Λειτουργία και οργάνωση Εργαστηρίων Καινοτομίας στο Ι.Τ.Ε.Κ. του Ε.Κ.Δ.Δ.Α.

Λειτουργία και οργάνωση Εργαστηρίων Καινοτομίας στο Ι.Τ.Ε.Κ. του Ε.Κ.Δ.Δ.Α.

Τη λειτουργία και οργάνωση των Εργαστηρίων Καινοτομίας στο Ινστιτούτο Τεκμηρίωσης, Έρευνας και Καινοτομίας (Ι.Τ.Ε.Κ.), του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.),προβλέπει απόφαση της υπουργού Εσωτερικών Ν. Κεραμέως.

Σκοπός και στόχοι των Εργαστηρίων Καινοτομίας

1. Τα Εργαστήρια Καινοτομίας αποτελούν δράσεις, οι οποίες έχουν σκοπό την προώθηση της καινοτομίας στους δημόσιους φορείς, την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων του προσωπικού της δημόσιας διοίκησης για την εφαρμογή καινοτόμων εργαλείων, προσεγγίσεων και μεθόδων στην εργασία τους και για τη δημιουργία χώρου συνεργασίας μεταξύ των φορέων του δημοσίου τομέα, εμπειρογνωμόνων και πολιτών με σκοπό την εισαγωγή καινοτόμων μεθόδων, εργαλείων και προσεγγίσεων στην ελληνική δημόσια διοίκηση.

2. Οι επιμέρους στόχοι των Εργαστηρίων Καινοτομίας είναι, ιδίως:

α) Η ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ των δημόσιων φορέων για τη μεταφορά της μάθησης και της τεχνογνωσίας σε θέματα καινοτομίας και για τη διάδοση πρακτικών καινοτομίας που έχουν αναρτηθεί στο Αποθετήριο Πρακτικών Καινοτομίας του Δημοσίου Τομέα.

β) Η ενίσχυση των δεξιοτήτων του προσωπικού της δημόσιας διοίκησης για τον σχεδιασμό των προτάσεων καινοτομίας που υποβάλλονται στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Καινοτομία στον Δημόσιο Τομέα (Ε.Σ.Δ.Κ.).

γ) Η συνεργασία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα και εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών με σκοπό τη διαμόρφωση προτάσεων για κείμενα πολιτικής που υποστηρίζουν την υλοποίηση δημόσιων πολιτικών.

δ) Η διάδοση και υιοθέτηση καινοτόμων προσεγγίσεων, μεθόδων και εργαλείων στην εργασία των δημοσίων υπαλλήλων.

ε) Ο εντοπισμός των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο δημόσιος τομέας και η ανίχνευση των αναγκών της δημόσιας διοίκησης και των πολιτών για τον σχεδιασμό προτάσεων καινοτομίας και την ένταξή τους στο Ε.Σ.Δ.Κ.

στ) Η χρήση μεθόδων δοκιμής, πειραματισμού και άλλων προσεγγίσεων στον σχεδιασμό δημόσιων υπηρεσιών.

ζ) Η εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων και εργαλείων για την αξιολόγηση και τη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχει η δημόσια διοίκηση.

fek-2023-12-7051β-Λειτουργία και Οργάνωση των Εργαστηρίων Καινοτομίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *