Προσομοίωση της Πανελλαδικής Εξέτασης του μαθήματος Γλώσσας & Λογοτεχνίας Γ΄ ΓΕΛ κατά το σχολ. έτος 2023-2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Θέμα: «Προσομοίωση της Πανελλαδικής Εξέτασης του μαθήματος Γλώσσας & Λογοτεχνίας Γ΄ ΓΕΛ κατά το σχολ. έτος 2023-2024»

 

    Ολοκληρώθηκε σήμερα η Προσομοίωση της Πανελλαδικής Εξέτασης του μαθήματος Γλώσσας & Λογοτεχνίας Γ΄ ΓΕ.Λ στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας, με συμμετοχή 21 Γενικών Λυκείων της Φθιώτιδας και 413 υποψηφίων μαθητών και μαθητριών, από τις 16 έως τις 19 Απριλίου 2024. Η σύνταξη των θεμάτων, καθώς και των ενδεικτικών απαντήσεων προς τα σχολεία και τους/τις εκπαιδευτικούς έγινε με ευθύνη της Δρ. Παπαντωνίου Ελένης, Συμβούλου Εκπαίδευσης Φιλολόγων Φθιώτιδας, ενώ η αποστολή τους στις σχολικές μονάδες με ευθύνη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας.  

Διά της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Φθιώτιδας, τα θέματα της προσομοιωμένης εξέτασης, καθώς και οι ενδεικτικές απαντήσεις, αποστέλλονταν καθημερινά στις σχολικές μονάδες των Γενικών Λυκείων, ανάλογα με την ημέρα δήλωσης συμμετοχής του κάθε σχολείου. Η προσομοίωση είχε προαιρετικό χαρακτήρα και έλαβε χώρα ενδοσχολικά, με τη στήριξη των Δ/ντών-ντριών και των φιλολόγων των σχολικών μονάδων. Ο κύριος σκοπός της, στην παρούσα χρονική φάση, έγκειται στην ανατροφοδοτική διαδικασία και την ενδυνάμωση της ικανότητας των μαθητών για αυτοαξιολόγηση, ενώ τα θέματα ακολουθούν πιστά τις τελευταίες επικαιροποιημένες Οδηγίες του Ι.Ε.Π για την αξιολόγηση του Πανελλαδικά Εξεταζόμενου μαθήματος.

Η διενέργεια της προσομοίωσης εξέτασης της Γλώσσας-Λογοτεχνίας, κατά τα πρότυπα διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων, διεξάχθηκε για πρώτη φορά το σχολ. έτος 2020-21 και συνεχίζει με επιτυχία κάθε χρόνο, καθώς αγκαλιάστηκε από εκπαιδευτικούς και μαθητές-τριες των ΓΕ.Λ., αποδεικνύοντας ότι η προσομοίωση ανταποκρίνεται σε μια πραγματική ανάγκη των υποψηφίων να δοκιμάζουν κατακτημένες γνώσεις και δεξιότητες στο εν λόγω μάθημα, να λαμβάνουν ανατροφοδότηση, να εξοικειώνονται με τη διαδικασία και να εμψυχώνονται κατά τη δύσκολη και κοπιώδη προσπάθειά τους.

Καλή επιτυχία σε όλους και όλες τους υποψήφιους/τις υποψήφιες των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Print Friendly, PDF & Email
Κοινή Χρήση

Σχολιάστε