Προαιρετική η παρακολούθηση των μαθημάτων γενικής παιδείας για τους μαθητές των Επαγγελματικών Σχολών Κατάρτισης – Αιτήσεις μετεγγραφών και τον Φεβρουάριο

Προαιρετική η παρακολούθηση των μαθημάτων γενικής παιδείας για τους μαθητές των Επαγγελματικών Σχολών Κατάρτισης – Αιτήσεις μετεγγραφών και τον Φεβρουάριο

Αυτό προβλέπει τροποποιητική απόφαση του Γενικού Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης , Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης του υπουργείου Παιδείας Γ. Βούτσινου:

Α. Για  για τους κατόχους αποδεικτικού σπουδών της Α’ ή Β’ τάξης ή απολυτηρίου Γενικού Λυκείου (ΓΕΛ) ή Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) ή άλλου ισότιμου τίτλου η παρακολούθηση των μαθημάτων γενικής παιδείας είναι προαιρετική.

Είναι δυνατή η απαλλαγή φοίτησης σε αυτά τα μαθήματα με απόφαση της Διεύθυνσης της Ε.Σ.Κ. φοίτησης, κατόπιν υποβολής σχετικής αίτησης από τον καταρτιζόμενο προς τη Διεύθυνση της Ε.Σ.Κ., συνοδευόμενης από το αποδεικτικό σπουδών ή τον απολυτήριο τίτλο.

Β. Οι καταρτιζόμενοι που επιθυμούν  μετεγγραφή σε άλλη Ε.Σ.Κ., δύναται να την πραγματοποιήσουν  με υποβολή αίτησης στην Ε.Σ.Κ. που επιθυμούν  να φοιτήσουν όχι μόνο από την 10η μέχρι την 25η Σεπτεμβρίου , όπως ίσχυε μέχρι σήμερα αλλά και  από την 1η μέχρι την 10η Φεβρουαρίου εκάστου έτους.

Γ. Επίσης, δεν προκαλείται παύση του εκπαιδευτή από μέλος του Μητρώου Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης για τα δύο (2) επόμενα εξάμηνα κατάρτισης, εάν η παραίτηση υποβάλλεται λόγω σοβαρών αντικειμενικών λόγων υγείας που αποδεικνύονται με βεβαίωση ή ιατρική γνωμάτευση από Δημόσιο Νοσοκομείο το οποίο φέρει σφραγίδα Διευθυντή είτε Κλινικής ΕΣΥ ή Εργαστηρίου ή Πανεπιστημιακού Τμήματος ή από Δημόσιο Κέντρο Υγείας, τα οποία φέρουν σφραγίδα του Διευθυντή του Κέντρου, ή ιατρική γνωμάτευση από Ιδιωτικό Νοσοκομείο η οποία φέρει υπογραφή και σφραγίδα του θεράποντος ιατρού και του Διοικητικού Διευθυντή της ιδιωτικής Κλινικής.

Τέλος, η  νέα τροποποιητική απόφαση σχετικά με τις αρμοδιότητες των υποδιευθυντών των ΕΣΚ ορίζει   ότι  “Υποδιευθυντές αναπληρώνουν τον/την Διευθυντή/τρια όταν αυτός/ή ελλείπει, απουσιάζει ή κωλύεται”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *