ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΕΕΕΚ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΣΤΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΜΑΡΤΙΝΟΥ

Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Φθιώτιδας – energy on the go!!

Την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 στα πλαίσια του προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με θέμα: “Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας” και σύμφωνα με το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Energy On The Go” του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Φθιώτιδας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Αιολικό Πάρκο Μαρτίνου.
Οι υπεύθυνοι του Πάρκου υποδέχθηκαν τους μαθητές, οι οποίοι αφού πρώτα ενδύθηκαν τον απαραίτητο εξοπλισμό (κράνος και ανακλαστικό γιλέκο), ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις και στο εσωτερικό μιας ανεμογεννήτριας. Έτσι, έμαθαν με βιωματικό και ψυχαγωγικό τρόπο τις σύγχρονες τεχνολογίες, που βοηθούν στην αξιοποίηση των φιλικών προς το περιβάλλον πηγών ενέργειας και τις λύσεις, οι οποίες συμβάλλουν στη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας. Γνώρισαν το τρόπο λειτουργίας μιας ανεμογεννήτριας και ότι ο αέρας μπορεί να γίνει πρωταρχική πηγή παραγωγής ενέργειας.
Οι μαθητές ήταν φανερά εντυπωσιασμένοι από το πως εναρμονίζεται η φύση με την τεχνολογία, με αποτέλεσμα ένα τόσο σημαντικό αγαθό, όπως ο ηλεκτρισμός. Μέσα από αυτήν την πρωτόγνωρη εμπειρία, τα οφέλη που αποκόμισαν ήταν πολλαπλά. Ενημερώθηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν σχετικά με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, διεύρυναν τους ορίζοντές τους στο πεδίο της Φυσικής, καθώς αντιλήφθηκαν στην πράξη πως ο άνεμος μπορεί να μετατραπεί σε ηλεκτρική ενέργεια και ανέπτυξαν περαιτέρω τη σωστή χρήση της γλώσσας μέσω της ακριβούς απόδοσης εννοιών και της περιγραφής φυσικών φαινομένων.
Η Διευθύντρια του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Φθιώτιδας κα Χουσιάδα Σταυρούλα, ο υπεύθυνος του σχολικού Προγράμματος κος Πρασσάς Γεώργιος και οι υπόλοιποι συνοδοί εκπαιδευτικοί ευχαριστούν θερμά την PRINCIPIA , την υπεύθυνη επικοινωνίας της εταιρείας κα Παπαϊακώβου Αγγελική και τους υπεύθυνους του Αιολικού Πάρκου για τις πολύτιμες γνώσεις που μετέδωσαν στους μαθητές.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Δήμο Λαμιέων και ιδίως, στην Διεύθυνση Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Αθλητισμού, για την κάλυψη της μετακίνησης

Print Friendly, PDF & Email
Κοινή Χρήση

Σχολιάστε