Τηλεοπτικές παρουσιάσεις Τμημάτων του ΠΑΔΑ

Τηλεοπτικές παρουσιάσεις Τμημάτων του ΠΑΔΑ

—  Τμήμα Δημόσιας & Κοινοτικής Υγείας

Στην τηλεοπτική παρουσίαση του Τμήματος Δημόσιας & Κοινοτικής Υγείας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, αναδεικνύεται η επιστήμη και η τέχνη για τη βελτίωση της υγείας του πληθυσμού, μέσα από το ακαδημαϊκό έργο του Τμήματος που καλύπτει το επιστημονικό πεδίο της Δημόσιας και της Κοινοτικής Υγείας με έμφαση στην πρόληψη της ασθένειας και στην προαγωγή της υγείας του ατόμου, της οικογένειας και της κοινότητας μέσα σε ένα υγιεινό, ασφαλές και λειτουργικό περιβάλλον.

Η Πρόεδρος του Τμήματος Δημόσιας & Κοινοτικής Υγείας ΠΑΔΑ, καθηγήτρια Κωνσταντίνα Σκαναβή και η Αντιπρόεδρος καθηγήτρια Αναστασία Μπαρμπούνη παρουσιάζουν το ακαδημαϊκό και ερευνητικό έργο του Τμήματος καθώς και το εύρος των δράσεων και δυνατοτήτων που προσφέρει το Τμήμα στους φοιτητές και στις φοιτήτριες του. Στο Τμήμα Δημόσιας & Κοινοτικής Υγείας ΠΑΔΑ λειτουργούν δύο θεσμοθετημένα ερευνητικά Εργαστήρια τα οποία είναι σε συνεργασία με διεθνείς και εθνικούς δυναμικούς φορείς και παρέχουν βραβευμένες και διεθνώς αναγνωρισμένες καινοτόμες πρακτικές. Τα επιτεύγματά τους συμβάλλουν καθοριστικά στη χάραξη πολιτικής στη δημόσια υγεία.  Πληθώρα προγραμμάτων του Τμήματος έχουν επί χρόνια πλαισιώσει την ελληνική κοινωνία αλλά και μακρινούς προορισμούς του εξωτερικού με εξειδικευμένους επιστήμονες σε ρόλους όπως οι επισκέπτες υγείας αλλά και επόπτες υγείας.

Η πρακτική άσκηση των φοιτητών στη κοινοτική υγεία και στην περιβαλλοντική υγεία ενδυναμώνει την σύνδεση τους με την αγορά εργασίας, ετοιμάζοντας τους φοιτητές για το ρόλο τους που τόσο η πανδημία, όσο και η κλιματική αλλαγή δείχνουν ότι είναι καθοριστικός για την ποιότητα της καθημερινότητας όλων μας! Η κοινοτική υγεία συνδέεται άμεσα με την πρωτοβάθμια περίθαλψη και η συμβολή της είναι ουσιαστική στην ποιότητα της καθημερινότητας των χωρών που σέβονται την προστασία της ζωής. Η περιβαλλοντική υγεία συνδέεται άμεσα με τη διασφάλιση της υγιεινής των εσωτερικών, των επαγγελματικών χώρων και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Τόσο η κοινοτική όσο και η περιβαλλοντική υγεία διασφαλίζουν εκτός από την σωματική προστασία και την ψυχική ευεξία των πολιτών.

Θερινά προγράμματα όπως το Skyros Project έχουν επί εννέα συνεχή χρόνια προωθήσει σε πραγματικές συνθήκες την υπεύθυνη περιβαλλοντική συμπεριφορά, ερευνώντας την ανάπτυξη του βιώσιμου τουρισμού στο νησί της Σκύρου. Πρωτοπόρες πρακτικές που διαχέονται μέσα από το πρόγραμμα αυτό, αναδεικνύουν την κομβική σημασία του ρόλου του περιβαλλοντικού πρεσβευτή στους εμπλεκόμενους φοιτητές από διάφορα πανεπιστήμια της χώρας μας και του εξωτερικού. Ο Δήμαρχος Σκύρου, κ. Κυριάκος Αντωνόπουλος περιγράφει την αγαστή συνεργασία μεταξύ ΠΑΔΑ και Δήμου Σκύρου στο πλαίσιο του Skyros Project.

Την εμπειρία τους στο οικείο Τμήμα καταθέτουν οι υποψήφιες Διδάκτορες του Τμήματος Δημόσιας & Κοινοτικής Υγείας ΠΑΔΑ, Χριστίνα Σαμαρίκα & Ζαπάντη Γερασιμίνα-Θεοδώρα.

Τις κατευθύνσεις και τους Τομείς αναλύει ο Λέκτορας Εφαρμογών, Κωνσταντίνος Ντελέζος, ενώ η Αν. Καθηγήτρια, Ευανθία Σακελλάρη, προτρέπει την ενεργό συμμετοχή όλων στο πρόγραμμα ERASMUS, παραθέτοντας τα οφέλη του εν λόγω προγράμματος μέσα από την εξωστρέφεια που αυτό προσφέρει.

Παρουσιάζει η Γλυκερία Τερζή.

 

—  Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών 

Το Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, είναι το μοναδικό στη χώρα μας που παρέχει πτυχίο φωτογράφου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Έχει μια προϊστορία περίπου 40 ετών και ως αποστολή του, την πολυδιάστατη αισθητική μόρφωση καθώς και την πολύπλευρη τεχνική κατάρτιση των φοιτητών και των φοιτητριών του στους τομείς της φωτογραφίας και του βίντεο μέσα από τη μελέτη και την έρευνα του οπτικού πολιτισμού, εγχώριου και διεθνούς και της σύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας στη συνεχώς μεταβαλλόμενη εποχή του διαδικτύου και της τεχνητής νοημοσύνης. Η Φωτογραφική Εικόνα έχει, περισσότερο από ποτέ σήμερα, καταλυτική δύναμη. Είτε σταθερή είτε κινούμενη, βρίσκεται πλέον παντού και χρησιμοποιείται σε κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα: από την επικοινωνία και την τέχνη μέχρι την επιστήμη, την έρευνα και τη ψυχαγωγία.

Στην τηλεοπτική παρουσίαση του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του ΠΑΔΑ, ο Πρόεδρος του Τμήματος, επ. καθηγητής Δημήτριος Τζίμας, καθώς και Μέλη ΔΕΠ παρουσιάζουν το ακαδημαϊκό και ερευνητικό έργο του Τμήματος καθώς και το εύρος των δράσεων και δυνατοτήτων που προσφέρονται σε αυτό. Γίνεται ειδική μνεία στο αυξημένο ενδιαφέρον -που πριν τρία χρόνια άγγιξε την πρωτιά στις πανελλαδικές εξετάσεις- και διαπιστώνεται ότι υπάρχει σταθερά μεγάλο ενδιαφέρον για φοίτηση στο εν λόγω Τμήμα στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας.

Στην ίδια παρουσίαση δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην προσπάθεια  που καταβάλλεται για εξωστρέφεια με όχημα την προβολή του σημαντικού έργου φοιτητών και αποφοίτων αλλά και του καλλιτεχνικού, συγγραφικού και ερευνητικού έργου των διδασκόντων. Παράλληλα γίνεται αναφορά στο πρόγραμμα ERASMUS, όπου τονίζονται οι μεγάλες δυνατότητες συνεργασίας του τμήματος με ξένα πανεπιστήμια και τα μέχρι τώρα θετικά αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας.

Στο πρόγραμμα σπουδών, διάρκειας επτά εξαμήνων και ενός εξαμήνου πρακτικής άσκησης του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του ΠΑΔΑ, περιλαμβάνονται 54 μαθήματα. Εκτός από τα θεωρητικά μαθήματα που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα γνωστικών αντικειμένων, λειτουργούν τέσσερα θεσμοθετημένα ερευνητικά εργαστήρια: α) Διαφημιστικής Φωτογραφίας, β) Ψηφιακών Φωτογραφικών Εφαρμογών, γ) Πολυμέσων και δ) Εργαστήριο Ολογραφίας. Όλα τα εργαστήρια συνεργάζονται με διεθνείς και εθνικούς οργανισμούς και φορείς και παρέχουν βραβευμένες και διεθνώς αναγνωρισμένες καινοτόμες πρακτικές. Στηρίζουν την έρευνα, φέρνουν κοντά φοιτητές, καθηγητές, ιδιωτικούς και δημόσιους εταίρους και  δημιουργούν ευκαιρίες και προοπτικές που μπορούν να επηρεάσουν αποφασιστικά όχι μόνον την επαγγελματική ζωή των αποφοίτων αλλά και την κοινωνία σε πλειάδα τομέων. Τέλος, παρουσιάζεται το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στο επιστημονικό πεδίο «Φωτογραφία: Έρευνα και Μεθοδολογία» που εστιάζει στην επιμόρφωση στο πεδίο της φωτογραφικής έρευνας και των σύγχρονων εργαλείων μεθοδολογίας, καθώς και στην εμβάθυνση στη φωτογραφική θεωρία και κριτική.

Παρουσιάζει η Γλυκερία Τερζή.

—  Τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής

Η Εσωτερική Αρχιτεκτονική ως διακριτό γνωστικό πεδίο έχει αποκτήσει σπουδαίο ρόλο στο σύγχρονο πολιτισμό, διότι αυτή αφορά σε σημαντικό βαθμό στην πολιτιστική και τεχνολογική αναδιαμόρφωση των συγχρόνων αστικών περιβαλλόντων. Το Τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής έχει ως θεμελιώδες ειδοποιό χαρακτηριστικό τη σύλληψη και δημιουργία χώρων ζωής, όπου μέσα από την ενότητα των τεχνών, ο άνθρωπος συμπλέκεται με το περιβάλλον και ανατροφοδοτεί σε αυτή τη βάση, τη σκέψη και τη δράση του.

Η θεώρηση θεμάτων ανασχεδίασης, επανάχρησης ή προσαρμογής υπαρχόντων κτιρίων, καθώς και σχεδιασμού νέων χώρων και αντικειμένων, στο πλαίσιο σύγχρονων ιστορικών, φιλοσοφικών, κοινωνικών, ψυχολογικών και τεχνολογικών παραμέτρων, συνιστά τον πυρήνα της οργάνωσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο Τμήμα.

Στην τηλεοπτική παρουσίαση του Τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής του ΠΑΔΑ, η Πρόεδρος του Τμήματος, καθηγήτρια Ελένη Τάτλα, καθώς και μέλη ΔΕΠ παρουσιάζουν το ακαδημαϊκό και ερευνητικό έργο του Τμήματος καθώς και το εύρος των δράσεων και δυνατοτήτων που προσφέρονται σε αυτό. Στο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, διάρκειας οκτώ εξαμήνων, περιλαμβάνονται 56 μαθήματα που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα γνωστικών αντικειμένων, εκ των οποίων 43 είναι υποχρεωτικά και 4 επιλογής υποχρεωτικά και συγκεντρώνουν 240 ECTS. Στην παρουσίαση γίνεται αναφορά στην προσπάθεια  που καταβάλλεται για εξωστρέφεια με όχημα διάφορες δράσεις και εκδηλώσεις στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όπως συνεργασία με φορείς της Πολιτείας, οργάνωση εκθέσεων με έργα των φοιτητών, οργάνωση επιστημονικών φοιτητικών συνεδρίων κλπ. Παράλληλα γίνεται αναφορά στο πρόγραμμα ERASMUS, όπου τονίζονται, από την υπεύθυνη, επ. καθηγήτρια Διονυσία Φράγκου, οι μεγάλες δυνατότητες συνεργασίας του Τμήματος με ξένα πανεπιστήμια και τα μέχρι τώρα θετικά αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας.

Επιπλέον, το Τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής του ΠΑΔΑ, παρακολουθώντας τις εξελίξεις στους τομείς της επιστήμης, της τεχνολογίας και της τέχνης, παράγοντας πρωτότυπο ερευνητικό έργο και διερευνώντας και εγκαινιάζοντας καινοτόμες μεθόδους και πρακτικές, έχει οργανώσει Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στο επιστημονικό πεδίο «Βιοκλιματικός σχεδιασμός του αρχιτεκτονικού χώρου», το οποίο, όπως αναφέρει η Διευθύντριά του, αν. καθηγήτρια Μάρω Σίνου, έχει ως βασικό χαρακτηριστικό τη διεπιστημονικότητα και απευθύνεται σε πτυχιούχους αρχιτέκτονες εσωτερικού χώρου, αποφοίτους Αρχιτεκτονικών Σχολών καθώς και αποφοίτους ΑΕΙ συναφών γνωστικών αντικειμένων. Περιλαμβάνει τρία εξάμηνα σπουδών (10 μαθήματα και Διπλωματική εργασία) και χορηγεί 90 ECTS.
Παρουσιάζει η Γλυκερία Τερζή.

 Τμήμα Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία

Το Τμήμα Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία (ΤΑΦΠΠΗ) της Σχολής Διοικητικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής έχει ως αποστολή την εκπαίδευση παιδαγωγών πρώιμης παιδικής ηλικίας, εστιάζοντας στη μελέτη, την έρευνα και την εκπαίδευση στο ευρύτερο επιστημονικό πεδίο της αγωγής του παιδιού της πρώιμης παιδικής ηλικίας και της εν γένει ανθρωπιστικής παιδείας. Έχει πιστοποιηθεί από την ΕΘΑΑΕ (Φεβρουάριος του 2023) ότι συμμορφώνεται πλήρως με τις αρχές του Προτύπου Ποιότητας ΠΠΣ της ΕΘΑΕΕ και τις Αρχές Διασφάλισης Ποιότητας του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης και είναι το μόνο τμήμα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής που ανήκει στο ευρύτερο πεδίο των Επιστημών της Αγωγής.
Τη φυσιογνωμία και την ιστορία του ΤΑΦΠΠΗ αναλύει στην τηλεοπτική παρουσίαση ο Πρόεδρος του Τμήματος, καθηγητής Κωνσταντίνος Πετρογιάννης, ο οποίος κάνει ιδιαίτερη αναφορά και στα επαγγελματικά δικαιώματα της/του Παιδαγωγού Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας, όπως πλέον είναι ο επίσημος επαγγελματικός τίτλος των αποφοίτων του τμήματος με βάση το νέο προσοντολόγιο-μισθολόγιο (ΠΔ 85, ΦΕΚ 232/Α’/17-12-2022). Οι απόφοιτοι του ΤΑΦΠΠΗ εντάσσονται στα επαγγέλματα του Τομέα Εκπαίδευσης, αφού καταρτίζονται για να υποστηρίζουν την αγωγή, φροντίδα και εκπαίδευση του παιδιού από τη γέννησή του έως και την ένταξή του στην υποχρεωτική εκπαίδευση, με σκοπό την ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού, τη μάθηση και την ευημερία του.
Για την επίτευξη αυτού του σκοπού στο πλαίσιο του παρεχόμενου προγράμματος σπουδών του ΤΑΦΠΠΗ, αξιοποιούνται σύγχρονες παιδαγωγικές, αναπτυξιακές και μαθησιακές θεωρίες, καθώς και θεωρίες κοινωνικής και εκπαιδευτικής πολιτικής, διεπιστημονικές προσεγγίσεις και έγκυρα ερευνητικά δεδομένα. Το πρόγραμμα σπουδών δομείται στη βάση τεσσάρων ομάδων μαθημάτων: “παιδαγωγικά”, “ψυχολογία”, “κοινωνιολογία, διοίκηση, και οικονομία της εκπαίδευσης”, “αισθητική παιδεία και πολιτισμός”.
Οι πτυχιούχοι του τμήματος έχουν δικαίωμα να ιδρύουν και να λειτουργούν ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς ή παιδικούς σταθμούς ή να εργάζονται σε πλαίσια αγωγής και φροντίδας παιδιών της προσχολικής ηλικίας (κέντρα βρεφών και νηπίων, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης κ.ά.), στον ιδιωτικό ή τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, εκτός των εκπαιδευτικών δομών/κέντρων αρμοδιότητας του ΥΠΕΠΘ (νηπιαγωγεία). Επίσης, απασχολούνται ως εκπαιδευτικοί στην επαγγελματική εκπαίδευση (κλάδος ΠΕ87.09) και ως εκπαιδευτές στην επαγγελματική κατάρτιση. Επιπλέον, σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία, δύναται να απασχοληθούν και στην ειδική αγωγή.
Τις δραστηριότητες των εκπαιδευτικών εργαστηρίων του Τμήματος (“Αγωγής Βρέφους”, “Εργαστήριο Μουσικοκινητικής Αγωγής”, “Αισθητικής Αγωγής”) αναλύουν οι Λέκτορες Εφαρμογών κ. Βαρβάρα Αγγελή και Ζωή Χατζιδάκη, ενώ η ερευνητική δραστηριότητα παρουσιάζεται από την Αν. Καθηγήτρια κ. Ελένη Μουσένα (Εργαστήριο Ψυχοπαιδαγωγικών Εφαρμογών στην Προσχολική Αγωγή), την Καθηγήτρια κ. Χριστίνα Παπαηλιού (Εργαστήριο Ψυχολογικής Ανάπτυξης Βρεφών & Νηπίων), και την Καθηγήτρια κ. Άννα Σαΐτη (Εργαστήριο Ηγεσία & Καινοτομία), η οποία και ως Αντιπρόεδρος του τμήματος παραθέτει τις δράσεις εξωστρέφειας και τις δυνατότητες που διανοίγει στα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας το πρόγραμμα ERASMUS.
Τέλος, δυο απόφοιτες του Τμήματος, οι κ. Ασπασία Σκουφίδη και Στέλλα Γιώτα, η πρώτη από την Αθήνα, ενώ η δεύτερη από τη Φινλανδία, μας μιλάνε για το πώς μετά το πτυχίο εξελίχθηκε η επαγγελματική τους σταδιοδρομία!

Παρουσιάζει η Γλυκερία Τερζή.

—  Τμήμα Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής

https://youtu.be/RFqFhUULSXs
Το Τμήμα Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, είναι από τα πλέον σύγχρονα και δυναμικά πανεπιστημιακά τμήματα στην Ελλάδα, καθώς παρέχει υψηλής ποιότητας προπτυχιακά, μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα σπουδών, που ανταγωνίζονται επάξια προγράμματα σπουδών πανεπιστημίων με τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα. Για αυτό και είναι πολύ δημοφιλές και διακρίνεται από έναν πολύ μεγάλο αριθμό εισακτέων, από τους μεγαλύτερους στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.
Οι απόφοιτοι του Τμήματος Μηχανικών ΒΣΠ του ΠΑΔΑ, είναι σε θέση να σχεδιάζουν προϊόντα, διαδικασίες και συστήματα παραγωγής σε όλους τους τομείς της παραγωγής και της βιομηχανίας και να ανταποκρίνονται με τις ικανότητές τους, με επάρκεια στις τρέχουσες αλλά και στις αναδυόμενες ανάγκες για στελέχη στη βιομηχανία και τις επιχειρήσεις. Διαθέτουν όλες τις απαραίτητες και σύγχρονες γνώσεις, καθώς και δεξιότητες σε ένα ευρύ φάσμα γνωστικών αντικειμένων που τους καθιστούν ικανούς να σχεδιάζουν καινοτόμα και λειτουργικά προϊόντα και υπηρεσίες, συνδυάζοντας έξυπνα υλικά και πρωτότυπες μεθόδους (π.χ. Industry 4.0), λαμβάνοντας υπόψη παραμέτρους κυκλικής οικονομίας και βιωσιμότητας (όπως ενεργειακή αποδοτικότητα, αποτύπωμα άνθρακα, κύκλος ζωής προϊόντος κ.α.).
Ο Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής, καθηγητής Γεώργιος Πρινιωτάκης, στην τηλεοπτική προβολή του Τμήματος, παρουσιάζει το έργο του Τμήματος, τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες σε φοιτητές και αποφοίτους που αυτό προσφέρει. Το Τμήμα στελεχώνεται από Διδακτικό Ερευνητικό Προσωπικό και Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό που όχι μόνο διαθέτει τις απαραίτητες γνώσεις στα σχετικά γνωστικά αντικείμενα, αλλά και παράγει διεθνώς αναγνωρισμένο ερευνητικό έργο, το οποίο χαίρει σημαντικών βραβεύσεων. Το έμψυχο δυναμικό και οι υποδομές του Τμήματος Μηχανικών ΒΣΠ του ΠΑΔΑ, συντελούν, λοιπόν, καθοριστικά στην παραγωγή ακαδημαϊκού και ερευνητικού έργου υψηλού επιπέδου.
Το Τμήμα προσεγγίζει ολιστικά τη σχεδίαση βιώσιμων καινοτομικών προϊόντων και υπηρεσιών και επικαιροποιεί το Πρόγραμμα Σπουδών του με γνώμονα τον παγκόσμιο ανταγωνισμό για απαιτήσεις υψηλού επιπέδου γνώσεων και ικανοτήτων στο αντικείμενο του Μηχανικού Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής. Συνδυάζει τη χρήση σύγχρονων διαδικασιών και υλικών για τη σχεδίαση προϊόντων και υπηρεσιών, με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας και της παραγωγής, με γνώμονα την περιβαλλοντική αειφορία. Αξιοποιεί ψηφιακές τεχνολογίες αιχμής και συνδυάζει καινοτόμες μεθοδολογίες και διαδικασίες με έξυπνα υλικά/καινοτομικά υλικά. Ενσωματώνει στο πρόγραμμα σπουδών δομημένα και συστηματικά τις αρχές και τις αξίες της Βιωσιμότητας, λαμβάνοντας υπόψη τους τρεις άξονες: Κοινωνία, Οικονομία, Περιβάλλον.
Το περιεχόμενο του προγράμματος σπουδών είναι διεπιστημονικό, ανανεώνεται συστηματικά και περιλαμβάνει αντικείμενα όπως τεχνολογίες παραγωγής, επιστήμες μηχανικών, διοικητική επιστήμη, βελτιστοποίηση σύνθετων διεργασιών, συστημάτων, οργανισμών. κ.α. Εξοικειώνει τους φοιτητές με όλες τις σύγχρονες και καινοτόμες μεθόδους στη διδασκαλία αντικειμένων εφαρμόζοντας το STEAM, τη συν-δημιουργία (co-creation), τις μελέτες περίπτωσης και την ανάθεση μελετών/εργασιών. Η διδασκαλία γίνεται κατά περίπτωση και στην αγγλική γλώσσα για τη συμμετοχή και αλλοδαπών φοιτητών.

Το Τμήμα Μηχανικών ΒΣΠ του ΠΑΔΑ, παρέχει, επίσης, σημαντικές δυνατότητες και ευκαιρίες σε αποφοίτους να εμπλουτίσουν το επιστημονικό τους υπόβαθρο, αποκτώντας εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών (αυτοδύναμα, διατμηματικά ή διιδρυματικά) που θεραπεύουν άκρως επίκαιρα αντικείμενα που απαντούν στις τεχνολογικές προκλήσεις του μέλλοντος. Στα επτά μεταπτυχιακά που προσφέρει το τμήμα, συγκαταλέγεται και το μοναδικό σε όλη την επικράτεια ΠΜΣ με τίτλο «Μη επανδρωμένα αυτόνομα και τηλεκατευθυνόμενα συστήματα», καθώς και το μεταπτυχιακό με τίτλο «Circular economy and sustainability strategies», όπως και το «Artificial intelligence and deep learning», αλλά και το «Advanced technologies and cultural heritage» με διδασκαλία στην αγγλική και συμμετοχή φοιτητών από ξένες χώρες. Τέλος, το Τμήμα Μηχανικών ΒΣΠ του ΠΑΔΑ, συμμετέχει στο διακρατικό Erasmus Mundus Joint Master Degree «Advanced studies in Textile Engineering» με συνεργασία εξαιρετικών Πανεπιστημίων από όλο τον κόσμο, τα οποία και διακρίνονται για την πολύ υψηλή κατάταξή τους.

Παρουσιάζει η Γλυκερία Τερζή.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *