Δράσεις της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού

15-02-2024
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Δράσεις της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού σε συνεργασία με το Χαμόγελου του Παιδιού»
Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας (δια της υπεύθ. Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Παπαγιαννοπούλου) σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποίησε τον Α΄ κύκλο Δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαθητών/τριών αλλά και εκπαιδευτικών στις 12 και 13 Φεβρουαρίου 2024.
Στόχος η πρόληψη αλλά και η αντιμετώπιση του φαινομένου της σχολικής βίας και του εκφοβισμού στα σχολεία, αλλά και της ενδυνάμωσης των εκπαιδευτικών.
Οι δράσεις αφορούσαν ενημερώσεις των μαθητών/τριών του 1ου ΕΠΑΛ και του 2ου ΕΠΑΛ Λαμίας και 2 σεμινάρια για εκπαιδευτικούς, με θέμα: “Ψυχική Ανθεκτικότητα και ενδυνάμωση εκπαιδευτικών και Διαχείριση κρίσεων στη σχολική κοινότητα”
Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 4ου Γυμνασίου Λαμίας. Παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί του 1ου Γυμνασίου και 4ου Γυμνασίου Λαμίας, του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας και του 5ου ΓΕΛ Λαμίας.
Επιμορφώτρια: Στάμου Έλλη Ψυχολόγος στο Σύλλογο «Χαμόγελου του Παιδιού»

Ο Διευθυντής

Σπαλιώρας Χ. Κωνσταντίνος
Δρ Θεολογίας

 

Print Friendly, PDF & Email
Κοινή Χρήση

Σχολιάστε