Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών στο 6ο Λύκειο Λαμίας

Δελτίο Τύπου του 6ου Γενικού Λυκείου Λαμίας

Την Τρίτη 13η Φεβρουαρίου 2024 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών επισκέφθηκε, το Σχολείο μας, το 6ο Γενικό Λύκειο Λαμίας, κατόπιν προσκλήσεως της Σχολικής Κοινότητάς μας.
Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν στην είσοδο του Σχολείου ο πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Καραμέρης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Λαμιέων κος Παρχαρίδης Παναγιώτης, η Διευθύντρια της Π.Δ.Ε. Στερεάς Ελλάδας κα Μπενιάτα Ελένη, η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Δ.Δ.Ε. Φθιώτιδας κα Καλογήρου Κατερίνα, ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης Π.Ε.03 και Παιδαγωγικά Υπεύθυνος του 6ου ΓΕ.Λ. Λαμίας κος Καλαντζής Γεώργιος, ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης Π.Ε.01 κος Ανδρεόπουλος Χαράλαμπος και σύσσωμη η Σχολική Κοινότητα του 6ου ΓΕ.Λ. Λαμίας.
Ο Σεβασμιώτατος ξεναγήθηκε στους χώρους του Σχολείου, συνομίλησε με όλα τα μέλη της Σχολικής μας Κοινότητας (Εκπαιδευτικούς, Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, Δεκαπενταμελές Συμβούλιο) και αντάλλαξε δώρα. Κατόπιν, απηύθυνε
Πατρικούς Λόγους στον Σύλλογο Διδασκόντων και στους μαθητές/-τριες, ευλόγησε το Σχολείο μας και μας
ευχήθηκε για το νέο έτος.

Ο απλός, οικείος, μεστός σε περιεχόμενο λόγος του Μητροπολίτη μας απέβη θετικός στην αντίληψη όλων μας και ιδιαιτέρως των μαθητών/-τριων, σύμφωνα με παραδοχή τους.
Ταυτόχρονα, η παρουσία του αποτέλεσε την αφορμή και τον καταλύτη για γόνιμες συζητήσεις με τους παριστάμενους, εκπαιδευτικώς υπευθύνους, και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, γεγονός, που αναθέρμανε την επιμονή μας στον παιδαγωγικό και διδακτικό μας ρόλο και φανέρωσε το ενδιαφέρον της τοπικής αυτοδιοίκησης για την εκπαίδευση.
Διαμορφώθηκε εν τέλει η πεποίθηση πως η επικοινωνία και η συνεργασία με τους πνευματικούς, λειτουργικούς φορείς της πόλης μας και ιδιαίτερα με την Εκκλησία αναπτύσσουν την εξωστρέφεια του Σχολείου μας και ενδυναμώνουν τη συναίσθηση του ανήκοντος στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.
Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας και την ευγνωμοσύνη μας στον Σεβασμιώτατο ποιμενάρχη μας, για την αποδοχή της πρόσκλησής μας και την επίσκεψή του.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Δρ. ΦΥΣΙΚΟΣ

Print Friendly, PDF & Email
Κοινή Χρήση

Σχολιάστε