Η Ημερίδα του WoT για τη συμπερίληψη στις επιχειρήσεις και το WoT Career Fair επιστρέφουν!

Η Ημερίδα του WoT για τη συμπερίληψη στις επιχειρήσεις και το WoT Career Fair επιστρέφουν!

26 Ιανουαρίου 2024 — 27 Ιανουαρίου 2024
calendar icon 09:00 — 17:00

Το μεγάλο διήμερο event του Women On Top που φέρνει την ισότητα & συμπερίληψη στις επιχειρήσεις και σε προετοιμάζει κατάλληλα για να επιτύχεις τους επαγγελματικούς σου στόχους, έρχεται στις 26 & 27 Ιανουαρίου, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων!


WoT Ημερίδα | Ισότητα & συμπερίληψη στις επιχειρήσεις:
Πέρα από το HR

Η ετήσια ημερίδα του Women On Top που αναδεικνύει πρωτοβουλίες, στοιχεία και εργαλεία με άξονα την προώθηση της ισότητας, της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης σε επιχειρήσεις και οργανισμούς, φέτος προχωράει πέρα από το HR: συνεργάζεται με τον οργανισμό inc.lude και παρουσιάζει τις καλύτερες πρακτικές DEI στην επικοινωνία, την ανάπτυξη και πώληση προϊόντων, την εφοδιαστική αλυσίδα και την εξυπηρέτηση πελατών.

* Ο χώρος είναι προσβάσιμος και στην εκδήλωση θα παρέχεται δημιουργική απασχόληση για παιδιά.

ΔΗΛΩΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Πρόγραμμα Ημερίδας – Παρασκευή 26/1 @ Μηχανουργείο, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

09.30-10.00 | Εγγραφές & πρωινός καφές
10.00-10.15 | Καλωσόρισμα
10.15-10.45 | Συζήτηση πάνελ: Το μέλλον του DEI στην Ελλάδα
– Ελένη Ζαρκάδα, Talent Development Senior Associate, EY Greece
– Ακριβή Λουκοπούλου, HR Manager Commerce & Sales Capabilities, Αθηναϊκή Ζυθοποιία
– Βάσω Πουλή, CEO, Commit Global
– Μαρία Φλώρου, Υπεύθυνη Τομέα Βιομηχανικού Μουσείου, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
– Συντονίστρια: Στέλλα Κάσδαγλη, Συνιδρύτρια Women On Top

10.45-11.15 | Συζήτηση πάνελ: Equity & inclusion in technology: challenges and opportunities (Θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά)
– Gabriela Ramírez Rey, Project Coordinator, Femin-ICT, Impact Hub Stockholm
– Ελευθερία Δεσποιναρά, Data & AI Principal Director / I&D Lead, Accenture
– Ζωή Νίτσιου, Talent & Development Lead, Deloitte
– Στάθης Πάσσιος, HRBP Logistics, Service & General Affairs, Plaisio
– Συντονίστρια: Στέλλα Κάσδαγλη, Συνιδρύτρια Women On Top

11.30-13.00 | Workshop series 

  • FEMIN-ICT: Ισότητα & συμπερίληψη στην τεχνολογία (Αίθουσα 1)
    WoT Trainer: Στέλλα Κάσδαγλη
    , Συνιδρύτρια Women On Top | Συγγραφέας
    Ο χώρος της πληροφορικής και της τεχνολογίας παρουσιάζει ξεχωριστές προκλήσεις και ευκαιρίες για την επίτευξη της ισότητας και συμπερίληψης: αυτές τις δύο διαστάσεις θα διερευνήσουμε μέσα από ένα διαδραστικό εργαστήριο που εστιάζει στο πώς μέλη της διοίκησης, στελέχη HR και εργαζόμενοι/ες μπορούν να αναλάβουν στοχευμένες δράσεις ώστε να κάνουν τα εργασιακά περιβάλλοντα που σχετίζονται με την τεχνολογία πιο δίκαια και συμπεριληπτικά για άτομα κάθε φύλου, ηλικίας, εθνικότητας και σεξουαλικού προσανατολισμού. Το υλικό που θα παρουσιαστεί στο εργαστήριο έχει προκύψει στο πλαίσιο του προγράμματος FEMIN-ICT, ενός ευρωπαϊκού έργου που έχει ως στόχο να υποστηρίξει και να προωθήσει την απασχόληση των γυναικών στον τομέα της Πληροφορικής και των Νέων Τεχνολογιών, είτε ως εργαζόμενες είτε ως επιχειρηματίες. Το FEMIN-ICT χρηματοδοτείται από το προγραμμα Erasmus+ της Ε.Ε. και υλοποιείται από τους οργανισμούς Impact Hub Stockholm, Stimmuli for social change, The Square Dot Team, Women On Top, Associazione Co-cò Italy, Instituto Ikigai, CSI CENTER FOR SOCIAL INNOVATION LTD.
  • Σχεδιασμός και υλοποίηση προγραμμάτων mentoring για ενδυνάμωση και συμπερίληψη σε εταιρείες και οργανισμούς (Αίθουσα 2)
    WoT Trainer: Έφη Κωτσιοπούλου
    , Project Coordinator, Women On Top | Career Coach
    Good Practice: Ζωή Νίτσιου, Talent & Development Lead, Deloitte
    & Γαλάτεια Γκαγιέντ, HR Consultant, Deloitte 

    Το mentoring αναδεικνύεται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια ως σημαντικό εργαλείο ενδυνάμωσης και συνεχούς μάθησης και ανάπτυξης. Καλλιεργώντας μια κουλτούρα υποστήριξης και εμπιστοσύνης, διευκολύνεται η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των εργαζομένων και ανοίγεται ο δρόμος για την αντιμετώπιση στερεοτύπων και προκαταλήψεων στην εργασιακή πραγματικότητα. Στόχος του workshop είναι, μέσα από πρακτικά εργαλεία, διαδραστικές ασκήσεις και case studies, να αναγνωρίσουμε τη σημασία του mentoring και να εστιάσουμε στους τρόπους που μπορούμε να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε ένα πρόγραμμα που θα μας φέρει πιο κοντά στη δημιουργία ενός ισότιμου και συμπεριληπτικού εργασιακού περιβάλλοντος. Το workshop είναι κατάλληλο για στελέχη εταιρειών και οργανισμών που επιθυμούν να δημιουργήσουν ουσιαστικό αντίκτυπο επενδύοντας στην ενδυνάμωση κάθε ατόμου.Μέρος του υλικού θα βασιστεί στον οδηγό που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος BeMyHelp, ενός ευρωπαϊκού έργου με στόχο να υποστηρίξει οργανισμούς που ενδιαφέρονται να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν προγράμματα mentoring και να τους παρέχει τα απαραίτητα εργαλεία, ώστε να προσεγγίσουν τις ανάγκες των ομάδων-στόχων τους πιο αποτελεσματικά. Το BeMyHelp χρηματοδοτείται από το προγραμμα Erasmus+ της Ε.Ε. και υλοποιείται από τους οργανισμούς Women On Top, Mamo Pracuj Foundation, Fundacja Edumocni και Neotalentway.
  • FEMIN-ICT: Υποστήριξη ατόμων με ευθύνες φροντίδας στην εργασία (Αίθουσα 3)
    WoT Trainers:
    Δήμητρα Γούναρη, PCI Parent Coach® | Creating Supportive Workplaces for Parents
    & Λυδία Μανιτσίδου, Αρχιτέκτων | Workplace Designer
    Πώς μπορούν εταιρείες και οργανισμοί να δημιουργήσουν δομές, πολιτικές και πρακτικές που θα υποστηρίξουν, με ουσιαστικό τρόπο, τους/τις εργαζόμενους/ες με ευθύνες φροντίδας; Σε αυτό το εργαστήριο θα βασιστούμε στον οδηγό που δημιούργησε το Women On Top στο πλαίσιο του έργου FEMIN-ICT, αλλά και στην πολυετή εμπειρία μας στη συμβουλευτική και επιμόρφωση επιχειρήσεων κάθε μεγέθους, για να διερευνήσουμε πώς ο χώρος της εργασίας μπορεί να γίνει ουσιαστικά συμπεριληπτικός για γονείς και φροντιστές/τριες, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ανατροπή βαθιά ριζωμένων προκαταλήψεων γύρω από τους έμφυλους ρόλους στον επαγγελματικό στίβο και έξω από αυτόν.

13.00-13.30 | Coffee break
13.30-14.30 | Workshop series

  • Community engagement: συμπερίληψη εκτός των τειχών (Αίθουσα 1)
    WoT Trainer: Ντίνα Ντζιώρα
    , Cultural Manager, Community Engagement Consultant
    Good Practice: Σοφία Δήμτσα
    , Γενική Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων και Επικοινωνίας Ομίλου ΔΕΗ
    Good Practice: Μαρία Σερέτη, Talent Development Country Leader, EY Greece

    Ποιος είναι ο ρόλος επιχειρήσεων και οργανισμών στη διαμόρφωση μιας κοινωνίας δικαιοσύνης και ευημερίας γύρω τους; Πώς μπορούν οι εταιρείες να αλληλεπιδράσουν με το οικοσύστημα που τις περιβάλλει και να συνεισφέρουν σε μια θετική αλλαγή που συμβαδίζει με τις αξίες και τις στρατηγικές τους προτεραιότητες; Σε αυτό το διαδραστικό εργαστήριο θα διερευνήσουμε τους τρόπους με τους οποίους τμήματα επικοινωνίας, ESG και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης μπορούν να δημιουργήσουν ισχυρούς δεσμούς με τις κοινότητες με τις οποίες αλληλεπιδρούν, και να ενισχύσουν έτσι την οργανωσιακή αλλά και τη συλλογική μας προσπάθεια για μεγαλύτερη ισότητα και συμπερίληψη.
  • Πόσο συμπεριληπτική είναι η εταιρική μας επικοινωνία; (Αίθουσα 2)
    WoT Trainer: Θάλεια Κιούση
    , Σύμβουλος Συμπερίληψης και Προσβασιμότητας | Παιδαγωγός
    Good Practice: Γιώργος Μαυρογόνατος, Fundraising & Communication Director, Γιατροί Χωρίς Σύνορα
    Οι λέξεις, οι εικόνες και τα κανάλια που χρησιμοποιούνται στην ενδοεταιρική επικοινωνία των επιχειρήσεων αποδεικνύονται καθοριστικά για την ενεργοποίηση, την αφοσίωση και το αίσθημα του ανήκειν που βιώνουν τα άτομα και οι ομάδες των εργαζομένων. Ταυτόχρονα, και ένα διαφημιστικό μήνυμα μπορεί, χωρίς να το καταλάβουμε, να γίνει σεξιστικό ή να αποξενώσει ένα μέρος του κοινού λόγω της διαφορετικότητάς του. Τι σημαίνει, λοιπόν, στ’ αλήθεια επικοινωνία; Σε αυτό το εργαστήριο θα διερευνήσουμε μεθόδους και εργαλεία που θα μας επιτρέψουν να αξιοποιήσουμε τη γλώσσα και τα μηνύματα στο εσωτερικό και το εξωτερικό του οργανισμού ως μέσο καλλιέργειας μιας συμπεριληπτικής κουλτούρας και διαμόρφωσης ενός πιο υπεύθυνου εταιρικού προφίλ.
  • Πόσο συμπεριληπτική είναι η υγεία & ασφάλεια στην εργασία; (Αίθουσα 3)
    WoT Trainer: Ρένα Μπαρδάνη
    , Πρόεδρος ΔΣ ΕΛΙΝΥΑΕ
    Η διασφάλιση ενός υγιούς και ασφαλούς περιβάλλοντος εργασίας για τα άτομα που εργάζονται σε έναν οργανισμό αποτελεί βασική προτεραιότητα των υπεύθυνων και προοδευτικών εργοδοτών. Ακόμα και σε περιβάλλοντα με τις καλύτερες προθέσεις, ωστόσο, παραμένουν τυφλά σημεία σε σχέση με το πώς τα χαρακτηριστικά ταυτότητας των εργαζομένων (φύλο, ηλικία, εθνικότητα, αναπηρία κλπ.) διαμορφώνουν διαφορετικές ανάγκες και προκλήσεις σε ό,τι αφορά την υγεία και την ασφάλεια στον χώρο της εργασίας τους. Σε αυτό το διαδραστικό εργαστήριο, θα διερευνήσουμε πώς η διαμόρφωση των χώρων και του προστατευτικού εξοπλισμού των επιχειρήσεων, καθώς και η πρόληψη και καταπολέμηση της βίας και παρενόχλησης στην εργασία, αλληλεπιδρούν με παράγοντες όπως το φύλο και μπορούν, με την ενσωμάτωση μιας διαθεματικής οπτικής, να λειτουργήσουν πιο αποτελεσματικά.

14.30-15.00 | Γεύμα & networking
15.00-16.00 | Workshop series 

  •  Inclusion in customer experience (Θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά – Αίθουσα 1)
    WoT Trainer: Chisom Udeze
    , Economist, DEIB Strategist & Founder, Diversify
    Good Practice: Γιώργος Μακρής
    , Director of Customer Communications PPC
    Καθώς αντιλαμβανόμαστε τη σημασία του DEI στο εσωτερικό των οργανισμών μας, δεν θα πρέπει να αγνοούμε τη σημασία της καλλιέργειας μιας κουλτούρας ισότητας και συμπερίληψης σε ό,τι αφορά τους πελάτες της κάθε επιχείρησης. Ο σεβασμός της διαφορετικότητας των ατόμων που αποτελούν το κοινό μας, σε επίπεδο φύλου, ηλικίας, κουλτούρας, αναπηρίας κλπ., χρειάζεται να αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα κάθε υπεύθυνου και προοδευτικού οργανισμού, για λόγους που συνδέονται άρρηκτα τόσο με την εταιρική του υπευθυνότητα και τη φήμη του, όσο και με τους υπόλοιπους επιχειρησιακούς του στόχους. Σε αυτό το εργαστήριο θα διερευνήσουμε τους πρακτικούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να κάνουμε την εμπειρία όλων των πελατών μας ασφαλή, εποικοδομητική και συμπεριληπτική σε κάθε βήμα.
  • D for Data, D for Diversity: η συλλογή και ανάλυση δεδομένων στο DEI (Αίθουσα 2)
    WoT Trainer: Άννα Παπανικολάου, Δικηγόρος
    Good Practice: Ανδρέας Γεωργόπουλος
    , Data & AI Senior Manager, Accenture
    Για την κατάρτιση και υλοποίηση στρατηγικών Ισότητας, Διαφορετικότητας και Συμπερίληψης, είναι απαραίτητη η συλλογή, επεξεργασία και ανάλυση δεδομένων -συχνά ευαίσθητων- που διαμορφώνουν την εικόνα που έχουμε σχετικά με τις ιδιαίτερες ανάγκες των οργανισμών μας αλλά και την αποτελεσματικότητα των δράσεων που αναλαμβάνουμε. Σε αυτό το διαδραστικό εργαστήριο θα εξετάσουμε πώς διαφορετικά τμήματα κάθε επιχείρησης μπορούν να συνεργαστούν αποτελεσματικά ώστε να δημιουργήσουν ασφαλείς και διαφανείς μηχανισμούς χρήσης των απαραίτητων δεδομένων που θα υποστηρίξουν στον σχεδιασμό μεταμορφωτικών πολιτικών και πρακτικών για το DEI.
  • Ισότητα & διαφορετικότητα στην εφοδιαστική αλυσίδα (Αίθουσα 3)
    WoT Trainer: Αθηνά Γαλάνη
    , Πολιτική Επιστήμονας | Εμπειρογνώμονας σε θέματα Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης
    Good Practice: Όλγα Πατσαούρα
    , HR Business Partner Supply Chain Athens & People Business Partner East Cluster, Αθηναϊκή Ζυθοποιία
    Πώς μπορεί μια επιχείρηση να επηρεάσει με τρόπο θετικό το επίπεδο ισότητας, διαφορετικότητας και συμπερίληψη όλων των stakeholders που απαρτίζουν την αλυσίδα αξίας της; Μπορεί ένας οργανισμός να γίνει φορέας αλλαγής για τους προμηθευτές, τους εξωτερικούς συνεργάτες και τους εταιρικούς πελάτες με τους οποίους αλληλεπιδρά; Σε αυτό το διαδραστικό εργαστήριο, αντλώντας υλικό από διεθνείς καλές πρακτικές και εφαρμόσιμα εργαλεία, θα διερευνήσουμε τον ρόλο των επιχειρήσεων στη διαμόρφωση μιας πιο δίκαιης και ισότιμης εφοδιαστικής αλυσίδας.

16.00-16.15 | Break
16.15-17.00 | Keynote speech: Bridging Inclusion and Belonging Through an Intersectional and Data Lens (Θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά) – Chisom Udeze, Founder, Diversify
17.00-17.15 | Συμπεράσματα και κλείσιμο

* Ο χώρος είναι προσβάσιμος και στην εκδήλωση θα παρέχεται δημιουργική απασχόληση για παιδιά.

 


WoT Career Fair

Στο 2ο WoT Career Fair θα έχεις την ευκαιρία να έρθεις σε επαφή με εταιρείες και οργανισμούς που επενδύουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη και προώθηση του γυναικείου δυναμικού, να λάβεις καθοδήγηση για την αναζήτηση εργασίας από τις career coaches και τις μέντορές του Women On Top, και να γνωρίσεις την ομάδα μας -μαζί με μία δυναμική κοινότητα γυναικών που θέλουν να κάνουν τη δουλειά ένα από τα καλύτερα κομμάτια της ζωής τους.

Είτε αναζητάς την πρώτη σου δουλειά, είτε θέλεις να ανελιχθείς στον τομέα σου, είτε ξαναμπαίνεις μετά από καιρό στην αγορά εργασίας:

  • Τα Career Clinics θα σε προετοιμάσουν για όλα τα βήματα της εύρεσης εργασίας.
  • Στελέχη Ανθρώπινου Δυναμικού θα είναι εκεί για να απαντήσουν στις πιο δύσκολες ερωτήσεις σου.
  • Θα ακούσεις συζήτηση σε πάνελ για τη συμπερίληψη στην εργασία και τα προσβάσιμα εργασιακά περιβάλλοντα.
  • Θα έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις ένα διαδραστικό εργαστήριο για τις προκαταλήψεις και τα έμφυλα στερεότυπα στον τομέα της Πληροφορικής & των Νέων Τεχνολογιών.
  • Θα έχεις τη δυνατότητα να προσεγγίσεις τις εταιρείες που σε ενδιαφέρουν και να τις γνωρίσεις από κοντά, στις σύντομες συνεντεύξεις που θα πραγματοποιηθούν στα Interview Stations.

* Ο χώρος είναι προσβάσιμος και στην εκδήλωση θα παρέχεται δημιουργική απασχόληση για παιδιά.

ΔΗΛΩΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Πρόγραμμα WoT Career Fair – Σάββατο 27/1 @ Μηχανουργείο, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

09.00-09.30 | Εγγραφές και καλωσόρισμα
09.30-09.45 | Άνοιγμα εκδήλωσης
09.45-10.30 | Fireside Chat | Συμπερίληψη στην εργασία: Δημιουργώντας προσβάσιμα εργασιακά περιβάλλοντα για όλ@
Παναγιώτης Ιωαννίδης, Talent Development & Employer Branding Supervisor, Plaisio
Συντονίστρια: Πηνελόπη Θεοδωρακάκου, Συνιδρύτρια Women On Top

10.30-12.30 | Career Clinics

  • Mock interviews
  • CV audit
  • Career coaching
  • Snap your (professional) headshot
  • Talk to a mentor

11.00-12.00 | Workshop

  • Μάθε τα πιο βασικά για τα εργασιακά σου δικαιώματα (Αίθουσα 1)
    WoT Trainer: Ρένα Ματσούκα
    , Δικηγόρος-Διαμεσολαβήτρια
    Μέσα σε έναν ωκεανό από εργασιακές νομοθεσίες, το workshop αυτό είναι το σωσίβιο που θα σε βοηθήσει να “επιπλεύσεις” με ασφάλεια σε κάθε εργασιακό περιβάλλον. Είτε ξεκινάς τώρα την καριέρα σου, είτε θέλεις να επανενταχθείς στην αγορά εργασίας, είτε αναζητάς τον δρόμο σου μέσα σε αυτή, η γνώση των εργασιακών σου δικαιωμάτων είναι απαραίτητη και ιδιαιτέρως σημαντική. Στο εργαστήριο αυτό θα μάθεις όλα όσα πρέπει να έχεις υπόψιν ως εργαζόμενο άτομο, θα λύσεις απορίες και θα αποκτήσεις εργαλεία που θα σε βοηθήσουν να αναγνωρίζεις τις παραβάσεις (ιδιαίτερα εκείνες που σχετίζονται με έμφυλες διακρίσεις!) και θα σου δώσουν αυτοπεποίθηση και σιγουριά για να διεκδικείς αυτά που αξίζεις στην εργασία σου.

12.30-13.15 | Lunch break
13.15-14.00 | Το HR απαντά (Συζήτηση σε πάνελ με Q&A)
Νατάσα Ξυδού, Recruitment & Learning Director, ΔΕΗ
Ειρήνη Παναγιωτακοπούλου, Chief Human Resources Officer, Deloitte
Δανάη Σταυροπούλου, Talent Manager, Αθηναϊκή Ζυθοποιία
Ιωάννα Φαναριώτη, Head of Talent, EY Greece & South CESA Cluster
Συντονίστρια: Πηνελόπη Θεοδωρακάκου, Συνιδρύτρια Women On Top

14.00-17.00 | Συνεντεύξεις με εταιρείες & οργανισμούς (Αίθουσες 2 & 3)
14.00-16.00 | Career Clinics

  • Mock interviews
  • CV audit
  • Career coaching

14.00-15.00 | Workshop: Διαχείριση στερεοτύπων και προκαταλήψεων στο χώρο της τεχνολογίας (και όχι μόνο) (Αίθουσα 1)
WoT Trainer: Πηνελόπη Θεοδωρακάκου
, Συνιδρύτρια Women On Top
Ποια είναι τα έμφυλα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στον τομέα της Πληροφορικής και των Νέων Τεχνολογιών και γενικότερα στους ανδροκρατούμενους κλάδους; Ποιες είναι οι συνέπειες των έμφυλων προκαταλήψεων για τη δική μας πορεία και ποιες στρατηγικές μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να τις αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά και να δημιουργήσουμε εργασιακά περιβάλλοντα χωρίς αποκλεισμούς; Σε αυτό το εργαστήριο θα θα αναλύσουμε τους βασικούς όρους των έμφυλων διακρίσεων, δημιουργώντας ένα κοινό λεξιλόγιο που θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τις έννοιες σε βάθος και να διαχειριστούμε τις ασυνείδητες προκαταλήψεις.

15.00-16.00 | Workshop: Αναγνωρίζοντας τις αξίες και το επαγγελματικό μου όραμα (Αίθουσα 1)
WoT Trainer: Μάγδα Μπακάλη
, Υπεύθυνη Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Έργων
Ποιες είναι οι αξίες μου; Πως συνδέονται με το τι θέλω να κάνω και τι θέλω να καταφέρω; Ποιο είναι το επαγγελματικό μου όραμα και γιατί είναι χρήσιμο να το έχω; Σε αυτό το διαδραστικό εργαστήριο θα χαρτογραφήσουμε τις αξίες μας και το πώς μπορούμε να τις χρησιμοποιούμε για να μας καθοδηγούν σε κάθε δύσκολη (ή εύκολη) απόφαση, ενώ μέσα από πρακτικές ασκήσεις θα δημιουργήσουμε μια προσωπική “εργαλειοθήκη” που θα μας διευκολύνει να διατυπώσουμε τους στόχους για την προσωπική και επαγγελματική μας ανάπτυξη. Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε έναν οδηγό που θα μας βοηθήσει να βρούμε την απάντηση στην ερώτηση του ενός εκατομμυρίου: πώς έχεις φανταστεί το επαγγελματικό σου μέλλον και πώς μπορείς να το κατακτήσεις;
Στο εργαστήριο θα χρησιμοποιηθεί εργαλείο που δημιουργήθηκε μέσα από εφαρμοσμένες μεθοδολογίες και σχετικές πηγές και θα εστιάσει στον κλάδο STEM, αλλά και πέρα από αυτόν. Το εργαλείο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος FEMIN-ICT, ενός ευρωπαϊκού έργου που έχει ως στόχο του να υποστηρίξει και να προωθήσει την απασχόληση των γυναικών στον τομέα της Πληροφορικής και των Νέων Τεχνολογιών, είτε ως εργαζόμενες είτε ως επιχειρηματίες. Το FEMIN-ICT χρηματοδοτείται από το προγραμμα Erasmus+ της Ε.Ε. και υλοποιείται από τους οργανισμούς Impact Hub Stockholm, Stimmuli for social change, The Square Dot Team, Women On Top, Associazione Co-cò Italy, Instituto Ikigai, CSI CENTER FOR SOCIAL INNOVATION LTD.

* Στην εκδήλωση θα παρέχεται δημιουργική απασχόληση για παιδιά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *