Δράσεις του 5ου Γυμνασίου Λαμίας για τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Δράσεις του 5ου Γυμνασίου Λαμίας  για τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Ως στόχο έχει, οι μαθητές, αγόρια και κορίτσια να μάθουν για τη θέση της γυναίκας στη παλαιότερη και στη σύγχρονη κοινωνία και να κατανοήσουν την εξέλιξη αυτής της πορείας. Να γνωρίσουν το φεμινιστικό κίνημα και το πώς αυτό έχει επηρεάσει τη σύγχρονη κοινωνία. Να συνδέσουν το παρελθόν με το σήμερα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να κατανοήσουν πώς μπορούν αυτά να δημιουργήσουν στερεότυπά αλλά ταυτόχρονα και το πώς αυτά τα ίδια μέσα μπορούν να φέρουν μια μεγαλύτερη ισορροπία στη μεταξύ τους σχέσεις αφού θα μπορούν να αναγνωρίσουν το κίβδηλο μέσα στα κοινωνικά δίκτυα. Τέλος μέσα από αυτή την έρευνα να αναπτύξουν ομαδοσυνεργατικό πνεύμα, σεβασμό και αλληλοκατανόηση.

Με αφορμή την 25η Νοέμβρη, παγκόσμια ημέρα κατά της βίας κατά των γυναικών, πραγματοποιήθηκαν οι εξής δράσεις:

  1. Όλοι οι μαθητές του γυμνασίου ή μικρές ομάδες μαθητών κατά την ώρα των εικαστικών και υπό τις οδηγίες της καθηγήτριας  Άλκηστης Καραγιαννάκη δημιούργησαν – σχεδίασαν μια αφίσα για την 25η Νοεμβρίου.
  2. Επιλέχθηκαν οι καλύτερες αφίσες και παρουσιάστηκαν στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου υπό τη μορφή έκθεσης.
  3. Επιλέχθηκε ως η πιο ενδιαφέρουσα και ολοκληρωμένη πρόταση εικαστικά, της μαθήτριας Δέσποινας Δασκαλοπούλου (τμήμα Γ1), ώστε να τυπωθεί σε μέγεθος Α5, με σκοπό να διανεμηθεί στο κέντρο τις πόλης για την ενημέρωση των γυναικών για τη δωρεάν γραμμή SOS 15900, που λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο.
  4. Τη Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, η διευθύντρια του σχολείου Παρασκευή Ρήγα, η εικαστικός  Άλκηστη Καραγιαννάκη, οι μαθητές του τμήματος του Β5 Δήμητρα Ταγκούλη και Ευάγγελος Τσιλοφύτης, καθώς και η δημιουργός της αφίσας Δέσποινα Δασκαλοπούλου, φιλοξενήθηκαν στο ραδιοφωνικό σταθμό Lamiastar, στην εκπομπή «Αλήθειες Γυναικών» με τη ραδιοφωνική παραγωγό Βίβιαν Αργύρη, ώστε να παρουσιάσουν τη δράση που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27/11/2023 στο κέντρο της Λαμίας.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΔΩ https://starfm971.gr/media/6560fafcba425f/

  1. Τη Δευτέρα 27/11/2023 οι μαθητές του τμήματος Β5 (έχοντας ακολουθήσει όλη τη νόμιμη διαδικασία, λαμβάνοντας άδεια και υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής από τους κηδεμόνες τους), η διευθύντρια του σχολείου Παρασκευή Ρήγα και η υπεύθυνη του μαθήματος Άλκηστη Καραγιαννάκη, βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης και μοίρασαν τις ενημερωτικές αφίσες σε κεντρικά μαγαζιά της πόλης με σκοπό την ανάρτησή τους στις βιτρίνες των καταστημάτων, αλλά και σε περαστικούς ώστε να τους ενημερώσουν και να τους ευαισθητοποιήσουν.

Σ.δ. Εξαιρετικές οι δράσεις σας! Συγχαρητήρια σε όλους !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *