Τελετή Αγιασμού στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας τελέστηκε η καθιερωμένη ακολουθία του αγιασμού, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, συνοδευόμενο από το Διευθυντή του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» κ. Ανδρέα Ιωακείμ.
Στην τελετή παρευρέθηκαν ο εφημέριος του Ιερού Ναού των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Παγκρατίου Λαμίας π. Βασίλειος Καραμέρης και ο Οργανωτικός Συντονιστής του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (Π.Ε.Κ.Ε.Σ.)
Στερεάς Ελλάδας κ. Χρίστος Μαρκαντώνης.
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Συμεών απηύθυνε σε όλους εγκάρδιες ευχές για καλή δύναμη, καλό κουράγιο, προσωπική και επαγγελματική πρόοδο, τονίζοντας ότι:
«Είναι πολύ σημαντικό να ευχόμαστε ο ένας τον άλλον, όταν ζούμε σε ένα τοξικό περιβάλλον που οι άνθρωποι δεν εύχονται αλλά συνήθως απεύχονται και δεν το κάνουν πρόσωπο προς πρόσωπο, αλλά μέσα από σκοτάδια της κακίας και της
μεμψιμοιρίας, της μιζέριας και της εμπάθειας δηλητηριάζοντας τις ανθρώπινες σχέσεις. Είναι σημαντικό να ευλογούμε ο ένας τον άλλον, να λέμε έναν καλό λόγο, μία καλή κουβέντα. Να ευχόμαστε και να δίνουμε πραγματικές ευχές μέσα από την
καρδιά μας».
Στο τέλος του χαιρετισμού του ο Σεβασμιώτατος προσέφερε στο Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας Δρ. Κωνσταντίνο Σπαλιώρα, μία εικόνα του Κυρίου Ιησού Χριστού, την εικόνα της Αμπέλου, συμβολικά για τα 64 σχολεία της
αρμοδιότητάς του με την ευχή να τρυγεί ωφέλιμους καρπούς για τον τόπο, την κοινωνία και τα παιδιά μας.
Στη συνέχεια ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας Δρ. Κωνσταντίνος Σπαλιώρας, ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, τον επίσκοπο της καρδιάς μας όπως είπε, για δύο λόγους: πρώτον για την παρουσία του στον αγιασμό της έναρξης του σχολικού έτους, παρά το πλούσιο και κοπιαστικό έργο του και δεύτερον γιατί ο αγιασμός αυτός συμπίπτει με την ανάληψη των καθηκόντων του ως Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, μία δύσκολη θέση που ενέχει όμως την αγάπη της διακονίας.

Τέλος, ο Διευθυντής ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο για τις ευχές του για επιτυχία στο έργο του, τόσο προσωπικά όσο και συλλογικά ως Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας.

Ο Διευθυντής
Κωνσταντίνος Χ. Σπαλιώρας

Δρ. Θεολογίας

Print Friendly, PDF & Email
Κοινή Χρήση

Σχολιάστε