Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας σε θέματα έμφυλης βίας, διακρίσεων και ισότητας των φύλων

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας (δια της υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων, κ. Παπαγιαννοπούλου) σε συνεργασία με το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) σχεδιάζει και θα υλοποιήσει Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαθητών/τριών σε συνεργασία με τα παρακάτω σχολεία με θέμα: «Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών σε θέματα έμφυλης βίας, διακρίσεων και ισότητας των φύλων».

Στόχοι του προγράμματος είναι: α) η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών σε θέματα ισότητας των φύλων, έμφυλης βίας και έμφυλων διακρίσεων, γ) η καλλιέργεια στάσεων και η ανάπτυξη δεξιοτήτων για τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την πρόληψη των έμφυλων διακρίσεων και της βίας.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί διαδικτυακά μέσω webex όχι σε μορφή ημερίδας, αλλά θα συνδυάσει τη θεωρία για τα αντίστοιχα θέματα με κάποιες ασκήσεις που απαιτούν τη συμμετοχή σε μικρές ομάδες μαθητών/τριών και την ανάπτυξη αυτενέργειας και ανταλλαγής απόψεων και αντιλήψεων από πλευράς τους σε ομαδοσυνεργατική βάση.

Επιμορφώτρια-υπ. Προγράμματος : Παπαδοπούλου Θεοφανία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Print Friendly, PDF & Email
Κοινή Χρήση

Σχολιάστε