Πανεπιστήμιο Κρήτης: Θερινό Σχολείο Μαθηματικών «Μαθηματικές ΑποΔράσεις 2024»

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Θερινό Σχολείο Μαθηματικών «Μαθηματικές ΑποΔράσεις 2024»

Στο Θερινό Σχολείο θα διδάξουν καθηγητές του Πανεπιστημίου Κρήτης και εκπαιδευτικοί της μέσης εκπαίδευσης.

Το Σπουδαστήριο Θεωρητικών Μαθηματικών του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης οργανώνει το 3ο Θερινό Σχολείο Μαθηματικών: Μαθηματικές ΑποΔράσεις 2024. Το Θερινό Σχολείο χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΠΠΑ) Περιφέρειας Κρήτης 2021-2025. Στο Θερινό Σχολείο θα διδάξουν καθηγητές του Πανεπιστημίου Κρήτης και εκπαιδευτικοί της μέσης εκπαίδευσης.

Το 3ο Θερινό Σχολείο Μαθηματικών «Μαθηματικές ΑποΔράσεις 2024» θα διεξαχθεί από 9 έως και 12 Ιουλίου 2024 στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης στην Πανεπιστημιούπολη Βουτών στο Ηράκλειο και θα περιλαμβάνει δύο επιμέρους Σχολεία:

  1. Μαθηματικές ΑποΔράσεις 2024 – Διασκεδαστικά Μαθηματικά: Για μαθητές και μαθήτριες που αποφοιτούν από την ΣΤ΄ Δημοτικού. Θα δοθεί έμφαση σε μαθηματικά παιχνίδια, γρίφους, σπαζοκεφαλιές και τριδιάστατες κατασκευές. Επίσης οι συμμετέχοντες θα έρθουν αντιμέτωποι με «αδύνατες καταστάσεις» των μαθηματικών και θα κατακτήσουν μαθηματικές έννοιες μέσω κατασκευών.
  2. Μαθηματικές ΑποΔράσεις 2024 – Η Τέχνη των Μαθηματικών στο κέντρο των Επιστημών και της Τεχνολογίας: Για μαθητές και μαθήτριες που αποφοιτούν από την Γ’ Γυμνασίου. Θα δοθεί έμφαση στην εξερεύνηση της σύγχρονης μαθηματικής γνώσης και της κομβικής της σχέσης με τις άλλες επιστήμες και την τεχνολογία.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Σχολείων θα έχουν επιπλέον τη δυνατότητα να επισκεφθούν Τμήματα της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών και να ξεναγηθούν στο Μουσείο Ιατρικής του Παν/μιου Κρήτης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *