Έκθεση στην Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας «Αλ. Κοντόπουλος»,  με θέμα: «Από την αυτοπροσωπογραφία στη  Selfie»


Θέμα: Έκθεση στην Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας «Αλ. Κοντόπουλος»,  με θέμα: «Από την αυτοπροσωπογραφία στη  Selfie»
 Από 3 έως  17 Νοεμβρίου 2018
  
Ο καλλιτέχνης απέναντι στο πρόσωπό του. 
Ο καλλιτέχνης δημιουργεί το πρόσωπό του.
Ο καλλιτέχνης εκθέτει το πρόσωπό του.
Ο καλλιτέχνης εκτίθεται…
Ποιο είναι αλήθεια αυτό το είδωλο εμπρός του στον καθρέφτη, στο νερό, στο τζάμι;
Γνωρίζει ο καλλιτέχνης τη μορφή του;
Την αντιμετωπίζει εικαστικά όπως θα αντιμετώπιζε τη μορφή του άλλου;
Κάποτε, γίνεται αυτός ο άλλος ο ίδιος ο καλλιτέχνης;
Είναι η μορφή-το πρόσωπο ένα προσωπείο ή η αποτύπωση του εαυτού στη σάρκα; […]
Και εκείνο το κοινό του; Ή, όχι μόνο αυτό, μα και κάθε απλός καθημερινός άνθρωπος που σήμερα μέσω της selfie αποτυπώνει από δική του επιλογή και ανάγκη το πρόσωπο του; Αυτός, μπρος σε ποιον προτάσσει άραγε τη συσκευή του κινητού του; Γιατί τελικά αγωνιά; Τι ψάχνει και τι βρίσκει; Τι χάνει μέσα σε αυτή τη στιγμιαία παγίδευση της μορφής του, που στερείται μια καλλιτεχνική «υψηλή ανάλυση»;
Ο Δήμος Λαμιέων και το Παράρτημα Φθιώτιδας του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών σε συνεργασία με την Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας «Αλ. Κοντόπουλος»  συνδιοργανώνουν,  με την συμβολή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας δια μέσου του γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων και του Ομίλου Φίλων Κινηματογράφου Λαμίας, μία εκδήλωση με τον γενικό τίτλο:
                         «ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΗ  SELFIE»
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης  θα πραγματοποιηθεί  έκθεση στην Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας από 3 εως 17 Νοεμβρίου 2018,  με αυτοπροσωπογραφίες καλλιτεχνών της Φθιώτιδας και όχι μόνο.
Στην έκθεση θα συμπεριληφθούν:
α) έργα με αυτοπροσωπογραφίες μαθητών/τριών της Γ΄ Λυκείου, που προετοιμάζονται για την Ανωτάτη  Σχολή Καλών Τεχνών ή άλλων συναφών σχολών. Τα έργα πρέπει να παραδοθούν στην κ. Παπαευθυμίου στη   Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας, το αργότερο μέχρι 10 Οκτώβρη.
β)  selfieς μαθητών/τριών με φόντο γωνιές και μνημεία από το Δήμο Λαμίας (ηλεκτρονική παρουσίαση).
Όσοι μαθητές/τριες ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος, μπορούν να στείλουν μία… selfie με ό,τι τους  εμπνέει από το Δήμο Λαμίας, βάζοντας το ταλέντο και τη φαντασία τους και να την  στείλουν στο e-mail  του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΩΝ: pkroumeliotonlamias@yahoo.gr    μέχρι τις 20 Οκτωβρίου  2018.
Οι selfies δεν θα κοινοποιηθούν σε κανένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούμε να επισημάνετε στους μαθητές/τριες ότι δεν πρόκειται για διαγωνισμό  και η λήψη  των  selfies να γίνει τηρώντας τα βασικά μέτρα ασφαλείας.
Όσα σχολεία του Δήμου Λαμίας ενδιαφέρονται για επίσκεψη και ξενάγηση, μπορούν να επικοινωνούν με την  κ. Παπαευθυμίου στο τηλ: 2231046887. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Ο  Διευθυντής
Σπύρος Α. Πιλιτζίδης
 

Print Friendly, PDF & Email
Κοινή Χρήση

Σχολιάστε