Συμμετοχή του Γυμνασίου- ΓΕΛ Σπερχειάδας στον 5ο Ημιμαραθώνιο Σπερχειού «Αθανάσιος Ακρίδας».

Την Κυριακή 27-03-2022 η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας κ. Δήμητρα Τσιάκα, με την Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων Δ.Ε. Φθιώτιδας κ Αικατερίνη Καλογήρου επισκέφθηκαν τα περίπτερα του ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ και του ΓΕΛ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ και ενημερώθηκαν για τις Δράσεις τους στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στον 5ο Ημιμαραθώνιο Σπερχειού «Αθανάσιος Ακρίδας».

Το Γυμνάσιο Σπερχειάδας υλοποίησε τη Δράση: «ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ: ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ» συγκεντρώνοντας ρουχισμό και είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, τόσο της Δομής Φιλοξενίας των Θερμοπυλών, όσο και για τους πρόσφυγες από την Ουκρανία (σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας), τις εργάσιμες ημέρες και ώρες και στο περίπτερο του Σχολείου στην πλατεία Σπερχειάδας τις ώρες διεξαγωγής του Ημιμαραθωνίου.

Επίσης, στον Ημιμαραθώνιο  συμμετείχε ο εκπαιδευτικός Σκλάβος Κωνσταντίνος του Γυμνασίου Σπερχειάδας, ο οποίος τερμάτισε 3ος στην κατηγορία του.

Το ΓΕΛ Σπερχειάδας υλοποίησε τη Δράση: «ΕΠΙ ΓΗΣ ΕΙΡΗΝΗ», σχετική με το επίκαιρο θέμα της ειρήνης, που αγγίζει ιδιαίτερα τις ευαισθησίες των παιδιών και αποτελεί διαχρονικό αίτημα και επιτακτικό στις μέρες μας.

Η εν λόγω δράση με περιεχόμενα τις σκέψεις των παιδιών για την ειρήνη μέσα από εικόνες, σκίτσα, συνθήματα, αποφθέγματα και στίχους ποιητών, είχε ως στόχο να περάσει μηνύματα αγάπης, ειρήνης και ελευθερίας για όλους τους λαούς του κόσμου.

Συγχαίρουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνασίου και του ΓΕΛ Σπερχειάδας για την ενεργό συμμετοχή τους στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα του τόπου τους.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΣΙΑΚΑ

Print Friendly, PDF & Email
Κοινή Χρήση