08-04-24 Διαδικτυακή Εκδήλωση – 18ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ E twinning – Ομιλία

 

Ο Εθνικός Οργανισμός Υποστήριξης (ΕΟΥ) eTwinning σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε την διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώνει στο πλαίσιο υλοποίησης της Εαρινής Καμπάνιας eTwinning, με ετήσιο θέμα «Ευημερία στο σχολείο», και θα πραγματοποιηθεί ONLINE την Τρίτη 9 Απριλίου 2024, στις 17.00.

Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί η τελετή βράβευσης των νικητών/τριών του 18ου Εθνικού Διαγωνισμού και κεντρική ομιλία εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος από διακεκριμένη ομιλήτρια και συγκεκριμένα:«Το άγχος και η κατάθλιψη ως παράγοντες ευαλωτότητας στην καθημερινή ζωή των εκπαιδευτικών – πρόσφατα δεδομένα και αντιμετώπιση» – Δρ.Σταυρούλα Μπαργιώτα, Ψυχίατρος, Ψυχοθεραπεύτρια MD, MSc, PhD

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας webex, και θα μεταδίδεται δημοσίως ζωντανά από το κανάλι του EOY eTwinning στο YouTube, Hellenic eTwinning στον εξής σύνδεσμο :   18ος Διαγωνισμός eTwinning – Ομιλία.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

17:00  Έναρξη

17:05-17:20   Χαιρετισμοί:

  • Υφυπουργός Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κα. Ιωάννα Λυτρίβη  
  • Προέδρος Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, κ. Σπυρίδωνας Δουκάκης
  • Προέδρος  Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «Διόφαντος», κ. Δημήτριος Σερπάνος

17:20-17:40   Απονομή  Ειδικών  Βραβείων  

17:40-18.30   Δρ.Μπαργιώτα  «Το άγχος και η κατάθλιψη ως παράγοντες ευαλωτότητας στην καθημερινή ζωή των εκπαιδευτικών- πρόσφατα δεδομένα και αντιμετώπιση»

18:30-19:00    Απονομή βραβείων 18ου Εθνικού Διαγωνισμού eTwinning

Η ομιλία της κ. Μπαργιώτα ‘Το άγχος και η κατάθλιψη ως παράγοντες ευαλωτότητας στην καθημερινή ζωή των εκπαιδευτικών- πρόσφατα δεδομένα και αντιμετώπιση’ πραγματοποιείται στο πλαίσιο υλοποίησης της Εαρινής Καμπάνιας eTwinning, με ετήσιο θέμα «Ευημερία στο σχολείο».

Οι εκπαιδευτικοί ως πρωταγωνιστές της εκπαιδευτικής αλληλεπίδρασης στο σχολικό χώρο είναι σύμφωνα με τις έρευνες οι πρώτοι που βάλλονται από υπερβολικό άγχος ή πίεση. Το άγχος και η συναισθηματική ένταση (συμπτωματολογία καταθλιπτικής συμπεριφοράς) μπορεί να τους οδηγήσουν σε επαγγελματική εξουθένωση.  Τα ερευνητικά δεδομένα που αφορούν το στρες και την καταθλιπτική συμπτωματολογία θα παρουσιαστούν κατά την εισήγηση αλλά κυριότερα θα αναλυθούν ποιοι είναι οι βασικότεροι τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος. Η ευημερία των εκπαιδευτικών είναι καίριας σημασίας ως προς την ικανότητα τους να παραμείνουν αποτελεσματικοί και να μπορούν απρόσκοπτα να πραγματώνουν τη διδακτική πράξη. Μπορείτε να δείτε την περίληψη της ομιλίας της κ. Μπαργιώτα ΕΔΩ και το συνοπτικό βιογραφικό της ΕΔΩ. Η άκρως ενδιαφέρουσα εισήγηση / ομιλία της θα εστιάσει στα ανωτέρω θέματα και θα προτείνει αποτελεσματικές λύσεις στο πρόβλημα.

Θα ακολουθήσει η απονομή των βραβείων του 18ου Διαγωνισμού των έργων eTwinning.

Σας περιμένουμε όλους και όλες να γιορτάσουμε την ευημερία στο σχολείο με την εξαιρετικά ενδιαφερουσα ομιλία της προσκεκλημένης μας, κ. Μπαργιώτα και τη βράβευση των νικητών του 18ου Εθνικού Διαγωνισμού eTwinning.

Print Friendly, PDF & Email
Κοινή Χρήση