ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ Δ.Ε. ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ

Στο πλαίσιο των επισκέψεων της Διευθύντριας Δ.Ε. Φθιώτιδας, κ. Δήμητρας Τσιάκα σε σχολικές μονάδες της αρμοδιότητάς της, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη, μαζί με την Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων, κ. Αικατερίνη Καλογήρου, στο 2ο Γυμνάσιο Λαμίας. Η συνάντηση με τη Διεύθυνση και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου υπήρξε ιδιαίτερα εποικοδομητική. Συζητήθηκαν βελτιωτικές κινήσεις σε ό,τι αφορά την αναβάθμιση και την κάλυψη των αναγκών του σχολείου και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε περιήγηση στους εσωτερικούς και εξωτερικούς του χώρους. Τα έργα  τέχνης, οι πίνακες ζωγραφικής και τα ψηφιδωτά, που φιλοτέχνησαν οι μαθητές του σχολείου με πολλή επιμέλεια και αγάπη, και τα οποία κοσμούν το εσωτερικό του, ήταν μία πραγματική αποκάλυψη. Οι μικροί μας καλλιτέχνες απεικονίζουν καλλιτεχνικά ρεύματα και αποδεικνύουν όχι μόνο το ταλέντο τους αλλά και την παιδεία τους.

 

Επόμενος σταθμός των επισκέψεων ήταν τα σχολικά συγκροτήματα του Γυμνασίου Μακρακώμης, που λειτουργούσε κανονικά, και  του ΓΕΛ Μακρακώμης, που τελούσε υπό κατάληψη. Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο, κ. Χαντζή, με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, με αντιπροσωπεία των μαθητών και με Δημοτικούς παράγοντες, στην οποία συζητήθηκαν τα αιτήματα των μαθητών και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολικό κτίριο. Η ανταλλαγή απόψεων για όλα τα θέματα ολοκληρώθηκε σε άριστο κλίμα, με την υπόσχεση ότι και οι δύο πλευρές, Διεύθυνση και Δήμος, θα προβούν στις δέουσες ενέργειες με στόχο την αναβάθμιση των σχολικών χώρων.

 

Επίσης, ακολούθησε επίσκεψη στο ΕΠΑΛ Μακρακώμης. Η συνάντηση και η συζήτηση με το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου, ανέδειξε την αγάπη των εμπλεκομένων για τη μάθηση, την αγαστή συνεργασία μεταξύ τους και τη συμμετοχή και τον μόχθο όλων για την αναβάθμιση του περιβάλλοντα χώρου. Τα στοιχεία αυτά είναι απαραίτητα για την δημιουργία ιδανικού κλίματος, προκειμένου όλοι, μαθητές και εκπαιδευτικοί, να απολαμβάνουν το αγαθό της παιδείας.

Ένα από τα σχολεία που επίσης επισκέφθηκε η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ήταν και το 1ο Γυμνάσιο Λαμίας. Ένα αξιόλογο καθ’ όλα Γυμνάσιο με συναδέλφους που υπηρετούν την επιστήμη, καλλιεργούν την αλληλεγγύη, τη συνεργασία, το πνεύμα της συλλογικής προσπάθειας και ενθαρρύνουν τους μαθητές να υπηρετούν το δίκαιο και τις αξίες της πολύπλευρης μάθησης. Η Διευθύντρια έμεινε ενθουσιασμένη με την ευγένεια και το ήθος των μαθητών που μέσα από ομαδοσυνεργατικές μεθόδους διδασκαλίας αναδείκνυαν τα σύγχρονα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις σύγχρονες δεξιότητες. Μέσα από τις αθλοπαιδιές τους διακρίνονταν περίτρανα ένα υγειές αθλητικό πνεύμα και μια έμφυτη αγωνιστικότητα.

 

Print Friendly, PDF & Email
Κοινή Χρήση

Σχολιάστε