Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας (Youth Entrepreneurship Summer Program – YES Program).

ΘΕΜΑ: Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας

Σχετ.: 1. Τo με αρ. πρωτ. εισ. Υ.ΠΑΙ.Θ.Α 19823/Δ2/26-02-2024 έγγραφο
2. Το άρθρο 1 της υπό στοιχεία 1614/Υ1/08-01-2020 ΚΥΑ (Β΄ 8)

Σας γνωστοποιούμε ότι το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει για 15η συνεχή χρονιά το Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας (Youth Entrepreneurship Summer Program – YES Program).

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου (Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων) που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες σχετικά με την επιχείρηση και την επιχειρηματική διαδικασία. Ανεξάρτητα από τον τομέα σπουδών που θέλει να ακολουθήσει ένας μαθητής/τρια (διοίκηση επιχειρήσεων και οικονομικά, πολυτεχνικές σχολές, νομική, ιατρική κλπ.), η συμμετοχή του/της στο πρόγραμμα βοηθά στην καλύτερη κατανόηση του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς και στη διεύρυνση των δυνατοτήτων του/της ως μελλοντικό στέλεχος μίας επιχείρησης, οργανισμού ή δημιουργού μίας νέας επιχειρηματικής δραστηριότητας. Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να καταλάβουν τις επαγγελματικές προοπτικές που τους ανοίγονται στους πιο δυναμικά αναπτυσσόμενους κλάδους της οικονομίας.

Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μαθήματα από ακαδημαϊκούς διδάσκοντες του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ανάλυση και συζήτηση μελετών περίπτωσης από την ελληνική και διεθνή πραγματικότητα, συμμετοχή σε επιχειρηματικά παίγνια, ομαδικές δραστηριότητες, καθώς και επεξεργασία και ανάπτυξη επιχειρηματικού
σχεδίου μίας νέας επιχείρησης. Κατά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων, οι μαθητές εργάζονται σε ομάδες συντάσσοντας το επιχειρηματικό πλάνο για μία δική τους ιδέα και στο τέλος βραβεύονται οι ομάδες με τις καλύτερες ιδέες.

Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί από τα τέλη Ιουνίου μέχρι και τις αρχές Ιουλίου 2024 και μπορούν να το παρακολουθήσουν μαθητές Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου, χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Για δηλώσεις συμμετοχής (οι οποίες θα γίνονται δεκτές έως τις 31-05-2024) και για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.yes.aueb.gr.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟ

Ολόκληρο το έγγραφο εδώ: 24730_15ο_ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 2024_ΝΕΑΝ_ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΟΙΚ_ΠΑΝΕΠΙΣΤ_19823

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *