Δελτίο Τύπου του Γ/σιου – Λ. Τ. Νέου Μοναστηρίου για εκδήλωση σχετικά με το Διαδίκτυο.

ΓΥΜΝΑΣΙΟ – Λ. Τ. ΝΕΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ: Τετάρτη 24/04/2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των μαθητών / μαθητριών του Γυμνασίου – Λ. Τ. Νέου Μοναστηρίου σχετικά με τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο Διαδίκτυο και τους τρόπους αντιμετώπισής τους, διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε ενημέρωση / επιμόρφωση στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δημαρχείου Θεσσαλιώτιδας, από τον κ. Γεώργιο Παπαστεργίου, πτυχιούχο Ηλεκτρολόγο Μηχανικό και Τεχνολογίας Υπολογιστών, Δ/ντή του σχολείου.

Κατά την διάρκεια της διάλεξης τονίστηκε η χρησιμότητα και η αξία του Διαδικτύου στη σημερινή εποχή, επισημάνθηκαν οι αυξημένοι κίνδυνοι που εγκυμονεί η αλόγιστη και απρόσεκτη χρήση του (φαινόμενα διαδικτυακής βίας, εθισμός, αποπλάνηση ανηλίκων, διαδικτυακός εκφοβισμός γνωστός και ως cyber bullying, ηλεκτρονικό «ψάρεμα»). Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν τρόποι προστασίας από τους κινδύνους και παρήχθησαν χρήσιμες συμβουλές προς τους μαθητές και τους γονείς που παρακολούθησαν την εκδήλωση. Στο τέλος δόθηκε χρόνος στους παρευρισκόμενους μαθητές και γονείς για την υποβολή ερωτήσεων.
Για το λόγο αυτό εκφράζονται θερμές ευχαριστίες στην Τοπική Κοινότητα Νέου Μοναστηρίου και στον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων για την άμεση ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση του σχολείου και για την άρτια διεξαγωγή της ενημέρωσης / επιμόρφωσης.

Print Friendly, PDF & Email
Κοινή Χρήση

Σχολιάστε