ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ

Την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023, στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, συνοδευόμενο από το Διευθυντή του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» κ. Ανδρέα Ιωακείμ.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο εφημέριος του Ιερού Ναού των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Παγκρατίου Λαμίας π. Βασίλειος Καραμέρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Ηλίας Σανίδας, η  Περιφερειακή Διευθύντρια Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Στερεάς Ελλάδας κ. Ελένη Μπενιάτα και ο Οργανωτικός Συντονιστής του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (Π.Ε.Κ.Ε.Σ.) Στερεάς Ελλάδας κ. Χρίστος Μαρκαντώνης.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Συμεών απηύθυνε σε όλους εγκάρδιες ευχές και ευχαρίστησε τον Διευθυντή και το προσωπικό της Διεύθυνσης για την πρόσκλησή του για δεύτερη φορά και αναφέρθηκε στον επιτυχημένο συγκερασμό της τήρησης των παραδοσιακών, με Ορθόδοξες καταβολές, εθίμων όπως η κοπή της βασιλόπιτας με την προοδευτικότητα και τη σύγχρονη σκέψη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ηλίας Σανίδας ευχήθηκε σε όλους υγεία και δύναμη, με τη διαβεβαίωση ότι θα συνεχίσει να είναι αρωγός και συμπαραστάτης.

Στη συνέχεια, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας κ. Ελένη Μπενιάτα εξέφρασε τις ευχαριστίες της για την άψογη συνεργασία μεταξύ των στελεχών των δύο Διευθύνσεων και την πεποίθησή της, ότι βάσει του κοινού σκοπού για τη βελτίωση της σχολικής ζωής στο σύνολό της, η εκπαιδευτική κοινότητα μπορεί και πρέπει να επιτύχει την αναβάθμιση του ρόλου του σχολείου και των εκπαιδευτικών προς όφελος όλης της κοινωνίας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις ευχές του Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κωνσταντίνου Σπαλιώρα προς το προσωπικό της Διεύθυνσης και την αναγνώριση του πολύ σημαντικού ρόλου τους για τον συντονισμό και την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Για την ανταπόκριση στην πρόσκληση, αλλά και σε κάθε χρεία της Υπηρεσίας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους παρευρισκόμενους και σε ένδειξη εκτίμησης προσέφερε στον μεν Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας ένα λεύκωμα της Ηπείρου, λόγω των καταβολών της οικογένειας Σπαλιώρα από εκεί, στη δε κ. Μπενιάτα ένα λεύκωμα της Λαμίας, της πόλης που είναι «γέννημα-θρέμα», όπως ο ίδιος είπε.

 

Ο Διευθυντής

Κωνσταντίνος Χ. Σπαλιώρας

Δρ. Θεολογίας

 

Print Friendly, PDF & Email
Κοινή Χρήση

Σχολιάστε