Κ. Πιερρακάκης: Σειρά έχει η αναβάθμιση του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Κ. Πιερρακάκης: Σειρά έχει η αναβάθμιση του Πανεπιστημίου Αιγαίου

“Δρομολογείται” η ίδρυση και λειτουργία Σχολής με αντικείμενο Τουριστικές Σπουδές ανωτάτου επιπέδου, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και θα ονομάζεται HOSPITALITY (για οικονομική, ξενοδοχειακή και διοικητική διαχείριση)

Το επόμενο Πανεπιστήμιο στο οποίο θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία, αντίστοιχης  του ΔΠΘ,  είναι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, δήλωση σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ήδη “δρομολογείται”   η ίδρυση και λειτουργία Σχολής με αντικείμενο Τουριστικές Σπουδές ανωτάτου επιπέδου, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου  και θα ονομάζεται HOSPITALITY (για οικονομική, ξενοδοχειακή και διοικητική διαχείριση)

Σχετικά με το θέμα ο πρόεδρος  της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, Γιάννης Παπαβασιλείου, δήλωσε τα εξής:

  • Το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση, αποφάσισε να βοηθήσει τα περιφερειακά πανεπιστήμια ξεκινώντας από την Αλεξανδρούπολη και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο.
  • Σειρά έχει το Παν/μιο Αιγαίου κι εμείς, θέσαμε το αίτημα να ιδρυθεί Τμήμα Τουρισμού στην Ρόδο!
  • Θέλουμε η φοίτηση να είναι ανώτατης εκπαίδευσης, 4ετής με πτυχία που θα δίνουν τη δυνατότητα να έχουμε νέα και ισχυρά στελέχη στον Τουρισμό, με ανώτατη εκπαίδευση και τη δυνατότητα να κάνουν μεταπτυχιακές σπουδές.
  • Το Τμήμα θα ονομάζεται HOSPITALITY (για οικονομική, ξενοδοχειακή και διοικητική διαχείριση) που θα έχει υψηλό επίπεδο. Εμείς, ζητάμε ένα μικρό κτήριο για να στεγαστεί το νέο Τμήμα. Έχω ήδη μιλήσει με τον δήμαρχο κ. Κολιάδη, ο οποίος δεσμεύτηκε να βρεθεί το κατάλληλο κτήριο για τον σκοπό αυτό. Το Τμήμα θα έχει 120 – 130 φοιτητές και όλοι οι ξενοδόχοι στηρίζουν την προσπάθεια.
  • Στο ίδιο μήκος κύματος, είναι και οι προσπάθειές μας για την βελτίωση και ανωτατοποίηση της ΑΣΤΕΡ. Ζητήσαμε από το υπουργείο Τουρισμού να διευκολύνει τους φοιτητές ώστε όσοι τελειώνουν τις σπουδές τους, να μπορούν να μεταβαίνουν στο 4ο έτος του νέου Τμήματος που θα ιδρυθεί στο Παν/μιο Αιγαίου ή σε άλλα ΑΕΙ. Θα είμαστε στις επάλξεις και θα πιέζουμε για την υλοποίησή τους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *