ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ 2024

Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία

Παράρτημα Φθιώτιδας

Ταχ. Δ/νση: Λεωνίδου 9-11, 35100 Λαμία

E-mail: emefthiotidas@gmail.com

Web: emefthiotidas.blogspot.gr

Λαμία 29 -1-2024

Δελτίο τύπου

          Το Παράρτημα Φθιώτιδας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας θα είναι εξεταστικό κέντρο για τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Μαθηματικών Ικανοτήτων “ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ”.

Ο 6ος Διαγωνισμός Μαθηματικών Ικανοτήτων “ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ” θα διεξαχθεί το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024 σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. πρωτ. Φ.14/ΦΔ/120827/ΓΔ4/26-10-2023 απόφαση του ΥΠΑΙΘ. Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές από τη Β’ Δημοτικού μέχρι και τη Γ’ Γυμνασίου που φοιτούν σε σχολεία όλης της χώρας, οι οποίοι θα έχουν γίνει συνδρομητές του περιοδικού ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ.

Ο διαγωνισμός «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» ακολουθώντας τα διεθνή παιδαγωγικά πρότυπα όσον αφορά την βελτίωση της στάσης των μικρών μαθητών στα μαθηματικά λειτουργεί συμμετοχικά και όχι ανταγωνιστικά. Για τον λόγο αυτό το ποσοστό των βραβευθέντων δεν καθορίζεται πανελλαδικά, αλλά είναι το ίδιο (περίπου 20%) για κάθε τάξη στο ίδιο εξεταστικό κέντρο. Στους διακριθέντες μαθητές απονέμεται έπαινος.

Αναλυτικές οδηγίες για την διεξαγωγή του διαγωνισμού και απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα υπάρχουν αναρτημένες στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού: http://www.hms.gr/pythagoras/index.html.

Οι μαθητές/τριες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό μπορούν να επισκεφτούν το site:  https://emefthiotidas.blogspot.com/ για περισσότερες πληροφορίες.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
του Παραρτήματος Φθιώτιδας της Ε.Μ.Ε.

Ο Πρόεδρος
Δρ Ηλίας Αργυρόπουλος
Ο Γεν. Γραμματέας
Σπυρίδων Κρουστάλης

Print Friendly, PDF & Email
Κοινή Χρήση

Σχολιάστε