ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ-Χτίζω το μέλλον μου-Επιλέγω σπουδές και επάγγελμα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Απριλίου η Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού «Χτίζω το μέλλον μου-Επιλέγω σπουδές και επάγγελμα», που συνδιοργανώθηκε από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο «Νέα Βράχα», το Σύλλογο Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Φθιώτιδας – Φωκίδας – Ευρυτανίας ,σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας και υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας και του Δήμου Λαμιέων.

Στην έναρξη της εκδήλωσης η εκπαιδευτικός Αργυρώ Γαλάτη, Σύμβουλος σταδιοδρομίας και υπεύθυνη του γραφείου Συμβουλευτικής στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό στη ΔΔΕ Φθιώτιδας, ανέλυσε διεξοδικά τη λειτουργία του γραφείου και τη δυνατότητα παροχής υπηρεσιών για ομαδική ή ατομική Συμβουλευτική. Αναφέρθηκε επίσης σε δράσεις  και  εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν με την ευθύνη του συγκεκριμένου γραφείου, καθώς  και στον προγραμματισμό των επόμενων. Σημείωσε δε την μεγάλη αποδοχή που έχει από γονείς και μαθητές η αφιλοκερδής Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού από το δημόσιο φορέα και προέτρεψε όλους να απευθύνονται στο αρμόδιο γραφείο της ΔΔΕ για κάθε σχετικό ζήτημα, διευκρίνιση ή πληροφορία.

Τις επόμενες δύο εξίσου ενδιαφέρουσες ενότητες ανέπτυξαν ο εκπαιδευτικός, Καθηγητής ψυχομετρίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού κύριος Χρήστος Ατλάσης και η Ψυχολόγος κ. Λογδανίδου Αναστασία σχετικά με τις σπουδές στο εξωτερικό και την διαχείριση του χρόνου και του άγχους πριν τις  εξετάσεις, κυρίως των Πανελλαδικών.

Την εκδήλωση συντόνισε η Αντιπρόεδρος Πολιτισμού και Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Λαμιέων κ. Ειρήνη Σόλια. Ευχαριστούμε για την πρόσκληση και την παρουσία τους τους εκπροσώπους των συνδιοργανωτών, την Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων κ. Αικατερίνη Καλογήρου εκ μέρους της ΔΔΕ καθώς και τον εκπρόσωπο της Ιεράς Μητρόπολης, τον πατέρα Χρήστο Τσιλοφύτη, εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες αξίζουν στους γονείς και τους μαθητές που με την ενεργό συμμετοχή τους ενθαρρύνουν την εξέλιξη και την βελτίωση της παρεχόμενης γνώσης προς όφελος όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Αν ήταν εφικτό να αποτυπώσουμε το νόημα όλης της ημερίδας, θα χρησιμοποιούσαμε την πολύ εύστοχη παρατήρηση  του προέδρου του Εξωραϊστικού Συλλόγου κ. Τσέλου, ο οποίος θυμήθηκε την συμβουλή του παππού του «να κάνεις όσο το δυνατόν σωστές επιλογές, ώστε να πηγαίνεις στη μελλοντική σου δουλειά με χαρά, χωρίς να βαρυγκωμάς».

Print Friendly, PDF & Email
Κοινή Χρήση

Σχολιάστε