Δελτίο Τύπου του 4ου ΓΕΛ Λαμίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λαμία, 10-05-2023

Την Τρίτη 9 Μαΐου στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λαμιέων πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα: «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την ισότητα των φύλων για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών», στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας της Ευρώπης.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από μαθητές/τριες του 4ου ΓΕ.Λ. Λαμίας, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα E.P.A.S. «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, Δρ. Ελένη Μπενιάτα και ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, Δρ. Κωνσταντίνος Σπαλιώρας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναπτύχθηκαν οι θεματικές: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ισότητα των φύλων, έμφυλη βία και πρόγραμμα EUROSCOLA.

Μέσω των δράσεων του προγράμματος έγινε προβολή των αξιών του κοινοβουλευτισμού, της λειτουργίας και του ρόλου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και της βασικής κατανόησης του πολιτικού και νομοθετικού πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έγινε παρουσίαση υπηρεσιών του Συμβουλευτικού Κέντρου Λαμίας από τις κ.κ. Αθηνά Σκανδάλη (Νομικό), Κωνσταντίνα Γουλιάμου (Σύμβουλο Υποδοχής) και Αικατερίνη Χριστοδούλου (Ψυχολόγο) και πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τη λειτουργία του Ξενώνα Φιλοξενίας  Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Λαμιέων από τις κ.κ. Ιωάννα Σκυλίτση (Ψυχολόγο), Μαρία Μπάκου (Κοινωνική Λειτουργό) και Κωνσταντίνα Φλέγγα (Παιδοψυχολόγο).

Η ομάδα E.P.A.S. αποτελείται από:

-Καθηγητές Πρέσβεις: Π. Ρήγα, Α. Σακελλάρης, Ο. Γκοτζαμάνης

-Μαθητές/ήτριες Πρέσβεις: Ε. Αποστόλου, Σ.-Ε. Ζαζά, Ν. Ταυρή, Χ. Καλταμπάνη, Δ. Πλιακώνης, Γ. Αράπη, Α.-Π. Γιαννούλης, Δ. Γραμματίκας, Κ. Δοντά, Α. Κατόπη, Δ. Κάτσινος, Β. Λάμπου,  Ε. Κολοκυθά, Ε. Κυριαζοπούλου, Π. Μελίγγα, Μ. Μπακογιάννη, Φ. Τσουκαράς, Γ. Χρηστίδης

Print Friendly, PDF & Email
Κοινή Χρήση

Σχολιάστε