Εγκαίνια Λαογραφικής Αίθουσας και Παρουσίαση Εργασίας Γυμνασίου Λάρυμνας

Δελτίο Τύπου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 11 Απριλίου η παρουσίαση της εργασίας των μαθητών του Γυμνασίου Λάρυμνας  με θέμα «Επιστροφή στις ρίζες. Υλικός και άυλος πολιτισμός, μετατροπή της αγροτικής κοινωνίας σε βιομηχανική» καθώς και τα εγκαίνια της λαογραφικής αίθουσας που δημιουργήθηκε στον χώρο του σχολείου του Γυμνασίου Λάρυμνας, στα πλαίσια πολιτιστικού προγράμματος, στο οποίο έλαβαν μέρος οι μαθητές του σχολείου.
Οι  υπεύθυνες καθηγήτριες Γώγου Σταματία και  Μούτσου Ζωή μαζί με τους μαθητές του σχολείου ιχνηλατώντας  τις ρίζες μας  έδωσαν το στίγμα της περιοχής της Λάρυμνας , μέσα από ένα πλούσιο λαογραφικό υλικό. Με τον τρόπο αυτό, «πραγματοποιήθηκε μια προσπάθεια να γίνει μία σύνδεση της παράδοσης με το σήμερα, διότι σε αυτόν τον τόπο υπήρχαμε, υπάρχουμε, θα υπάρχουμε και θα δημιουργούμε» όπως  πολύ εύστοχα ανέφερε στον εισαγωγικό λόγο του ο διευθυντής του Γυμνασίου Λάρυμνας κ. Αθανάσιος Καράλης.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ.κ. Συμεών με την συνοδεία σεβάσμιων πατέρων, η βουλευτής του Κουμουνιστικού Κόμματος  Ελλάδας κα. Σεμίνα Διγενή, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Ωδείου του Δήμου Λοκρών κ. Παναγιούλα Καζάνα, η Αντιδήμαρχος Οπουντίων κ. Παγώνα Δάρα, ο πρόεδρος κ. Σωκράτης Λουκάς και μέλη του τοπικού συμβουλίου Λάρυμνας,  η Διευθύντρια Περιφερειακής Εκπαίδευσης  κα. Ελένη Μπενιάτα, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κωνσταντίνος Σπαλιώρας, η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα. 
Αικατερίνη Καλογήρου, οι Διευθυντές της Εταιρίας ΛΑΡΚΟ κ. Γεώργιος Βαλωμένος και κ. Λάμπρος Παπαγεωργίου, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Λάρυμνας κ. Ιωάννης Κωτσαλάς, η Διευθύντρια του Λυκείου Μαρτίνου κα. Γεωργία Παπαθανασίου, ο Διευθυντής του Ε.Π.Α.Λ. Αλιάρτου κ. Δημήτριος Νίκας, εκπρόσωποι των σχολείων Γυμνασίου και Λυκείου Μαλεσίνας, η τέως Διευθύντρια του Λυκείου Μαρτίνου  κα. Πελαγία Παναγιώτου, καθώς και πλήθος μαθητών των σχολείων και κάτοικοι της περιοχής.
Η επιτομή της εν λόγω εκδήλωσης συμπυκνώθηκε στον επίλογο της ομιλίας του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη  μας, ο οποίος πολύ συγκινητικά ανέφερε
πως: «Το θέμα της έκθεσης, ενώ φαίνεται να αναφέρεται στο παρελθόν –αυτή είναι η δύναμη του πολιτισμού – αναφέρεται στο μέλλον, γιατί, αν κανείς έχει πολιτιστική προσέγγιση και δε νιώθει τον πολιτισμό ως ένα απολίθωμα μουσειακό, μέσα από το παρελθόν οικοδομεί, σφυρηλατεί, διασφαλίζει και διεκδικεί το μέλλον.

Print Friendly, PDF & Email
Κοινή Χρήση

Σχολιάστε