Τρία εκ. ευρώ στο Παν. Πελοποννήσου για νέες Φοιτητικές Εστίες και την αναβάθμιση ων υπαρχόντων

Τρία εκ. ευρώ στο Παν. Πελοποννήσου για νέες Φοιτητικές Εστίες και την αναβάθμιση ων υπαρχόντων

Με δύο αποφάσεις , τις οποίες υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, προβλέπεται η αγορά ακινήτου για τη λειτουργία Φοιτητικών Εστιών στην Τρίπολη, και την αναβάθμιση των υποδομών των Φοιτητικών Εστιών στην Πάτρα και Καλαμάτα.

Ειδικότερα για την αγορά ακινήτου εντός της πόλης της Τρίπολης για αποκλειστική χρήση ως φοιτητικών εστιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, εγκρίθηκε κονδύλι 2.500.000,00 € .

Προβλέπεται η αγορά του ακινήτου της πρώην ξενοδοχειακής μονάδας “Tripoli City Hotel” για αποκλειστική χρήση ως Φοιτητικές Εστίες του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, εμβαδού δόμησης περίπου 3.665,5 m2, ως παρακείμενο στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος.

Πρόκειται για ένα Ξενοδοχείο Κλασσικού Τύπου, πλήρως αποπερατωμένο και εξοπλισμένο, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει άμεσα ως Φοιτητική Εστία, που είναι και ο στόχος και αποτελείται από :

Στάθμη Υπογείου : συνολικής επιφάνειας 1 451.13 m2, που περιλαμβάνει τρεις αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, με τις αποθήκες τους, ανεξάρτητη είσοδο από τον ακάλυπτο χώρο του γηπέδου και χώρο υποδοχής προς αυτές, βοηθητικούς χώρους για τις εγκαταστάσεις του κτιρίου (λεβητοστάσιο, μηχανοστάσιο κλπ), αποδυτήρια προσωπικού, κοινόχρηστα WC, αποθήκες, χώρο γυμναστηρίου, SAUNA, Αίθουσα Συνεδριάσεων, Κοινόχρηστο Κεντρικό Κλιμακοστάσιο και Ανελκυστήρες, καθώς και Δευτερεύων Κλιμακοστάσιο και Ανελκυστήρα Προσωπικού.

Στάθμη Ισογείου, επιφανείας 1 240.17+323.13 = 1 563.30 m2, που περιλαμβάνουν 26 Δίκλινα Δωμάτια Ύπνου, Χώρο Υποδοχής – Αναμονής, Εστιατόριο, Χώρο Γραφείου, Κοινόχρηστο Κεντρικό Κλιμακοστάσιο και Ανελκυστήρες, καθώς και Δευτερεύων Κλιμακοστάσιο και Ανελκυστήρα Προσωπικού. Το Ισόγειο αναλύεται σε 1240.1710.00×11.00 = 1 130.17 m2 στεγασμένων χώρων και σε 10.00×11.00+323.13 = 433.13 m2 Ημ. Χώρων.

Στάθμη Πρώτου Ορόφου, επιφανείας 654.02 m2, που περιλαμβάνουν 19 Δίκλινα Δωμάτια Ύπνου, Διαδρόμους επικοινωνίας, Κοινόχρηστο Κεντρικό Κλιμακοστάσιο και Ανελκυστήρες, καθώς και Δευτερεύων Κλιμακοστάσιο και Ανελκυστήρα Προσωπικού. Ο Α Όροφος αναλύεται σε 654.02-4×21.20×1.80 = 501.38 m2 στεγασμένων χώρων και 152.64 m2 Ημ. Χώρων.

Στάθμη Ορόφου, επιφανείας 355.14 m2, που περιλαμβάνουν 9 Δίκλινα Δωμάτια Ύπνου, Κοινόχρηστο Κεντρικό Κλιμακοστάσιο και Ανελκυστήρες, καθώς και Δευτερεύων Κλιμακοστάσιο και Ανελκυστήρα Προσωπικού. Ο Β Όροφος αναλύεται σε 355.14-2×1.80x(12.80+8.60) = 278.10m2στεγασμένων χώρων και 77.04 m2 Ημ. Χώρων. Είναι παρακείμενο του κτιρίου του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και σε απόσταση περίπου 500 μ του Κεντρικού κτιρίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου στην Τρίπολη.

Πάτρα-Καλαμάτα

Για τη μελέτη κτιριακής αναβάθμισης των Φοιτητικών Εστιών στην Πάτρα, καθώς και στη μελέτη για την ενεργειακή αναβάθμιση τωνΦοιτητικών Εστιών στον Αντικάλαμο-Καλαμάτας, εγκρίθηκε κονδύλι 558.000 ευρώ.

Προβλέπεται

1. η εκπόνηση μελετών για την αναβάθμιση των κτιρίων που λειτουργούν ως Φοιτητικές Εστίες του Πανεπιστημίου στην Πάτρα.

Ειδικότερα, προβλέπεται η εκπόνηση μελετών για τον σχεδιασμό των αρχιτεκτονικών παρεμβάσεων, τον ανασχεδιασμό των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, καθώς και η υλοποίηση όλων των απαιτούμενων ενεργειών για την αδειοδότηση των παρεμβάσεων στα κτίρια.

Το πρώτο, Κτίριο φοιτητικής εστίας 1, «ΝΕΟΣ ΞΕΝΩΝΑΣ ΚΟΥΚΟΣ» επί της οδού Θεοτοκοπούλου, στο ΚΟΥΚΟΎΛΙ αποτελείται από υπόγειο-ημιυπόγειο, ισόγειο και τρεις ορόφους, συνολικής επιφάνειας 1657,00 μ2 (μετά του υπογείου) με ετος κατασκευής το 1989 διαθέτει 30 δωμάτια φοιτητών/10 δωμάτια ανά όροφο- 63 κλίνες . Το δεύτερο, Κτίριο φοιτητικής εστίας 2, «ΠΑΛΑΙΟΣ ΞΕΝΩΝΑΣ ΚΟΥΚΟΣ» επί της οδού Θεοτοκοπούλου, στο ΚΟΥΚΟΎΛΙ αποτελείται από ισόγειο και δυο ορόφους, συνολικής επιφάνειας 766, μ2 με ε;eτος κατασκευής προ 1985 διαθέτει 20 δωμάτια φοιτητών /40κλίνες.

Οι εν λόγω φοιτητικές εστίες στην Πάτρα,λόγω της παλαιότητας και της συγκεκριμένης χρήσης τους, διαφόρων αιτιών, παρουσιάζουν αυξημένες ανάγκες συντήρησης όσον αφορά παρεμβάσεις αποκατάστασης φθορών εσωτερικά και εξωτερικά, όπως ρηγματώσεων, διαβρώσεων, επιχρισμάτων, υγρασιών, άλλων φθορών, αντικατάστασης κουφωμάτων, προβλημάτων επί των Η/Μ εγκαταστάσεων, κυρίως εστιάζουσες στις υδραυλικές εγκαταστάσεις, κλπ .

2. η εκπόνηση οριστικής μελέτης για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου που λειτουργεί ως Φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου στην Καλαμάτα, συνολικής ωφέλιμης επιφάνειας περίπου 6.239,55 m2. Επιπλέον, στο πλαίσιο της μελέτης θα γίνουν και οι απαιτούμενες αδειοδοτήσεις.

Για τον σχεδιασμό και την ωρίμανση των απαιτούμενων παρεμβάσεων αναβάθμισης, προβλέπεται ο σχεδιασμός των αρχιτεκτονικών παρεμβάσεων, ο ανασχεδιασμός των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, καθώς και η υλοποίηση όλων των απαιτούμενων ενεργειών για την αδειοδότηση των κτιρίων.

Η φοιτητική εστία βρίσκεται στην Ανατολική πλευρά της πόλης της Καλαμάτας, σε άμεση γειτνίαση με τη σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών. Συνδέεται απ’ ευθείας με τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στον Αντικάλαμο με το αστικό λεωφορείο (γραμμή 2).

Πρόκειται για τετραώροφο κτήριο.

Στο ισόγειο υπάρχουν κυλικείο, εστιατόριο (δεν λειτουργεί, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του εξοπλισμού), πλυντήρια και γραφεία προσωπικού, ενώ στους 3 ορόφους τα διαμερίσματα. Διαθέτει 234 κλίνες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *