ανάρτηση του 3ου Γυμνασίου Λαμίας για την ίδια εκδρομή, αφού τα δυο σχολεία θα ταξιδέψουν μαζί και με το ίδιο λεωφορείο.

Οι οικονομικές προσφορές πρέπει να κατατίθενται σε κλειστό φάκελο με επισυναπτόμενα τα απαραίτητα δικαιολογητικά σε πρωτότυπη μορφή και όχι με τηλεομοιοτυπία ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο 3ο Γενικό Λύκειο Λαμίας, ταχυδρομικώς ή αυτοπροσώπως στο Γραφείο της Διευθύντριας του 3ου Γενικού Λυκείου Λαμίας, Ταχυδρομική διεύθυνση: Σπύρου Μουστακλή 6, Λαμία Φθιώτιδας, Τ.Κ. 35100, ηλεκτρονική διεύθυνση : mail@3lyk-lamias.fth.sch.gr),  μέχρι και την Παρασκευή 3–11-2023 (ώρα 12:00), (σύμφωνα με την αριθμ. 20883/ΓΔ4/12-02-2020 (ΦΕΚ 456/ Τεύχος Β/13-02-2020) Υπουργική απόφαση του Υ.ΠΑΙ.Θ. «Εκδρομές-Εκπαιδευτικές επισκέψεις και μετακινήσεις μαθητών/τριών Δημόσιων και Ιδιωτικών σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εντός και εκτός της χώρας». Επιπλέον, σύμφωνα με την παρ. 3α, αρ. 1 της υπ’ αριθμ. 15408/2012(2991) κοινής Υπουργικής Απόφασης: «όπου στην κείμενη νομοθεσία αναφέρεται η άδεια λειτουργίας τουριστικού γραφείου ή το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας του άρθρου 3 του Ν. 2160/1993, νοείται στο εξής η Βεβαίωση συνδρομής των νόμιμων προϋποθέσεων της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου».

 

                                                                                                       Η  Διευθύντρια

 

                                                                                                     Σπαλιώρα Αφροδίτη

                                                                                                        MSc Θεολογίας

 

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *