Το 8ο Γυμνάσιο Λαμίας υποδέχτηκε μαθητές και εκπαιδευτικούς από το σχολείο της Ισπανίας Egiluze Errenteria Ikastetxea

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus+ KA121 το 8ο Γυμνάσιο Λαμίας υποδέχτηκε 18 μαθητές και 3 εκπαιδευτικούς από το σχολείο της Ισπανίας Egiluze Errenteria Ikastetxea από τις 10 μέχρι και τις 14 Μαρτίου 2024. Οι Ισπανοί μαθητές φιλοξενήθηκαν σε οικογένειες μαθητών του σχολείου και όλοι μαζί συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δράσεις σχετικές με τους στόχους του προγράμματος εντός και εκτός σχολείου.

Η συμμετοχή του σχολείου στο πρόγραμμα ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία που έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να αναπτύξουν δεξιότητες όπως η ανεξαρτησία, η αυτοπεποίθηση και η επικοινωνία, να ενισχύσουν την ευρωπαϊκή και διαπολιτισμική τους συνείδηση, να εξασκήσουν τις ξένες γλώσσες και να δημιουργήσουν φιλίες με μαθητές που προέρχονται από διαφορετικό κοινωνικοπολιτισμικό περιβάλλον. Επιπλέον, ενίσχυσε την εξωστρέφεια του σχολείου μας στην τοπική κοινωνία και δημιούργησε νέους δεσμούς και συνεργασίες τόσο εντός του σχολείου όσο και με τους εκπαιδευτικούς και το σχολείο προέλευσης της ομάδας Erasmus+.

Συγχαίρουμε όλους τους μαθητές μας για την εξαιρετική συμπεριφορά, την προσαρμοστικότητά, την ενεργό συμμετοχή και τη θετική στάση τους αυτές τις ημέρες!

Ευχαριστούμε πρώτα από όλους τις οικογένειες υποδοχής που, προσφέροντας θερμή φιλοξενία στα σπίτια τους, έδωσαν την ευκαιρία σε όλους τους μαθητές του σχολείου να ζήσουν αυτή την ξεχωριστή εμπειρία! Ακόμη, ευχαριστούμε τον Δήμο Λαμιέων για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά μας για αναγκαίες υλικοτεχνικές εργασίες εν όψει της υποδοχής, το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Στ.Ελλάδας κ. Η.Σανίδα για την προμήθεια συμβολικών αναμνηστικών δώρων, την υπεύθυνη προγραμμάτων Erasmus+ της ΔΠΕ Φθιώτιδας κ. Αικ. Καρκαλή για την καθοδήγηση και τους γονείς των μαθητών μας που προσέφεραν ποικιλοτρόπως στην προετοιμασία και την οργάνωση της συνάντησης.

8Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΜΙΑΣ

 

Print Friendly, PDF & Email
Κοινή Χρήση

Σχολιάστε