Πάντειο: Μετά από 10ετείς προσπάθειες, βρέθηκαν 13,5 εκ.€ για ανακαίνιση της φοιτητικής εστίας

Πάντειο: Μετά από 10ετείς προσπάθειες, βρέθηκαν 13,5 εκ.€ για ανακαίνιση της φοιτητικής εστίας

Πάντειο: Μετά από 10ετείς προσπάθειες, βρέθηκαν 13,5 εκ.€ για ανακαίνιση της φοιτητικής εστίας

Με την κατασκευή της Εστίας (το κτήριο όπου σήμερα στεγάζεται το φοιτητικό εστιατόριο) θα αντιμετωπιστεί το φλέγον πρόβλημα της στέγασης των φοιτητών/φοιτητριών

Ανακαινίζεται η Φοιτητική Εστία του Παντείου Πανεπιστημίου, μετά από δέκα χρόνια από την προηγούμενη (αποτυχημένη) απόπειρα. Το έργο αυτό, διαχρονικό αίτημα του Παντείου, έρχεται ως αποτέλεσμα των συστηματικών και επίμονων ενεργειών της Πρυτανείας απέναντι στο Υπουργείο  Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού το οποίο και εντέλει ενέκρινε το κονδύλι των 13,5 εκ.

Με την κατασκευή της Εστίας (το κτήριο όπου σήμερα στεγάζεται το φοιτητικό εστιατόριο) θα αντιμετωπιστεί το φλέγον πρόβλημα της στέγασης των φοιτητών/φοιτητριών μας για τους οποίους κάθε χρόνο αναζητούμε προσωρινές λύσεις. Θα προστεθεί ένα ακόμη εμβληματικό κτήριο στο campus του Πανεπιστημίου.

Τι εγκρίθηκε

1) ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Το κτίριο της πρώην Φοιτητικής Εστίας του Παντείου Πανεπιστημίου βρίσκεται επί των οδών Λαγουμιτζή 15, Παπαζαχαρίου και Καλλιρρόης του Δήμου Αθηναίων (Ο.Τ. 17241), πλησίον του Κεντρικού Κτηριακού Συγκροτήματος του Ιδρύματος. Πρόκειται για επταώροφο παλαιό ξενοδοχείο (με ημιώροφο, υπόγειο και δώμα) ανεγερθέν περί το έτος 1968 το οποίο αποκτήθηκε από το Πάντειο Πανεπιστήμιο το 1986 και λειτούργησε χωρίς διακοπή μέχρι το έτος 2001. Σύμφωνα με την εκδοθείσα οικοδομική άδεια, η συνολική επιφάνεια των χώρων κύριας χρήσης είναι 4.491,65 μ2 και των υπογείων βοηθητικών χώρων (Η/Μ εγκαταστάσεις, αποθήκες και εξοπλισμός εστιατορίου) είναι 569,90 μ2. Η συνολική δυναμικότητα της προς ανακαίνιση Φοιτητικής Εστίας υπολογίσθηκε σε εκατόν οκτώ (108) δωμάτια, εκ των οποίων ενενήντα έξι (96) δίκλινα και τα υπόλοιπα δώδεκα (12) μονόκλινα με δυνατότητα εξυπηρέτησης ΑμΕΑ, με ανώτατο επίπεδο εξυπηρέτησης 204 φοιτητές. Στο κτίριο, στο πλαίσιο παλαιότερης σύμβασης, έχουν εκτελεσθεί εργασίες καθαιρέσεων και αποξηλώσεων σε όλους τους ορόφους πλην του ισογείου,του ημιωρόφου και των υπογείων χώρων όπου λειτουργεί το Φοιτητικό Εστιατόριο του Πανεπιστημίου. Στο πλαίσιο του Έργου ο Ανάδοχος θα αναλάβει την επικαιροποίηση και συμπλήρωση των μελετών εφαρμογής (αρχιτεκτονικών, στατικών και Η/Μ) που έχουν εκπονηθεί παλαιότερα, καθώς και την εκπόνηση του κτιριολογικού προγράμματος, ώστε να καλύπτονται οι ισχύουσες προδιαγραφές. Στο φυσικό αντικείμενο του Έργου (Κύριο Υποέργο) περιλαμβάνονται οι παρακάτω ομάδες εργασιών: 1. ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΑ – ΚΑΘΑΙΡΕΣΕΙΣ 2. ΣΚΥΡΟΔΕΤΗΣΕΙΣ 3. ΤΟΙΧΟΠΟΙΕΣ – ΕΠΙΧΡΙΣΜΑΤΑ 4. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ – ΕΠΙΣΤΡΩΣΕΙΣ 5. ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΞΥΛΙΝΕΣ – ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ 6. ΛΟΙΠΑ ΤΕΛΕΙΩΜΑΤΑ 7. ΣΤΑΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ (ΜΑΝΔΥΕΣ ΕΚΤΟΞΕΥΟΜΕΝΟΥ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ FRP ΑΝΘΡΑΚΑ) Επίσης, θα απαιτηθούν εργασίες διαμόρφωσης για την προσωρινή λειτουργία χώρου διάθεσης έτοιμων γευμάτων στον Α’ όροφο του κτιρίου κατά την διάρκεια των εργασιών στους ορόφους που στεγάζεται το Φοιτητικό Εστιατόριο προκειμένου να υπάρξει αδιάλειπτη σίτιση των φοιτητών κατά τη διάρκεια του Έργου.

2) ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ

Προμήθεια και εγκατάσταση του απαιτούμενου εξοπλισμού για την εξασφάλιση της πλήρους λειτουργικότητας της Φοιτητικής Εστίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

3) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

«Ανακαίνιση της Φοιτητικής Εστίας του Παντείου Πανεπιστημίου» Ωρίμανση του έργου, σύνταξη τευχών δημοπράτησης, δημοπράτηση των Υποέργων 1 και 2, επίβλεψη, παρακολούθηση και διαχείριση των Υποέργων 1 και 2.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *