Οδηγίες για τους υποψήφιους-ες των ΑΣΕΙ

Οδηγίες

  1. Οι υποψήφιοι – ες των ΑΣΕΙ πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
    • Για τις ΣΣΕ και ΣΙ, να έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος κατά την ημερομηνία του διαγωνισμού και να μην έχουν συμπληρώνουν το 22ο έτος την 31η Δεκεμβρίου του έτους που γίνεται ο διαγωνισμός. Κατ’ εξαίρεση:
      • Για τη ΣΣΕ μπορούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό και οι υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις Εθελοντές, Οπλίτες, Οπλίτες πρότακτοι, Οπλίτες παρατεταμένης θητείας και Σπουδαστές Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, εφόσον δε συμπληρώνουν το 23ο έτος την 31η Δεκεμβρίου του έτους που γίνεται ο διαγωνισμός.
      • Για τη ΣΙ μπορούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό και οι υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις Εθελοντές, Κληρωτοί, Κληρωτοί πρότακτοι, Κληρωτοί παρατεταμένης θητείας και Μαθητές Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, εφόσον δε συμπληρώνουν το 22ο έτος την 31η Δεκεμβρίου του έτους που γίνεται ο διαγωνισμός.
    • Για τη ΣΝΔ να έχουν συμπληρώσει ή να συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους την 31η Δεκεμβρίου του έτους που γίνεται ο διαγωνισμός.
    • Για τη ΣΣΑΣ να μην έχουν υπερβεί κατά τη λήξη του έτους διενέργειας του διαγωνισμού, το 21ο έτος της ηλικίας τους.
    • Για τη ΣΑΝ να μην έχουν συμπληρώσει κατά την 31η Δεκεμβρίου του έτους που γίνονται οι εξετάσεις το 22ο έτος της ηλικίας τους.
  2. Οι υποψήφιοι – ες των ΑΣΣΥ, σύμφωνα με τους Οργανισμούς λειτουργίας τους, θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
    • Για τη ΣΜΥ να έχουν συμπληρώσει ή να συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους την 31η Δεκεμβρίου του έτους που γίνεται ο διαγωνισμός και να μην έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος την παραπάνω ημερομηνία.
    • Για τη ΣΜΥΝ να έχουν συμπληρώσει ή να συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους και να μην έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους κατά την 31 Δεκεμβρίου του έτους συμμετοχής τους.
    • Για τη ΣΜΥΑ να έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία του διαγωνισμού και να μην συμπληρώνουν το 21ο έως την 31 Δεκεμβρίου του έτους που γίνεται ο διαγωνισμός.Κατ’ εξαίρεση, μπορούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό και οι υπρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις, Οπλίτες, πρότακτοι Οπλίτες και μαθητές ΑΣΕΙ και ΑΣΣΥ, εφόσον δε συμπληρώνουν το 21ο έτος της ηλικίας τους έως την 31η Δεκεμβρίου του έτους που γίνεται ο διαγωνισμός.

  1. Πληκτρολογήστε τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας ή τον Αριθμό Διαβατηρίου σας. Εάν υπηρετείτε ήδη στις Ένοπλες Δυνάμεις και ως εκ τούτου έχετε στρατιωτική ταυτότητα, τότε αναλόγως του Κλάδου που υπηρετείτε, συμπληρώστε ανάλογα:
    1. Στρατός Ξηράς: ΣΞ (πχ ΣΞ1215555)
    2. Πολεμική Ναυτικό: ΠΝ (πχ ΠΝ1215555)
    3. Πολεμική Αεροπορία: ΠΑ (πχ ΠΑ1215555)

  2. Πληκτρολογήστε τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισής σας. Σε περίπτωση που δε διαθέτετε ΑΜΚΑ (πχ Έλληνες του Εξωτερικού), πληκτρολογήστε «99999999999».
  3. Τα Εξεταστικά Κέντρα, με μέριμνα των οποίων θα διεξαχθούν οι προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) των υποψηφίων για όλες τις στρατιωτικές σχολές είναι:
    1. ΣΣΕ (Βάρη Αττικής)
    2. ΣΝΔ (Πειραιάς)
    3. ΔΑΕ (Δεκέλεια Αττικής)
    4. ΣΣΑΣ (Θεσσαλονίκη)
    5. ΣΜΥ (Τρίκαλα)

    Η επιθυμία επιλογής του Εξεταστικού Κέντρου αφορά ΜΟΝΟ στον τόπο προτίμησης, στον οποίο επιθυμεί να εξεταστεί ο υποψήφιος-α. Ωστόσο, οι υποψήφιοι για το Τμήμα Ιπταμένων της Σχολής Ικάρων που θα δηλώσουν ως Εξεταστικό Κέντρο, άλλο πλην της ΔΑΕ, θα πρέπει επιπλέον να εξεταστούν για τρεις (3) ημέρες σε πρόσθετες υγειονομικές εξετάσεις και ψυχομετρικές δοκιμασίες στην Αθήνα, με μέριμνα της ΔΑΕ/Β1.

    Ανεξάρτητα από το Εξεταστικό Κέντρο στο οποίο δηλώνει να εξεταστεί ένας υποψήφιος, ΤΟΝΙΖΕΤΑΙ ότι, στην αίτηση υποψηφίου θα πρέπει να δηλώσει το σύνολο των Σχολών για τις οποίες ενδιαφέρεται, γιατί θεωρείται ως αποτυχών στις ΠΚΕ για τις Σχολές τις οποίες δεν έχει δηλώσει ότι ενδιαφέρεται.

  4. Οι υποψήφιοι-ες της Σχολής Ικάρων (όλων των τμημάτων της) πρέπει να γνωρίζουν την αγγλική γλώσσα σε επίπεδο Β2 (Καλή Γνώση) του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Γλωσσομάθειας και η γνώση αυτή πρέπει να βεβαιώνεται από το αντίστοιχο πιστοποιητικό αναγνωρισμένο από το κράτος, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να ανατρέξετε στη φετινή Προκήρυξη.
  5. Μπορείτε να επιλέξετε ΜΟΝΟ μία από τις ειδικές κατηγορίες των υποψηφίων που ορίζονται από τον Ν.3648/2008 (ΦΕΚ 38 Ά). Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή πρίν την αποστολή της αίτησης, ώστε να μεταφορτώσετε το σύνολο των δικαιολογητικών που απαιτούνται για την κάθε ειδική κατηγορία.
  6. Βάσει των στοιχείων που συμπληρώσατε στην αίτησή σας, θα σας ζητηθεί μετά την οριστικοποίηση η μεταφόρτωση των σχετικών δικαιολογητικών. Μετά την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας, πατήστε Αποστολή, προκειμένου να διαβιβαστεί η αίτησή σας στο Εξεταστικό Κέντρο της επιλογής σας.
  7. Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας και προκειμένου η αίτηση να είναι έγκυρη και να ληφθεί υπόψη, απαιτείται η Αποστολή της, αφού προηγουμένως έχει γίνει η μεταφόρτωση των σχετικών Δικαιολογητικών. Η μεταφόρτωση των Δικαιολογητικών γίνεται μετά την Οριστικοποίηση και πριν την Αποστολή της αίτησης.

Σχετικά με την Αίτηση, όπως εμφανίζεται στη σελίδα μετά τη συμπλήρωση των στοιχείων του /της υποψηφίου-ας

  • Η Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση εκτυπώνεται από το Μενού «Ανακοινώσεις» και μεταφορτώνεται αρμοδίως υπογεγραμμένη και θεωρημένη για το γνήσιο των υπογραφών.
  • Για την έκδοση πιστοποιητικού γέννησης, μπορείτε να ακολουθήσετε τον υπερσύνδεσμο.

 

  • Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση
  • Έλληνες/ίδες του εσωτερικού με ελληνική ιθαγένεια

 

Επιλέξτε τα απαραίτητα δικαιολογητικά (έγγραφα .pdf), είτε με κλικ στο πεδίο, είτε με απευθείας απόθεση των αρχείων (Μέγιστο μέγεθος 2 MB).

 

Η Αίτηση – Υπεύθυνη δήλωση πρέπει να εκτυπωθεί, υπογραφεί και θεωρηθεί για το γνήσιο της υπογραφής και κατόπιν να μεταφορτωθεί ως δικαιολογητικό κατηγορίας «Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση».

Εκτυπώνει την αίτηση, βάζει μονογραφή σε κάθε σελίδα, αν είναι ανήλικος βάζει μονογραφή και ο γονέας/κηδεμόνας.

Θεωρείται για το γνήσιο των υπογραφών(ΚΕΠ ή Αστυνομία), σκανάρεται και ο υποψήφιος επιστρέφει στην εφαρμογή, συνδέεται,  πηγαίνει αριστερά και πατάει τη λέξη ”αίτηση” , εμφανίζεται το μενού της οδηγίας 6(βλέπε παραπάνω), επιλέγει την αίτηση-δήλωση και τη μεταφορτώνει , επιλέγει το Έλληνες εσωτερικού με ελληνική ιθαγένεια και μεταφορτώνει το πιστοποιητικό γέννησης . Με τον ίδιο τρόπο μεταφορτώνει και υπόλοιπα δικαιολογητικά αν συντρέχει λόγος.

Τέλος πατάει στο βελάκι με την αποστολή και η αίτησή του/της πηγαίνει στο Κέντρο Εξέτασης της επιλογής του, μέσα από το περιβάλλον της εφαρμογής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *